telasli
18.06.2016 22:01:23
beraber başvuru yaptığımız arkadaşım benden önce gitmişti almanyaya bilen bilir 25 gündür orda. eşiyle gittiği ilk hafta kavga ettiler ve eşi bunu kovdu evden. kızın anasıyla babasının etkisiyle olmuş sanırım bu... kız yüzüğü sokak ortasında bunun yüzüne fırlatmış ve hakaretler etmiş. eve gitmişler kızın babası sen zaten kürtsün en başta istemiyordum oh şükür ki kızım da artık istemiyor pılını pırtını topla git demişler buna. buda son 1 haftadır amcasında kalıyor. çocuk türkiyeye dönmek istemiyor ve evlilikleri bitti... artık tamamen bitmiş yani evden kovulmuş ortada kalmış gibi bir şey bu...
ama türkiyeye dönmeyecek ve oturum uzatması lazım ayın 1 inde gelin demişler daha önce yabancılar dairesi şimdi karısı yok bu çocuk kuzeniyle gidecek oturum uzatmaya. şimdi bu arkadaş yanında karısı olmadan oturum uzatabilir mi? illa karında gelecek der mi yabancılar dairesi? birde diğer sorusu yanında ne götürmesi lazım kağıt evrak gibi bir şey lazım mı? soruları bunlar arkadaşlar siz söyleyin bende ona ileteyim zor durumda.
merhaba ayrilmak bu kadar kolaymi bir haftada bana pek inandirici gelmedi acikcasi sanki arkadasiniz buraya gelebilmek icin evlenmis gibime geldi tabiiki bu benim düsüncem olaylari tam olarak bilmiyorum bu durumda zaten hemen bosanamiyorlar ilk önce bir sene ayri yasamalari lazim burada oturum alabilmesi icin en az 3 sene evli kalmasi lazim 1 sene sonra bosanirsa burada biraz zor kalir suan ne yapabilir tam olarak bilmiyorum en iyisi bir avukata danismasi ne yapacagini avukat söyler
telasli
19.06.2016 12:56:31
yok dostum evlilikleri gerçek ben tanık oldum o açıdan sıkıntı yok. kızın ailesi istemiyordu zaten herşey kızın zoruyla oldu aileside razı olmak zorunda kaldı. bu arkadaşımız biraz imanlı orucunu tutar namazını vs kılar. belediyeden dönüşte kız buna şu cafede oturalım demiş çocukta canım ben orucum eve gidip dinlenelim biraz demiş ondan sonra kıyamet kopmuş işte. olaylar olaylar vs. çocuk orda kalmak istiyor ama evli olarak kalmak istemiyor asla barışmıcaz bitti artık diyor.
tugce_doerjer
19.06.2016 13:31:45
yabancilar subesi eger evliliklerinin bittigini ögrenirse kesinlikle vizeyi uzatmaz.buraya gelmek icin yalandan evlendiler diye düsünür,arkadasiniz da vize süresi dolunca geri dönmek zorunda kalir. Vize uzatmaya giderken kuzeninin gitmesi birsey degistirmez ben tek basima gitmistim esim calismak zorunda oldugu icin. Vize uzatmak icin ona bir davetiye gelmistir orada istenilen evraklar yazar eger evrak istiyorlarsa ki benden birsey istememislerdi.
esi yabancilar subesine gidip biz ayrildik derse eger sorun yasar arkadasiniz.
yazik ki bu kadar ugrasip vizeyi aldiktan sonra böyle birsey yasamislar.insanlar icin evlilik sevgi ask hicbirsey ifade etmiyor demek ki. Bir evliligi bitirmek ne kadar kolay olmus bu devirde,insan korkuuyor valla böyle seyler duyunca.
fuk_18
19.06.2016 14:03:21
hic bir sansi yok kesinlikle türkiyeye geri dönmesi gerekecek baska yolu yok millet 2 sene sonra bosaniyor onlari bile geri gönderiyorlar senin arkadasinda dil yok is yok devlete yük ugrasmasin geri dönsün, formda bir kiz arkadasimíz vardi 1 sene sonra esiyle tartisip ayrilmislar onu bile geri gönderdiler istedigin avukata gidebilirler hepsi ayni cevabi verecek baska yolu yol geri dönecek, yada orda kacak illegal kalacak
telasli
19.06.2016 14:24:26
başka yapacak bir şey yok yani arkadaşlar öyle mi? anladım Allah yardımcısı olsun o zaman. keşke yaşamasaydı bunları inanın bu çocuk gerçekten bunu haketmedi. kurstan arkadaşımdı 4 ay beraber almanca kursu gördüğüm bir çocuktu. neyse arkadaşlar sağlık olsun.
kamufle_2133
19.06.2016 15:33:21
Bu geçen zaman içerisinde aralarındaki sular biraz durulabilir arkadaşın gerçektende orda kalmak istiyorsa köprüyü geçene kadar ayıya dayı desin bir şekilde iletişime geçebiliyorsa daha yumuşak olsun ayrı kalıyorlarsada bile kendisine zaman tanımasını istesin orucun vermiş olduğu uzun süreli açlıkla kan şekerinin düşmesi ilede asabi olmuş olabilir kardeşimiz burda oruç tutmak gerçekten her babayiğdin harcı değildir günler çok uzun Araya nazı geçecek sözü dinlenecek büyük olgun bir insan varsa konuşsun. Ve teklifindede eşinin ailesinden uzak bir yerde yaşamayı teklif etsin Sonuçta bu evliliktir çocuk oyuncağı değil şimdi boşanalım derlerse bile bir sürü prosedörleri var hem Türkiyede hem Almanya'da ama şu varki daha evliliğin bu günlerinde tartışma varsa o evlilik sıkıntılı geçecektir en azından arkadaşın Almanya'da kalmak istiyorsa daha yumuşak olmaya çalışsın . inşAllah araları sakinlerde bir birileri ile iletişime geçerler bir şeyleri düzeltirler.dediğim gibi yumuşak sözlü olmaya çalışsın Atalarımızın bir sözü vardır tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye ...çünkü başka aternatif görünmüyor yada ancak illegal yollarla kalacak oda büyük sıkıntı Allah hayırlısını versin hakkında ...
telasli
19.06.2016 16:47:58
Kardeş bu söylediklerini harfiyen söylemiştim daha önce arkadaşıma ama oda asla dönüşü yok dedi çünkü kızın babası o akşam çocuğun babasını aramış ve oğlunuzu alın burdan artık istemiyoruz demiş. Yani hiç bir şekilde açık kapıda bırakmamışlar. 1 haftadır ayrılar ve karısı hiç iletişime geçmemiş bunla yani iş bitmiş artık iki yabancılar Allah yardımcısı olsun ne diyelim.
KaLpSiz
20.06.2016 20:36:20
Ortak cocuklari varmi?
telasli
20.06.2016 21:44:12
Yok kardeş.
KaLpSiz
21.06.2016 20:28:51
1 yil.almanyada ayri kalma suresinden dolayi bir senelik oturum alir 1 sene sonra bosanma gerceklestikten sonrada turkiyeye sinir disi edilir. Cocuk olsaydi kimse gonderemezdi ama oda yok is bulsun ankara anlasmasina gore 1 sene bir yerde calisirsa oturumunu uzattirabiliyor zaten o sansta yok anlayacayin tek bir sans var eger her ne pahasina olursa olsun kalirim diyorsa o da cocuk . Baskada hic bir sey almanyada onu tutmaya yetmez. Bende cocugum sayesinde oturum aliyorum bilgi amacli yaziyorum almanyaya geldikten sonra esiniz ikide bir seni turkiyeye gonderirim.diye tehtip edip ezmeye calisirsa hic ezdirmeyin kendinizi cocuk varsa hic birsey yapamaz onemli olan cocugunuzla iletisiminiz ve ilgilenmeniz saygilar
KaLpSiz
22.06.2016 22:03:18
Esin almansa almanyaya geldikten sonra iki sene ayni evde yasarsan sonrasinda esinden bagimsiz oturum alma hakkin doguyor ama almanyaya geldin ornek 1.5 sene ayni evde ikamet ettin sonrasinda ayri yasamaya basladin. 1 sene daha oturum uzatiyorlar bu bir sene daha almanyada yasal olarak kalmani calismani sagliyor ama bosandiktan sonra oturum uzatmiyorlar sana diyecekleri 1.5 sene ayni evde kaldin bu bagimsiz oturum almana yeterli degil ve sinirdisi geliyor ozetle boyle o uzattiklari 1 sene ayri kalma suresi yani bosanmaya kadarki oturum 1.5 senenin ustune eklenmiyor. Cocuk varsa ister evli ol ister olma sorun degil yeterki alman vatandasi cocugun olsun almanyada kalinir.mesela ayri kalma suresinde biriyle tanistin alman vatandasi yada eu vatandasi ve o kiz arkadasin hamile diyelim ilk esinden ayrildiktan sonra gene gonderemiyorlar cunku cocugun var dunyaya gelecek ve kanunlara gore cocuk annesinden ve babasindan ayri yasamaya mahkum edilemez yani oturum yeni es yeni hayat ve nur topu gibi bir cocukla hayata devam

benim oturum sorunum yok su andada polen kiz arkadasim var nasipse subatta baba olucam tekrardan sukurler olsun cok cok mutluyum. Buradaki yabancilar bizim turk kizlarindan bin kat daha iyi buradaki türk kürt arap kizlarindan uzak durun 100 de 90 dan eş olmaz sormak istediginjz bilmek istediginiz birsey olursa yazin bu konularda ne yazikki her olumsuzlugu yasadim tecrube edindim yardimci olurum