ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Eşimin mavi kartında 1 önceki evliliği görünüyor!

Sayfa: [ 1 ]

telasli 29.03.2016 11:01:41

Eşimin adına tam tekmil vukuatlı nüfus kağıdı lazım. Fakat hala eski kocasının bilgileri görünüyor bunu nasıl güncellettirebiliriz? eşimin boşandığında alman vatandaşıydı. Alman mahkemesince boşandı lakin türkiyeye bildirilmedi. şimdi benle evli konsolosluk için tam tekmili lazım onda da hala eş eski kocası çıkıyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

fuk_18 29.03.2016 11:43:14

mavi kart oldugu icin kapali kayit oluyor onun uzerinde degisiklik yapilamiyor ne soy isim nede díger islemler sanirim esin evlenirken türk vatandasiydi evlendikden sonra alman vatandasligini aldi o yuzden mavi kartinda eski evliligi gorunuyor yoksa gorunmez ve tek alman vatandasi oldugu icin türkiye onu ilgilendirmez bosandimi evlendimi o sorun degil merak etme birsey olmucak

telasli 29.03.2016 19:06:02

ufuk kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim. evet eşim alman vatandaşlığına geçtikten sonra boşanması gerçekleşti. Ben 25 nisanda konsoloslukta aile birleşimi başvurusu randevum var. yalnız eşim ve eşimin ailesi adına istenilen tam tekmil vukuatlı nufüs kaydında eşimin adına olan kısmında eşimin eski kocası görünüyor. yani benden eser yok. benim kağıdımda iste eşimle evliliğim düşünceler kısmında yazıyor. bu sorun olur mu konsoloslukta?

peki eşim yarın türkiye konsolosluğuna boşanma kağıdıyla gitse ve evlilik cüzdanımızda götürse mavi kart bilgilerinden eski kocasını düşürtüp beni yazdırabilir mi? bunu yaparsa eğer otomatikman vukuatlı kağıdında ben çıkarım yapabilir mi bunu?

fuk_18 29.03.2016 19:30:25

basdada dedim mavi kart ustunde islem yaptiramiyor, kapali kayit görünür zaten nufus kayitlarinda bu yuzden, ne soy isim nede evlilik bildirme gibi birsey yaptiramaz sen normal esine ait kagitlarida al alirken sor istersen esim degisiklik yapabilirmi diye cevabi zaten vereceklerdir bu sekilde alman sorun teskil etmez cunku zaten esinin eski bosanma kagitlarini verceksin konsoloslugada 

Alıntı yapılan: telasli - Mart 29, 2016, 07:06:02 ÖS
ufuk kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim. evet eşim alman vatandaşlığına geçtikten sonra boşanması gerçekleşti. Ben 25 nisanda konsoloslukta aile birleşimi başvurusu randevum var. yalnız eşim ve eşimin ailesi adına istenilen tam tekmil vukuatlı nufüs kaydında eşimin adına olan kısmında eşimin eski kocası görünüyor. yani benden eser yok. benim kağıdımda iste eşimle evliliğim düşünceler kısmında yazıyor. bu sorun olur mu konsoloslukta?

peki eşim yarın Türkiye konsolosluğuna boşanma kağıdıyla gitse ve evlilik cüzdanımızda götürse mavi kart bilgilerinden eski kocasını düşürtüp beni yazdırabilir mi? bunu yaparsa eğer otomatikman vukuatlı kağıdında ben çıkarım yapabilir mi bunu?

yeniceri57 30.03.2016 09:47:53

selam
Mavi karti almaya hak kazanan yani mavi kartlilar kutugunde isimleri bulunan kisiler her turlu bilgisini turkiyedeki nufus mudurluklerinden ya da Almanya'daki dis temsiciliklerden degistirebilir.
Degistirilemez olan sey vukuatli nufus kayit ornegidir.kisinin mavi karti olsun olmasin ordaki hic bir bilgi degistirilemez
Hatta kanun maddesi soyle diyor '5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 8/A maddesi uyarınca, Mavi Kart Kütüğüne kaydedilenler, her türlü nüfus olaylarını yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere beyan etmekle yükümlüdürler. '

telasli 30.03.2016 10:51:57

yeniceri kardesim selam. son yazını bende okudum internette. beyan etmekle yükümlülerden anladığım şey herhangi bir boşanma evlilik ve ölüm değişikliklerinde bildirmek demek değilmi? eşim bildiriyor benle evliliğini ama değiştirmiyorlar kapalı diyorlar yani bir önce ki eşinin adı çıkıyor vukuatlı nüfus kağıdında. Orada kocası ben olduğum için benim çıkmam gerekmiyor mu?

yeniceri57 30.03.2016 11:24:04

Aynen kardesim dedigim gibi mavi kart kutugundeki bilgileri degistiriyorlar benim esimin soyadi mavi kart kutugunde kizlik soyadi geciyordu. Nufus mudurlugune gittik. Orda benimle evlendikten sonraki soyadini dilekceyle degistirdiler. Ve yeni kimligini o sekilde verdiler.
Ancak vukuatli nufus kayit ornegindeki hic bir bilgiyi degistiremezler cunku kayitlar alman vatandasligina gectigi icin kapali gorunur.
Sen kendinin vukuatli nufus kayit ornegi aldiginda alt aciklamalarda en son evliligini gorebilirsin.

fuk_18 30.03.2016 13:39:12

mavi kartaki bilgilerin degismicegini türkiyedeki nufusdaki memurlar söyledi tartisma cikti hatta bize o sekilde dendigi icin öyle dedik tabi yil eskiydi 5 6 sene önce yeni cikmis olabilir eger gercekten degisiyor ise

Sayfa: [ 1 ]