abeitsamta gidiceksiniz umschulung yapmak istiyorum diyeceksiniz onlar da size su anda hangi meslekler icin gutschein verebiliyorlarsa o mesleklerin listesini vericekler.
ben yapiyorum umschulung pazartesi günü bitirme sinavim var. kauffrau für spedition und logistikdienstleistung yaptigim meslegin ismi yani nakliye ve lojistik.
size tek tavsiyem cok iyi almanca ögrenmeden baslamayin umschulung yapmaya inanin b1 yeterli degil verdiginiz emek harcadiginiz zaman cöp olur. yapacaginiz meslegin bitirme sinavi ihk tarafindan yapiliyor eger aratirirsaniz ihk yi ne demek istedigimi anlarsiniz. almanlar bile zorluk cekiyorlar bu sinavi gecerken bizler icin iki kere zor dilden dolayi...
ama bu sinavi gecip sertifikanizi alirsaniz bütün is kapilari aciliyor önünüze cünkü en yüksek merciiden aliyorsunuz sertifikanizi ve bütün eu ülkelerinde de gecerli.
daha 5 ay olmus geleli almanyaya kendinize 2 sene ayirin iyice almanca ögrenin ondan sonra umschulung icin basvurun. o kadar az almancayla inanin bana ne sinavi gecebilirsiniz ne de okulda basarili olabilirsiniz. yazdiklarimi yanlis anlamayin ukalalik yapmak degil amacim ama birseye baslamadan gercekte neyle karsilasacaginizi bilmeniz lazim. eger sorulariniz olursa cevaplarim