Herkese merhabalar,
Almanyaya gelişimin 6. ayını dolduruyorken hemen her türlü zorluğa göğüs geren Almancax ahalisine saygı ve selamlar.. Ben bugün aşağıda konular hakkında deneyimi olan arkadaşlardan şahsıma yardım etmelerini rica edeceğim.
1. EHLİYET THEORİ SINAVIArkadaşlar ben ehliyete yazıldım. Trafik dairesine başvurumu yaptım. Hatta TUV'den mektup da geldi sınav ödemeleri için ama ben 100 puanlık theori sınavını online olarak geçemiyorum

1 ay oldu evde ortalama 1 saat cep telefonundan çalışıyorum ama olmuyor. Sadece 1 kere 92 aldım. Genelde 70-80 arası notlarım. Sanırım 6 ayı geçip bisiklete kalacağız:(
Türkçe okuyacağım bir kaynakta yok. Kullandığım sistem
fahrschulcard.de sorular Türkçe ama 1000 adet soru var henüz hepsini göremedim.
Elinde PDF şeklinde Türkçe sorular olan bir arkadaş varsa bir zahmet paylaşabilir mi? Forumdaki önceki kaynakların çoğu linki kırık yada bambaşka sitelere yönlendiriyor, bir türlü erişemedim:(
2. şAHIS FİRMASI KURULUMUTürkiye'de bu konuda oldukça tecrübem ve bilgi birikimim var. Ama Almanya'da bu iş kuruluş aşamasında
1. Kaça mal olur ?
2. Evden çalışabilir miyim? Bir ofis tutmak zorunda mıyım?
3. şirket sahibi kendi sigortasını ödemeye mecburdur . Burada o işler nasıl oluyor ve kaça mal olur?
4. Muhasebeci aylık ne kadar ödemek gerekir? Almanya'daki raici nedir?
5. Ticaret odaları bilumum üyelikler nelerdir? Bilenlerden yardımlarını rica ediyorum.
şimdilik bu kadar. Geleli 6 ay oldu çocuk baktığımdan dolayı kursa başlayamadım, ama seviye tespitte sonuç B1 çıktı. Umarım şubatta başlayacağım.
Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara ve diğer tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygı ve selamlarımla,