ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 1 senedir Almanya'dayim.(İzlenimler)

Sayfa: [ 1 ]

posmasterr 01.06.2016 03:22:34

Arkadaşlar herkese merhaba.

10 gün sonra Almanya'da 1 senem doluyor.İzlenimlerimi sizler ile paylaşmak istiyorum.

İlk geldiğim süreç icinde tabiki bir adaptasyon sikintisi yasadim.Ama Türkiyede de yaptigim is nedeniyle sehir sehir gezmem gurbet problemini azda olsa aliskanliktan dolayi ezdi diyebilirim.İlk geldiğim üç ay evrak islemleri,kurs arama ve kayit gibi islerle gecti tabiki bu arada hemen iş aradim.
Bulunduğum yerde köklü ve iyi derecede olan uc restorant var.Bunlarin sahipleri Türk.İlk is icin konusmaya gittigim restorantta elemana ihtiyac olamadigini dile getirdiler.Ama ikisi icin cok ayri seyler yasadim.Oyaladikca oyaladilar ki birinin sahibi ile ayni memlekwtliyiz.Yani şunu ogrendim ki insan insani gurbette daha çok ezermis.(Cumlenin asil halini siz bilirsiniz.Yazmama gerek yok).O iki restoranta asla gitmedimde.
Daha sonraki surecte ise malesef diyorum ki bir turk firmasi buldum kendi meslegim uzerine tesisat ve kaynak isi.Hafta sonu tatil hafta ici ise 08.00-16.30 saatlerinde calisiyirduk ama ne çalışma bana sorun.Calisma saatlerinde pause yok.Yeri geldiginde aksam 5 yada 6 da isten cikardik.Mesai isterdim vermezdi.Bende kendimce bir cozum yarattim ve ise gitmedigim gunlerin parasını kestirmedim.Bu isime geldimi ?Bir bakima geldi ama fazla calisma mesaisi nakit karsiligi gorse idim daha kârli idim.

Ardindan bu firma sahibi ile anlasamadik beni kacak calistiriyordu ve surekli bahane uyduruyordu kagitli calismamam icin.En son isler azaldiginda ise bana kendinde bahane bulup cikis gibi birsey verdi ama icerdeki 400 euro kalan param icin 2 bucuk ay ugrastirdi.

Bunlarin devaminda dil kursum basladi ama kurs iptal edildi iki ay sonrasinda ogrenci azligindan.Simfi yeni kursun baslamasini bekliyorum.

Ve ben bir yeni is daha buldum malesef oda türktu ve 10 gun calisabildik.

Buradaki Türkleri gordukten sonra emin olun bende artik onlarin mantelitesine uymaya basladim.Adamlarin gozunu para burumus.İyisi varsa da bana daha denk gelmedi.

Hayat standart burada.Oyle tr deki gibi sosyal hayatim yok.Zaten herkesle de arkadas olamiyosun.İnsanlar farkli hemde bayağı!!!

şu an calismadigim icjn epey evde can sikintisi tabiki cekiyorum.

Burada ki zorluklar ile mucadele icin en gerekli sey sabir ve eşinizin destegi.Eger esiniz destek vermiyorsa inanin birakin gidin.Oyle Almanya'da parayi bulursun isi zor.Anca bir 5 sene gececek para toplayacan da bi yer acacan ancak oylr belki.Ama.onu da yapmak evli iken zor.Yani diyecek pekte sey yok aslinda klasik almanya diyebilirim.

Su anki tek.hedefim.dil sorununu cozmek.Dil sorunu kalkinca tum.kapilar acilir.En ufagindan bir imbisste mutfak icin konusmaya gidiyorsunuz sahibi turk bile olsa almanca istiyor.Ha birde su varki buradaki karsilastigim turk is yeri sahipleri tr den yeni geldiği icin insanlari sömürüruz dusuncesinde.Asla kendinizi ezdirmeyin.Egerki onlara muhtacmis hissi yaratir iseniz emin olun sonuna kadar somururler.Yani sunu diyende oldu bana.Sen tr den geldin iste dil yok birsey yok ama is anlaminda sana yardimci olalim ama iste almanca yok nasil olur yapmakta istiyoruz.Neyse fiyat şu saat ucretin daha fazlasini veremem sana.Direk manevi anlamda sizi etkilemeye calisiyor.Sizde dusunebilirsiniz belki bak adama ihtiyaci yok ama bana yardimci oluyor diye.Sakin boyle dusunmeyin.Bunlar isin kurdu olmus ve maneviyat duygularini yitirmis yaratiklardir.Sizin onlara cevabiniz beni hayrina ise almiyorsun gibi bir tabir sergileyerek ona muhtac olmadiginizi dile getirin.Ve ona gore konusun.O ise ihtiyaciniz dahi olsa muhtacmis gibi konusur iseniz yada sizi laflari ile o sekildr gosterir ise hemen tavrinizi koyun ve muhtac olmadiginizi hissettirin.Unutmayin kimse kimseyi babasinin hatrina calistirmiyor.Sizin ucretiniz uzerinden kâr edecek siz ise uc kurusa calisacaksiniz.

Esen kalın...

modelci 01.06.2016 10:00:36

Eğer köpeklerle aranız iyiyse , iş buluna kadar köpek gezdiriciliği yapabilirsiniz. Bizim türklerde pek görmedim ama başka milletlerden gelen insanlarda bu işi yapan epey var. Yada tam gün köpek bakıcılığı da yapabilirsiniz. Köpeğini tüm gün evde bırakmamak için bakıcı arayan o kadar insan varki almanyada.

telasli 01.06.2016 10:42:44

valla kardeşlerim daha almanyaya gitmedim ama az çok orada karşılacağım durumlar gözümün önünde duruyor. evet ana teması gurbet olan her yerde maalesef bunlarla karşılacağız. misal adanadan kalkıp ilk defa antalyaya turizm sektöründe çalışmaya gidiyorsun, sıfır ingilizce olduğu için herhangi bir barda işe başladığın zaman hem sana diğer ingilizce bilen elemanların aldığı paradan çok azını veriyorlar hemde seni angarya işlere gönderiyorlar. sebepleri ise, ingilizce öğrenip tam mekan ortamını kapman. bi bakıma bu bahane edilerek gurbette olduğun için mekan sahibi tarafından sömürülüp diğer kurt elemanlar tarafındanda eziliyorsun. bu almanyada da böyle olacak. ama iş iş diye acele etmeyeceğim eğer Allahın izniyle şu vizemi alıp gidersem ilk 1 sene izlenim senem olacak. kim faydalı kim faydasız izleyeceğim. kurs bitirmeden asla çalışmam gözüyle bakıyorum. ha çevre esnafa belki günlük 2 3 saat yardım mahiyetinde takılabilirim ama asla gel şu saat şu kadar para çalış diyene itibar etmeyeceğim. ha dediği saatlere göre ücret güzel o zaman düşünebilirim ama illa da çalışacam iş bulacam gibi bir gayem olmayacak. dediğim gibi ausbildung yapacağım. devletin bana ayda verdiği ücret bana yeter. zaten sosyal bir insan değilim eşiminde geliri var çok şükür. ama önemli olan gitmek önce tabi. daha gitmeden bunları söylüyorum sizler ordasınız daha iyi bilirsiniz tabi.

posmasterr 01.06.2016 14:33:39

İs yonunden sikinti yok artik.Cunku az cok taniyorsun insnlari ama bulunduğum yerde hepsi turk donerci turk imbiss adamlar ile calisasin gelmiyor.O kadar kendilerini begenmisler.Oturdugunuz semt cok onemli.Burasi kucuk ve is alani az oldugu icin millet cevre sehirlere gidiyor calismaya.Bende beklemeye gectim dil kursunu bitirip bir ust seviyeye gectikten sonra farkli sehirde is bakacagim.Hatta yasadigim.sehri bile degisebilirim :)

fuk_18 01.06.2016 15:56:24

bakin arkadaslar Türkiye ile almanyayi kiyaslayan arkadaslar kiyaslamayi genelde herkez para ve ucuzluk uzerine yapiyorlar bu ilk baslarda iyi olabilir diger arkadas gibi 2 hafta olmus geleli ama Türkiyeyi yerin dibine soktu

bu konulari 10 senedir konusuyoruz o yuzden biktim artik insanlara dert anlatmakdan insalara Türkiye almanya farkini özetlemekden eski konularda yuzlerce ayni konu var arama motoruna yazin kim ne demis hepsi cikar ama

sunu unutmayin önemli olan para pul degil ailen ile gecimin ve mutlulugun önemli parasi olupda mutlu olamayan cok insan var Almanya'da o yuzden insanin mutlu oldugu yerde kalmasi önemli

yoksa para heryerde kazanilir buraya gelen arkadaslar Türkiyeye acindanmi ölüyorlardi yok ama ne hikmetse geldikden 2 hafta 2 ay 1 sene sonra Türkiyeye demedikleri kalmiyor, ama aradan gecince 2 3 sene ondan sonra ah vatanim diyorlar sizlere tavsiyem eski konulara bakin Almanya'da yasayan eski türklerden de uzak durun..

posmasterr 02.06.2016 04:04:28

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 01, 2016, 03:56:24 ÖS
bakin arkadaslar Türkiye ile almanyayi kiyaslayan arkadaslar kiyaslamayi genelde herkez para ve ucuzluk uzerine yapiyorlar bu ilk baslarda iyi olabilir diger arkadas gibi 2 hafta olmus geleli ama Türkiyeyi yerin dibine soktu

bu konulari 10 senedir konusuyoruz o yuzden biktim artik insanlara dert anlatmakdan insalara Türkiye almanya farkini özetlemekden eski konularda yuzlerce ayni konu var arama motoruna yazin kim ne demis hepsi cikar ama

sunu unutmayin önemli olan para pul degil ailen ile gecimin ve mutlulugun önemli parasi olupda mutlu olamayan cok insan var Almanya'da o yuzden insanin mutlu oldugu yerde kalmasi önemli

yoksa para heryerde kazanilir buraya gelen arkadaslar Türkiyeye acindanmi ölüyorlardi yok ama ne hikmetse geldikden 2 hafta 2 ay 1 sene sonra Türkiyeye demedikleri kalmiyor, ama aradan gecince 2 3 sene ondan sonra ah vatanim diyorlar sizlere tavsiyem eski konulara bakin Almanya'da yasayan eski türklerden de uzak durun..

Aslinda kiyaslama yapmakta yanlis gibime geliyor.Cunku artik yeni bir hayqta basliyor insan ve kiyaslamak elbette iki ulke arasinda biraz abest kaciyor diye dusunuyorum.
Fuk_18 arkadasimizinda dedigine katiliyorum.Turkiyeyi kotulemek elbette yanlis.Siyasetini ekonomisini bircok seyini begenmeyebilirsiniz ayrica kimse kimseyede milliyetcilik yapinda diyemez lakin unutmayiniz ki yillarca ekmegini yedik,suyunu ictik.Gelipte buralarda siyasi siginmacilik talep etmedik.Sadece aile birlesimi icin burda yasamayi tercih ettik.Kotulemenin bir anlami yok.

Buraya gelmedende oyle hayaller pesinde kosmayin.Kendinizi alistirarak gelin.Yuzde kac insan gelmiste 1 senede koseyi donmus bir arastirin.

Ha benim turkiye ile soyleyecek bir durumum yok.Nedenini de ustte yazdim.Ama 1 senedir buradayim ve emin olun ki Trükiyede yasayan vatandaslar ile Almanyada yasayan türkler arasinda daglar kadar fark var.Burda ah vatanim,vah vatanim,insanlik olmus diyen o tipik türkler var ya alayi üç kagitci.Kan emici.Bakin herkes icin demiyorum ama cogu oyle.Adamlar birbirinin arkasindan kuyu kazmak icin herseyi yapiyor.Kimse kimseyi cekemiyor.Buraya geldiginizde sizlerde durumu anlayacaksiniz.

Is bulursunuz,para bulursunuz gezmeye tozmaya vakit bulursunuz ama emin olunki yeri geldimi bir türk kapinizi acmaz.Apartmanimizda iki turk aile daha var.Bunlar karsilikli dairelerde oturuyor.Arkadas bu kadarmi olur dersiniz bir gorseniz.Senin kapi komsundan haberin olmazmi hic?Iste burda cogu insan birbirinden habersiz olmuyor.Ben evimi tasirken ki 20 yildir esimi ve ailesini taniyan bu komsular bir gelip kapiyi acmadi bir ihtiyaciniz varmi diye.Yani o türkiyede yasadiklarinizi sanirim unutmaniz lazim.Cogunda da boyledir.Paran varsa gelirler zaten pesinden.Ha birde tipik hareketler dedikodu!

Allah aşkina 1 senedir burdayim durumlar bu.Yasadigim ve gordugum seyler.1 Senede bunlar icij dert yaniyo isem 10 sene sonra artik bikmis halde ne haliniz varsa gorun derim eminim buna.

Esinize ailenize araniz iyi olsun.Gerisi bos.Size en buyuk destegi esinizden baskasi vermez.Unutmayin ki o dort duvar arasinda sizi bir tek esiniz anlar.gerisi bos.

Son olarak Yaşar Kemalin bir sozu aklima geldi.Son 5 aydir da genelde aklimda soz.Tam olarak yazamasamda soyle ki;

"O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler.  Demirin tuncuna, insanın anlamsizligina kaldık."

Yeni hayatinizin guzel yonlerine bakin.Gecmisi birakin.Kiyaslamaya girmeyin.Hayat akip gidiyor.Hedefinizi secin yolunuza devam edin.Burasi Almanya burda boyle diyen o tipik cahil zihniyetten aman uzak durun.Kendilerini sizlerden ustun goren kisiler elbet olacaktir lakin unutmayiniz ki bu kisiler kendilerini gelistirememis zihniyetteki zamaninda onlarada bu sekilde ezici tabir kullanilmis kisilerdir.

NOT : Forum kurallari geregi küfür bulunan kismi editleyip degistirdim.Ilk kez duyanlar googleye yazip ogrenebilir...

tugce_doerjer 02.06.2016 12:37:28

Belki 1000 defa söyledim yine söylüyorum iyi derecede almanca ögrenmeden ne is bulabilirsiniz ne de meslek yapabilirsiniz. Türklerden hepsini kastetmiyorum ama uzak durucaksiniz acaip bir millet olmus buradaki türkler. azimle calisip dil ögrenip meslek yaparsaniz önünüz acik yoksa isiniz zor.

6.seneme giriyorum almanyada daha hala ögreniyorum okula gidiyorum meslek yapiyorum 15 gün sonra bitirme sinavim var. ilk sinavlarimi gectim bitti.ihk dan sertifikam olacak. artik tek sorun is bulmak ki eger diliniz iyiyse ve gecerli bir meslek yaptiysaniz almanyanin her yerinde 8 Saat mesai saati olan, tatil ve bayram ücretlerinin ödendigi fazla mesainin hesaplandigi bir is yerinde rahatlikla is bulabilirsiniz.

insan gibi yasamak ve insan gibi muamele görmek istiyorsaniz dil ögreniceksiniz ve meslek yapicaksiniz yoksa 10 sene sonra hala ayni konulari konusuyor olursunuz ki Hayat cok kisa.,..

kaanK 04.06.2016 12:42:19

Tuğçe büyük bir sorun var,  sonradan dil öğrenmek isteyenlerin ilk olarak ana dillerini iyi bilmeleri gerekiyor, 2 yıldır bu forumu takip ediyorum üzgünüm ama bir çok arkadaşın daha Türkçesi düzgün değil.

elendil123 04.06.2016 19:40:29

Tuğçe, gerçekleri çok acı ve net bir şekilde söylemiş.

Sayfa: [ 1 ]