telasli
21.06.2016 19:13:33
yeter artık bugünde bitti... 1 haziranda onayladılar dün aradım konsolosu hala almanyadan yanıt gelmedi diyorlar. eşim bugünde görüştü yabancılarla hanımefendi 3 kere yolladık tamam yarın 1 daha yollayalım bizde anlamadık burdan işlemler bitti neden kocanıza böyle diyorlar anlamadık dediler. hiç kimse anlamadı bu konsolos neden böyle yapıyor. 21 gün bir vizeyi basmak bu kadar mı zor? 60 gün oldu toplamda. arkadaşlarım tam 30 günde aldı vizesini ben niye böyleyim anlamadım? yazıklar olsun ya... gerçekten lanet bir sistem Allah kimseyi bu bekleme durumuna düşürmesin netice ortada ama icraat yok... kesinlikle hakkınızı arayamayacağınız bir kurum öylesine kapalı bir sistem...
telasli
21.06.2016 21:34:35
yok mu benim durumuma açıklık getirecek veya düşüncesini paylaşacak kimse?
telasli
22.06.2016 12:58:54
Eşim bugün yabancılar dairesinin müdürüyle konuştu oda aynısını söyledi burdan onay gideli çok oldu hatta 2 defa onay gönderilmiş görüyorum ekranda dedi. Konsolosluk yoğunsa normal ama 22 gün önce onay gönderildi belki iyi bakmıyorlardır dedi. Burdan yapacak bişey kalmadı demiş. Yazıklar olsun konsolosa...
yeniceri57
23.06.2016 12:59:11
kardes dogru konsoloslukla konustugunuza eminmisiniz ? belki baska bi yere yollamistir onayi almanya . gerci baska bi konsolosluga da yollasalar onay uzerinden baya bir zaman gecmis. ama olsun siz yine de takibi surdurun.
telasli
23.06.2016 14:27:00
öyle bir ihtimal olacağını sanmıyorum dostum ya... sonuçta evraklardan önce mail gidiyor o mail üzerinden benim işlemim gerçekleşip geri dönüş sağlanıyor konsolosa. konsolosta her şey. bilmiyorum arıyorum bağlanıyorum ama maalesef yanıt yok almanyadan deniyor. bugün 23 gün oldu onay geleli ama konsolos hala bihaber...
telasli
23.06.2016 14:32:43
ayrıca başka konsolosa gitmiş olamaz çünkü bundeswervaltungsamt bana mail attı ankaraya iletildi 1 haziranda almanyada işler bitti diye.
telasli
24.06.2016 12:45:07
şöyle geçmişe bakıyorum forum 4 ay evveline kadar panayır yeri gibiymiş ama şimdi in cin top oynuyor. vizesini alan yol alıyor. burda takılan bir elin beş parmağını geçmez. millet burdan her yardımı gördü yol aldı diğer kalanlarla tecrübesini paylaşan yok. 5 ay vize bekleyen her dakika belki burdan bir umut görürüm diye buradan çıkmayan şahıslar vizesi geldiği an burayı unutmuşlar. nankörlük başka bişe değil. forum sahipleri bence pasif süresi 15 günü dolduran herkesi banlamalı. millet işini görüp kaçıyor kimse kimseye yardım etmiyor ufuk baybars tugce dışında daimi tecrübeli adam yok burda. kimsede demiyor ki şu yolu dene diye. her neyse ya 24 gün oldu onay geleli hala ses soluk yok...
--> Ben devamli foruma giriyorum, mesajlari okuyorum. Fakat benim vize ile ilgili hic bilgim yok. Bu yüzden de yardimci olamiyorum. Ben elimden geldigi ölcüde forumda Almanca konusundaki sorulara cevap bulmaya calisiyorum.
kaanK
24.06.2016 13:06:03
Arkadaşım, gereksiz telaş yapıyorsun. Heyecanlısın farkındayız ama bu sabırsızlık sadece üzüntü yapar.
Forumdaki daha önce vize bekleyen arkadaşların paylaşımlarını incelersen vizesini 30 günde alan da oldu, 4 ay bekleyen de. Vizesini alamayan kişi sayısı da oldukça düşük, onlarda yasal yollardan vizelerine kavuştu.
Yardım bekliyorsun fakat sana bu konuda kimse yardımcı olamaz, verilen süre henüz dolmamışken karamsarlığa kapılmış durumdasın.
Yapabileceğin bir tek şey var, sabırla beklemek. Eğer verilen süre aşarsa o zaman belki bazı girişimlerde bulunabilirsin.
Ayrıca konsolosluk çok doğru yanıtlar vermiyor genelde, düşün gün içinde sabırsızlığından dolayı kaç kişinin vizem geldi mi sorusuna maruz kaldıklarını.
Verilen cevaplar sadece geçiştirmek için. Hele hele gerekli süresi dolmadan arayanları "vize gelmedi" şeklinde geçiştirdiklerini düşünüyorum.
O kadar sabırsız bir toplumuz ki, yazılanları okuyarak konsolosluğun çalışma sisteminin dahi öğrendim.
Beyaz
24.06.2016 15:50:30
Degerli arkadasim, konuyla ilgili bilgi alinabilicek 3 resmi daire ile iletisim kurabilirsin. Yazdiklarinizdan bu yerleri sizinde bildiginizi görüyorum.
Bir Köln'deki Bundesverwaltungsamt (iletisim kurmussunuz), iki esinizin ikamet adresinin bagli bulundugu ausländerbehörde ile (iletisim kurmussunuz) ve üc basvuru yaptiginiz konsolosluga (iletisim kuramiyorsunuz). Basvuruda bulundugunuz konsoloslugu özellikle arama saatlerinde aramanizda ulasma ihtimaliniz olabilir. Ulasamiyorsaniz konsolosluga email yazmanizi tavsiye ederim. Ben baska sehirde ikamet etmeme ragmen bir hafta konsoloslugun oldugu sehirde kalmistim. Ara sira konsolosluga gidiyordum, ancak bu durumda da guvenlikle görüsebilirsiniz. Bu da size yardimci olmaz. Ancak güvenlik size yardimci olmak isterse (cok düsük ihtimal) iceriye sorabilir. Fakat su durumda israrla konsoloslugu aramanizi ya da email yazmanizdan baska bir yol görünmüyor. Kisa bir süre icinde vizeniz ulasirsiniz umarim.
telasli
27.06.2016 11:56:18
peki 90 gün dolduğunda ne gibi bir haklarım olur? ne yapmalıyım bu durumda? bugün 63. gün ve onay verilelide 27. gün... normalde almanya onayından sonra 10 gün içinde pass geliyormuş ama benim onayın üstünden 27 gün geçti. bir sorun var konsolosu arıyorum hala işlemde yanıt gelmemiş almanyadan diyorlar.