posmasterr
27.05.2016 02:35:19
Arkadaşlar merhaba.Başlikta da yazdığım gibi.Turkiye de bir bankada borcu olupta aile birlesimi ile almanyada yasayan aranizda varmidir.Yada turkiyede ki borc hakkinda yardimci olabilecek bir arkadas varmidir?Simdi den tesekurler.
telasli
27.05.2016 03:01:28
sanırsam erdincc nickli arkadaşımızın kredi borcu vardı bir soruda yazmıştı burdan. benimde var mesela kredi borcum ödemesine devam ediyorum ve 1 buçuk sene daha var lakin daha almanyaya gidemedim 1 ay oldu vize başvurusu yapalı beklemekteyim.
1burak1
27.05.2016 05:23:26
Aslinda hukuki bir konu yaniltmak istemem bi avukata danismak lazim, cünkü borcun kime ve ne sekilde oldugu önemli. Normalde borcunu ödemezsen, borclu kisi seni mahkemeye verir, mahkeme seni ifadeye cagirir, yada giyabinda yargilayip borcunu ödeyemecegine karar verirse yerine hapis cezasi verir ve türkiyeye girdiginde tutuklanirsin. Yada almanyaya mektup yazarlar bizim su vatandasimizin bize borcu var ödemedi. tabiki mevla cok önemli milyonlar olursa Interpol bile devreye girer. ama az biseyse telafisi farkli olur. Ama kim ne derse desin inanma sadece avukata güven, sonra cok ugrasirsin.
erddinc
27.05.2016 09:21:16
Herhangi bir sorun olmuyor benim kredilerim vize başvurusunda da vardı , o kadar detaylı kontrol edilmiyor , edilse bile bu bir engel değil yanı bir yasal suç

benimm Arkadasim ev kredisi var yüksek meblağ aynı şekilde onda da sorun olmadı.
posmasterr
28.05.2016 03:06:45
Tesekkurler arkadaslar konuyu turkiyedeki eski avukatim araciligyla cozdum.Sizlere de bir dip not duseyim.Borcunuzdan dolayi ulkeye giris ce cikis yasagi konulamaz!!!Yeni cikan kanun maddelerinde seyahat etme ozgurlugu kavrami degismistir.Borclu oldugum banka avukati kendince sadece sozlu olarak tarafima guya yasak koydurmus.Ama tr de ki eski avukatimi aryinca borclu oldugum bankanin avukati tarafima donus yapti ve sirf borcu odemem icin bu sekilde bir yonteme basvurdugunu belirtti.Bende yapılan bu sacmaliga karsi avukata madem oyle borcu odemiyorum zaten 5 senede bir af cikiyor.Faizi siliyorlar ana parayi yatirtiyorlar beklerim dedim ve birsey diyemedi.Ha ben bekleyecekmiyim o ayri

Direk banka ile uzlasip borcu yatirip avukati saf disi birakip ayrica banka zaten gozden cikarmis beni nasilsa odemiyo diye parayi almak için uzlasma yoluna da gidecegi için hem faizi sifirlayacak hemde ana para borcndan kismi indirim yapacak.Unutmayin ki siz borcunuzu odemediginiz her sene banka sizden taraf zarar gosteriyor ve zarari kapatmak icin sizinle uzlasmaya gidebilir.Daha once de basima gelmisti.Ama almanya da oldugum icin biraz farkli oldu durum sonuc olarak cozduk