ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanyadan türkiyeye döndüm tekrar aile birleşimi üzerinden vize alabilirmiyim

Sayfa: [ 1 ]

bcb 11.07.2016 22:37:08

Mrb arkadaşlar ben de bu siteden çok faydalanip vizemi almistim 5 yil önce...benim eşim almanyada yaşiyor bundan 5 yil önce bende aile birleşimi ile almanyaya gittim.Orada kursa gidip B1 sertifikami da aldim daha sonra ailevi sebeplerden dolayı türkiyeye dönüş yap tim ve çocuğumuz oldu eşim hala almanyada calisiyor türk vatandaşı ve oturumu süresiz oğlum Türkiye de doğdu bende giriş cikis yapmadigim için gidemiyorum ,şuan almanyaya dönmeye karar verdik sizlerden ricam nasil bi yol izlemeliyim B1 sertifikamin bana yardimi olur mu( sertfikayi alali 3 yil olcak) ve çocuk üzerinden mi aile birleşimi yapmaliyim

KaLpSiz 11.07.2016 22:55:40

Cocuk alman vatandasi mi?

bcb 11.07.2016 22:57:49

Hayir türk vatandasi Türkiye de doğum yaptim

telasli 11.07.2016 23:13:45

Çocuk üzerinden aile birleşimini çocuk almanyadaysa yapabilirsiniz. Siz sıfırdan aile birleşimine başvuracaksınız.

bcb 11.07.2016 23:29:29

Ja.bu konu hakkında bi bilgim yoktu teşekkür ederim.bir de şunu sormak istiyorum daha önce almanyada aldigim sertifikanin bi yardimi olur mu sertfikam hala yanimda yoksa tekrar sinava girip yeni belgemi almak gerekiyor.Son olarak çocuğum için ekstra bi başvuru gerekiyor mu randevu alirken tek kendi adimami almam gerekiyor

telasli 11.07.2016 23:39:47

yeniden A1 belgesi istenecektir. Almanyadan almış olduğunuz B1 sertifikanızın süre kısıtlaması yok ise eğer o sadece almanyada denklik kazanabilir. Çünkü B1 sertifikanızı Türkiye de almadınız ve ayrıyeten konsoloslukta kısaca bir almanca mülakata tutulacaksınız. Dediğim gibi siz sıfırdan aile birleşimi yapacağınız için A1 sertifikası şartı koşulacaktır.

fuk_18 12.07.2016 00:16:13

b1 belgesi oldugu icin belge istemezler artik  tarih eski diye belki konsoloslukda kagita bir kac test yaptirilar o kadar

nescaffe 13.07.2016 01:00:44

Kardesim ayni bende 5 sene almanyada yasadim ve sonra turkiye dondum bir yil kaldiktan sonra tekrar cocuk uzerinden aile birlesimi yapicaksin ve cicgun ordaysa almanyada esin imza atmasi gerekiyor hic bir sey olmuyor teste hic girmiyosun kafana takma gidersin  ve b1 sakla kaybetme buraya geldinmi direk ise gir  bir sene sonra suresiz oturumunu al.. Sakin b1 kaybetme

bcb 13.07.2016 17:05:30

Saol teşekkürler fakat benim çocuğum yaninda eşim almanyada.İlk aile birleşiminde bir ayda vizemi almistim hic bir sorun cikmamisti b1 belgem duruyor yanimda

omerumutesen 15.07.2016 14:11:06

Aldıgın sertıfıka sürelı degıl  süreklı gecerlı senın adına duzenlenmıs bır belge  gerekırse almanca konusurlar senınle ınanmadıkları takdırde zaten yapacagın aıle bırlesımı cocuk uzerınden olacak oyle olacagı ıcın senden dıl sertıfıkası ıstenmeyecek ama sen orda daha once bulunup gereklerı yerıne getırdıgıne daır bır kanıt olarak  gosterebılırsın (gerekcegını sanmıyorum ) cocugun senın yanında olması bır sey fark ettırmez cocuk uzerınden aıle bırlesımının acılımı cocugun aılesı ıle bırlesımı olarak gecıyor  hıc bır cocuk gocmen dahı olsa aıle fertlerınden  gocmenlık sebeıyle ayrı kalamaz ayrı kalmasına sebebıyet gosterılemez dıye kanunları var o yuzden belkı cok ıncık cıncık ederler kaldıgın gunlere daır ama kesınlıkle alırsın rahatlıkla buna emın olabılırsın.....

Telaslı  rumuzlu arkadasın soyledıklerının neye dayalı olarak oldugunu bılmıyorum  A1 ı tr de de alsan  almanyada da alsan sertıfıkayı onaylayan tek enstitü o yuzden bunun nerde oldugu farkı yok ve aldıgın belgenın hıc bır zaman da bır suresı yok o yuzden en guzel yapacagın sey belgelerını cocuk uzerınden aıle bırlesımıne gore ayarlayıp eksıksız bır halde konsosluga basvurmak

bcb 15.07.2016 20:15:17

Omerumutesen verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim fakat konsolosluğu aradigimda çocuk üzerinden mi yoksa normal aile birleşimini yapmam gerektiğini sölücem.Bana ablatilan bilgilere göre çocuk almanyada olursa çocuk üzerinden başvuru yap olabiliyor muş kesin bilgiyi nasil ögreneblriim.Birde konsolosluk ta bana neden türkiyeye döndün denildiğinde ailevi sorunlardan demem olumsuz bir etki yaratirmi

omerumutesen 19.07.2016 13:24:29

şimdi bunun açıklamasını sana net bir bilgi kapsamında veremem çünkü ordaki memurların insiyatif kullanma hakları var ve o yüzden senden gerekli belgeler haricinde ne istenir  neler sorulur emin olamam ama sen başvurunu  çocuk üzerinden aile birleşimi olarak yapıcagını bildirirsin onlara  sonucta şöyle düşün almanyadan birisiyle evlenen bir eş  almanyaya geldikten sonra  çocuk üzerinden aile birleşimi ile çocugunu almanyaya alıyor  mantıken baktıgında  söyledıgın almanya dogumlu olma sartı kosulması lazım  öyle bır durum yok ben bunun ornegını sana acıklama olsun dıye verıyorum  normal sartlarda soyledıgım kanunları geregı  cocuk uzerınden aıle bırlesımınde oyle bır durum ortaya cıkmaz
   Senın yapacagın sey orda kı memurlar seneın bılgın kapsamında sana bılgı verırler bunu soyleyım sana sen bır seyı sormadıgın surece kımse sana bır sey demez cunku bu onların ısı degıl bu vıze danısmanlıklarının ısı   gocmenlık ıslemlerı ıle ılgılenen avukatların ıslerı  takdır edersın kı boyle bılgılerı almak ıcın danısmanlıkta avukatlık ne tür ücretler talep edıyor  o yuzden senın yapman gerekn cocuk uzerınden aıle bırlesımı ve bılmen gereken alman olması esası gereklı degıl o  esası  sen almanyadan basvuru yaptıgında  cocuk almanyada dogdugunda yapıyorlardı kaldı kı artık cocugun otomatık cıfte vatandaslık hakkı var o yuzden o sorunun sorulmasında da bır mantık olmayacagını anlarsın   ama gene de en ıyı bılgı senın basvuru yapmanla olusacak cunku durum farklı oldugundan senden neler ıstenır  bılmıyorum bır kac seferınde oturumunu oldurmus arkadasların  tekrardan es yardımı ıle dırekt yabancılar subesıne basvurmasıyla tekrardan oturumunu gerı aldıgını duymustum ama dedıgım gıbı sadece duyumdu  emın olarak bır sey dıyemıyorum

Sayfa: [ 1 ]