Türk ehliyetini almış olmaları sana birşey değiştirtmiyor en fazla yardımcı olacagı konu eger kı turkıyeye gıttıgınde ceza yersen yada ehlıyetını kaptırırsan orda türk ehlıyetını verdıgınde almanyada kullandıgın alman ehlıyetın gecerlı olacaktır. yanı bır nevı kaba tabırle cakallık dıyebılırız
Ehlıyet surecıyle anlattıkların hakkında da bazı yerlerı duzetlmek ıstıyorum turk ehlıyetının cevırısını ADAC dan yapmak sartı yok yemınlı bır tercumandan yaptıgın zaman onu da kabul edıyorlar gereklı olan sey tercumanın damgasında gecerlı dıp. noları olsun yanı konsolosluklar etrafındakı tercumanlar gıbı ben 20 euro cevırıyı yaptırmıstım ve gecerlı oldu umschreıbung yapıldıgı ıcın her kurs kafasına gore anmeldung fıatı cıkarabılıyor ama genelleme yapılırsa 80 100 euro arası tutuyor tüv theorıe sınavı 20.83 euro fahrstunde klasse b 35.70 euro klasse a 45.00 euro prüfung praxis 119 euro für fahrschule praxis prüfung 84.97 euro für tüv
Ek bılgı olarakta ehlıyet cevırısınde turkıyede b+a2 ehlıyetı olanlar burda b yı cevırdıgınde alman ehlıyetı ıle turkıyede tekrardan motor kullanamıyor o yuzden ben cevırı yaptırırken ıkısınıde forma doldurdum ve su anda ıkısını bırden umschreıbung yaptırıyorum yanı bu ıkı ehlıyetın bana malıyetı ortalama 5 er farhstunde ıle bırlıkte her sey ıcın a dan z ye 800 euro cıvarını buuyor tabı kı tek seferde gecılırse eger

offoff:)ben 3 sefer gırdıgımde halde a klasse tamamlamama ragmen b klasseyı halen gecemedım bu da bana ılaveten 84 euro daha koydu