Köyün akıllısı bu arkadaş herhalde

1. Herşeyi geçelim öncelikle şu anda suçlu durumunda. Vizesiz bir şekilde Almanya sınırları içerisinde.
2. İster Alman ister Türk vatandaşı olsun "EE biz evlendik ben burada kalabilirim." deme hakkını yok.
3. Kursa yazılmış ama bu Devletin sağladığı entegrasyon kursu olduğunu sanmıyorum, madem kursa gitmeyecek neden para verip yazılmış, ister A1, ister B1 olsun kursa gitme zorunluluğu yok, sınava girer başarılı olursa sertifikayı alır. Bu aile birleşimi için gelmiş olanlar içinde geçerli. Yeterli seviyede bilgiye sahip olan birisi kursa gitmeksizin B1 sınavına girerek sertifikasını alabilirse sürekli oturum başvurusunda bu sertifikayı verebilir, kimsede sen neden kursa gitmedin demez.
4. Alman vatandaşı eşi isterse milyon euroluk yatırım yapsın arkadaşının şu anki durumuna etkisi olmaz. Eğer arkadaşın derse ben Tr'de 500.000 Euro para getiricem Almanya'ya yatırım yapıcam tabi o zaman durum değişir

5. Almanya'da avukatlar herşey için dava açar, dava açmaktan kolay bişey yok, avukat için dava demek para demek

6. Arkadaşın TR'ye gidecek işlemlerini oradan başlatacak, normal süreci takip edecek (tabi şu anda yaptığı olumsuz durum olumsuz sonuçlar doğurabilir.)
7. Arkadaşın kimin aklına uyduysa işi yokuşa sürmüş, yanlış yapmış.
Son olarak yinede dilerim bu çabalarının sonucunda amacına ulaşır.