Merhaba Arkadaşlar herkese selam,
1 Mart 2016 'da ailecek Almanya'ya geldik, bugün auslanderamt ta randevum vardı, B1 sertifikam olmadığı için (A2im var Goethe'den) 1 yıllık oturum verebileceklerini söylediler, kartıda tipik 1 ay sonra alabilirmişim 28 euro ödeyip işlemlerimi tamamladım.şimdi mecburen kursa gitmek zorunda kalacağım. (Bu beklemelerden gına geldi sinirden çatlayacağım)
Ayrıca herkes bilsin istedim
Elterngeld -
Kindergeld değil
(çocuğumuz Türkiye'de doğmuştu çifte-vatandaş) çocuk 1 yaşından sonra istenirse alınmıyor, biz buraya çocuk 1 yaşına geldikten 1 ay sonra gelmişiz o yüzden vermeyeceklerini söylediler. (ne farkediyorsa- hastalıklı mantelite ) çünkü ben Türkiye'deki mis gibi işimi bırakıp buraya gelmiştim belki biraz yardım olur çocukları için işe gitmeyip bakan yabancılara 300 euro veriyorlarmış - çalışan alman vatandaşlarına 12 ay boyunca maaşının %60-%70 oranında değişen miktarlar o da fos çıktı.
şimdi sizlere sormak istediğim konu çalışma iznim B1 sertifikamı almamla mı başlar yani kurs yada sınavı verdikten sonra yada ikametgah kartınıaldıktan sonra hemen çalışabilirmiyim?
şimdilik sinir bozan ömür törpüsü ülke Almanya'dan selamlar.. Ayrıca ilk 2 ayda başıma gelenleri sizinle çocuktan zaman kalırsa ayrıca paylaşacağım..
Herkese selam , sağlıcakla sağlıkla kalın..
Saygılar.