ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: gülmek istiyorsan konsolosluğu arayabilirsin

Sayfa: [ 1 ]

telasli 25.05.2016 14:05:33

aynı anda vize başvurusu yaptığım arkadaşımın bugün pasaportu geldi. aradım 5 dakika beklemeden sonra açtılar telefonu. neyse durumu söyledim herkes bir değil kimseyi kendinizle mukayese etmeyin diyor. halbuki adamın almanyadan vizesi geçen cuma onaylandı. benim ki 13 gün önce! adamın eşi hatta evrakları yabancılara bu pazartesi teslim etti :D neyse adamın vizesi geldi benim ki nerde bari bilgi verin diyorum yasak diyor bir alt gönderide adama nedense nickide burak her aramasında adı soy adı istenip bilgi veriliyor. bana bilgi yasak deniliyor çok acayip. her neyse geçen çarşamba aradım 3 4 hafta dediler bu çarşamba arıyorum hala  3 4 hafta diyor :D ezberinde bu kadar yazıklar olsun ya  alkis:)

1burak1 25.05.2016 17:14:52

Fazlada arama inat yapmasinlar. Elinde sonunda kabul etmek sorundalar. Yasalara aykiri bisey yapamazlar.

telasli 25.05.2016 22:43:33

25 nisanda ankaraya kurstan 5 arkadaş gitmiştik arabayla. şimdi bir tanesine daha ups den mesaj geldi. yarın pasaportu geliyormuş. kaldık 3 kişi...

1burak1 25.05.2016 23:41:47

Onlara sordunmu ekstra bisey yapmislarmi. Yapmislarsa bizde yapalim  :laugh:. Bide kabul olanlar hangi sehire gidecek belki gidecekleri sehir hizlidir.

telasli 26.05.2016 00:04:43

dostum katiyen ekstra bişey yapmadılar ve ayrıca işin komik yanı 2 sininde eşleri kağıtları yabancılar dairesine bu pazartesi verdi :D biri köln'e diğeri stuttgart'a gidiyor kardeşim. ben frankfurt

1burak1 26.05.2016 01:40:47

Bizimkide bu hafta gelir ozaman... utanan:) . Ama bende biraz sans eksikligi var uzar benimki. :)

1963 26.05.2016 01:54:09

merhaba  öncelikle herkezin durumu bir degildir  ayni anda basvurdunuz diye ayni anda gelecek diye bir sey yok sonucta hepiniz baska sehirlere gideceksiniz ayni sehire bile gitseniz ayni anda hepsi gelmez herkesin dosyasina farkli memur bakiyor belki size bakan memur yogun belki raporlu(hasta) bilemessiniz kiminin esi alman vatandasi kiminin maasi az bir sürü neden var yani vizenin onaylanmasiyla ilgili    bosu bosuna stres yapiyorsunuz  bekleyin bence konsolosluguda arasaniz sonuc degistirmez gicik olurlarsa dahada uzayabilir

1burak1 26.05.2016 14:09:33

Basvuru yada Stress le alakasi yok. Hepimiz bagzi planlari var. Onaylanmis biseyin uzamasi normal bisey degil. Benim Köln de birde Düsseldorf da iki firmam var. Gitmedigim hergün para kaybediyorum. Stress yapmamak icten degil  ???

1burak1 26.05.2016 16:13:26

Telasli icimden bi ses yarin 18 e kadar sana ups den mesaj gelecek diyor.

telasli 26.05.2016 17:56:12

eşime yarım saat önce konsolosluğu arattırdım sadece almanca konuş sor bakalım dedim. diyorlar ki şaka gibi ve bunu ilk kez duyuyorum. (berlinden id numarası bekliyoruz o gelmeden çıkmaz) :D var mı böyle bir şey ilk kez duydum hadi var diyelim 5 arkadaş aynı anda başvurduk 2 sinin şuan pasaportu elinde. onlara bu id çıkıyorda bana niye çıkmıyor :D 15 hazirana kadar bekleyin bir haber çıkmazsa, mail atın diyorlar şaka gibi varmı id numarası denen bişe?

1burak1 26.05.2016 18:48:49

Demmekki sen köln e degil Berlin e bagliymissin. Id vize numarasi uzun surecegini sanmiyorum. Bide almanya bugun tatildi ondan bugun yollamamislardir.

telasli 26.05.2016 18:57:08

emin misin normalde bugün tatil olmasaydı yollarlarmıydı? niye dün yollamadılar o zaman :D gerçekten var mı öyle bir şey id numarası falan bana açıklar mısın nedir bu?

1burak1 26.05.2016 20:26:47

Her vize nin, kimligin, pasaportun dijital numarasi bulunur yani id .bu numarayla bilgisayardan islem yapilabilir. Vize verildiginde berlin (baskent) o vizeye bi numara verir. Buyuk bi ihtimalle o numarayi bekliyolar. Tabi emin konusmamak lazim. Ama ben baska bi ihtimal görmüyorum. Hayirlisi artik.

telasli 26.05.2016 21:08:13

ha konsolosluk tamam dedi vize verdik diye berline bildirdi berlinde id verecek bunlar hazır vizeye o id'i yazıp basacaklar pasaporta yapıştıracaklar öyle mi

1burak1 26.05.2016 22:14:24

öyle oldugunu düsünüyorum. Baska bisey olsa derler sizin sunlar bunlar eksik yada derler bidaha gelmeniz lazim öyle bisey demediklerine göre, yakinda gelir diye dusunuyorum.

Sayfa: [ 1 ]