ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Tanıma ve tenfiz sorunu

Sayfa: [ 1 ]

telasli 04.04.2016 22:34:12

Alman vatandaşı olan eşime ait alman mahkemesince düzenlenmiş boşanma kararım mevcuttur. Eski eşiyle evlenirken eşim Türk vatandaşı idi. Eşim daha sonra alman vatandaşlığına geçti. Ve daha sonra boşanması gerçekleşti. Eşim alman vatandaşı olarak boşandı. Lakin eski eşi türkiyede o alman boşanma kararını tanıma ve tenfiz ettirdi. Eşime o tebligat ulaşmadı. Yani o boşanma türk mahkemesince tanındı. Fakat o tanıma eşimde mevcut değil. Eşim almanyada ve benim 20 gün sonra aile birleşimi randevum var. Benim sorum; Elimde ki alman mahkemesince düzenlenmiş boşanma kararı yeterlimidir? Ayrıca eşime ait olan tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğinin düşünceler bölümünde boşanmasının gerçekleştiği Ordu-Altınonurdu mahkemesince tanıma/tenfiz yapıldığı yazısı yer almaktadır. O yazıya istinaden benim elimde ki alman mahkemesi boşanma kararı yeterli değil midir?

kamufle_2133 05.04.2016 19:59:12

Konu hukuki bir konu olmakla beraber benim düşüncem  elindeki Alman  boşanma kararı yeterli olacaktır gideceğin yer Almanya  oranın kanunları ve kuralları geçerli olacaktır Almanya boşanmayı tanımışsa ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğinde düşünceler kısmında o ibare  geçiyorsa bir sorun çıkacağnı sanmıyorum zaten özelikle nüfus kayıt örneğinin düşünceler kısmının dolu olmasını istiyorlar orda oluşan  tüm olaylar yazıyor  evlenmeler boşanmalar gibi.bir sorun çıkacak olursada  tanıma kararını veren mahkemeden mahkemenin gerekçeli kararını alırsın ki zaten resmi olarak Türkiyede evliliği bulunan biri ile ikinci resmi nikah yapamazsın  sizde resmi nikahınızı yaptığınıza göre Türkiye tarafındada bir sorun yoktur  siz sadece Türk mahkemesinin vermiş olduğu gerekçeli karar elinizde olmadığı için telaşlanıyorsunuz o kararıda kararı veren mahkemenin kalem müdürlüğü ile görüşerek temin edebilirsiniz size vermeselerde bir avukat aracılığı ile alabilirsiniz  bence almanızada gerek yok zaten nüfus kayıt örneğinde geçiyor boşanması  yinede kafanızda soru işareti ise o şekil alırsınız iyi günler...

telasli 05.04.2016 23:39:14

kamufle kardeşim selam yorumun için öncelikle teşekkür ederim.

bugün öğlen saatlerinde Almanyanın ankara büyük elçiliğine bu sorunumu mail olarak yolladım. Ve mailime yarım saat sonra dönüş yaparak, düşünceler bölümünde tanıma/tenfiz keşinleşmesi yazılı ise getirmenize gerek yoktur alman mahkemesi kararı yeterlidir yanıtını aldım. Rahatladım :)

Sayfa: [ 1 ]