ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Süresiz Oturum Hakki

Sayfa: [ 1 ]

firarisevdam07 24.03.2016 03:59:06

MERHABA :police:
Benim kafama takilan bazi mevzular var.Paylasmak istiyorum,bugun tam 6 yil oldu Almanya ya geleli,herkezin var bir hikayesi tabiki.3 yil evli kaldim.Alman vatandasiydi.Fest işim var.B1 aldim.Sadece orientierung kursuna ve sinavina katilmadim...Bunuda almak mecburiyetindemiyim?Yani suclu durumada dusmek istemiyorum.Zaten bizimle ugrasiyorlar.Yani işin politik kismini konusmak istemiyorum.Hayat devam ediyor.
7 nisanda terminim var.
Mevzu şu;Ben süresiz oturum istiyorum.
Bulundugum yer bu işlemlerde cok ugraştiriyor.Tamam sonucta ben bu ülkede misafirim.Ama haklarimida kullanmak istiyorum.Sabir sabir bi yere kadar taş degilim ben :)

Arkadaslar tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Zaman geciyor ve benim hayata gecirmek istedigim seyler var.

EyvAllah

fuk_18 25.03.2016 00:16:23

süresiz oturum almaman icin hic bir neden yok rahat sekilde alcaksin oturumu kafana takma isin var 3 aylik maas belgeleye biliyon b1 var digeri vatandaslik icin gecerli 3 yil alman biriyle evli kalmissin sorun cikmicaktir

Almancax06 25.03.2016 09:52:43

fuk_18.. Alman vatandaşı olmanın detaylı şartlarını biliyormusun ? Süresiz oturumu olan orda okumuş meslek yapmış ve çalışmış biri için ne şart ararlar. Son 5 yıldır çalışmıyor...

Teşekkürler...

fuk_18 25.03.2016 13:26:03

alman vatandasi ile evli olan 5 sene birlikte yasamis olmasi 3 yil calismis olmasi, normal sartlarda 8 yil almanyada olmasi sarti var, almanyada okumus birinden dil belgesi istemezler okudugun okullarin belgeledikden sonra ama calisma sarti ariyorlar, vatandasliga basvuruken gelirin olmasi sart vollzeit bir isde

Alıntı yapılan: Yaman_34 - Mart 25, 2016, 09:52:43 ÖÖ
fuk_18.. Alman vatandaşı olmanın detaylı şartlarını biliyormusun ? Süresiz oturumu olan orda okumuş meslek yapmış ve çalışmış biri için ne şart ararlar. Son 5 yıldır çalışmıyor...

Teşekkürler...

firarisevdam07 26.03.2016 05:26:56

Ufuk abi Merhaba,
Cevabin icin tsk ederim,bu formun bir cok kisiye emeği geçmiştir.Allah razi olsun.
Ben ilk termine gittigimde eksik(gecen ay) evrak oldugunu soylediler ve bende sukunetimi hiç bozmadim.Biliyorum bunlarin benimle bir derdi var:)) Yada bana bakan memurun psikolojik sorunlari var.
7 nisandaki terminde,de bir sorun cikartirsa yani orentienrung sinavina girmem gerektigini.Yada vs..Yoksa veremeyiz gibi biseyler soylerse..
Benim ne gibi haklarim var?
Ben yoksa avukat ile gidecem oraya bana ters bisey soylerse.
Sicilimde temiz Allah'a sukur.Benden ne istiyorlar bi turlu anlamadim ama bicak kemiğe dayandi.
07.2016 da zaten oturumum bitiyor.Tamam 2 yil uzatiyorlar yada 5 yil veriyorlar.Bana suresiz oturum lazim.Kredi cekip ev alicam.Hayatimi duzene sokmam lazim.
Sabrin sonu selamettir dedik hep insAllah oyle olur.
Kusura bakma abi icim cok dolu..
Hayirli gunler.
Tskler

tugce_doerjer 26.03.2016 10:41:00

süresiz oturum ile vatandaslik farkli seyler. süresiz oturumu otomatikman aliyorsunuz eger b1 yaptiysaniz sizin biraz farkli bosanma oldugu icin. normalde 2 kere uzatiliyor vize sonra süresiz oturum aliyorsunuz. ben 1 kere uzattim sonra süresiz verdiler. herkesin durumu fsrkli oldugu icin isler farkli yürüyor

fuk_18 26.03.2016 15:47:19

sen bir git termine konus bakalim ne digcekler süresiz oturum icin once zaten evrak doldurcaksin Niederlassungserlaubnis isaretliceksn daueraufenthalt degil, sorun cikarmicaklardir mahkeme versen cebinden ödesin parasini rechtsschutz karsilamiyor bu davalari ama mahkeme verceksen sana cok iyi bir avukat önercem yuzde yuz alcaktir suresizi

Alıntı yapılan: firarisevdam07 - Mart 26, 2016, 05:26:56 ÖÖ
Ufuk abi Merhaba,
Cevabin icin tsk ederim,bu formun bir cok kisiye emeği geçmiştir.Allah razi olsun.
Ben ilk termine gittigimde eksik(gecen ay) evrak oldugunu soylediler ve bende sukunetimi hiç bozmadim.Biliyorum bunlarin benimle bir derdi var:)) Yada bana bakan memurun psikolojik sorunlari var.
7 nisandaki terminde,de bir sorun cikartirsa yani orentienrung sinavina girmem gerektigini.Yada vs..Yoksa veremeyiz gibi biseyler soylerse..
Benim ne gibi haklarim var?
Ben yoksa avukat ile gidecem oraya bana ters bisey soylerse.
Sicilimde temiz Allah'a sukur.Benden ne istiyorlar bi turlu anlamadim ama bicak kemiğe dayandi.
07.2016 da zaten oturumum bitiyor.Tamam 2 yil uzatiyorlar yada 5 yil veriyorlar.Bana suresiz oturum lazim.Kredi cekip ev alicam.Hayatimi duzene sokmam lazim.
Sabrin sonu selamettir dedik hep insAllah oyle olur.
Kusura bakma abi icim cok dolu..
Hayirli gunler.
Tskler

firarisevdam07 08.04.2016 00:32:44

Selamlar..
Sonunda verdiler suresiz oturumu.Kendi kendime sitrest yapmişim.
Bu da geldi gecti hadi bakalim..
Herkezin işi gücü rast gitsin.
Hayat daha yeni basladi.. alkis:)

Sayfa: [ 1 ]