yeniceri57
27.08.2016 01:46:08
selamlar arkadaslar..
4,5 aydan beri Almanya'dayim. 2 aydan beridir calisiyorum. isyeri benimle festvertrag yapmak istiyor. ama ben bu isi begenmedim. simdi ciksam tekrar is bulabilirim ama o zamana kadar da issiz kalmak istemiyorum. disarda da bir kac yere bewerbung gonderdim. cagiranlar oldu ancak isim dolasiyla gidemiyorum. ilgilenemiyorum.
Simdi sorum su. ben bu sirkette vertrag imzalasam ama is aramaya devam etsem ve buldugumda da ciksam. bana herhangi bir yaptirimi olur mu ? isler burda da Turkiye'deki gibi mi donuyor. mesele ben ayni seyi Turkiye'de yapsam hic bir sikinti cikmadan diger sirkete girebilirim. sadece kendim istifa ettim diye tazminat alamam ki 1 sene dolmadan zaten boyle bir hakkinda olmuyor. ama cevremde yok oyle olur boyle olmaz falan cok farkli farkli bilgi kirliligi yasiyorum. birde bu festvertrag Almanya'da cok bagliyici bir niteligi var. beni dusunduren kismi da bu.
gorus ve onerilerinizi bekliyorum.
selametle
Beyaz
27.08.2016 22:54:36
Slm arkadasim. Her im Arbeitsvertrag (is gören ve is veren arasindaki kontratta) , Kündigungsfrist (ne kadar süre önce fest edebilecegin ile ilgili pragrafta bu süre yazar)
Mesela benim kontratimda 2 hafta önce bildirebilecegim yaziyordu. Bir hafta rapor aldim onlar cikardi.
Bir is yerinde daha uzun süredir calisipta, daha da uzun süre önce bildirmesi gerektigi olabiliyor.
Kisacasi, Kündigungsfrist pragrafinda ayrilmak isteme durumunda bildirmen gereken kac gün önce ise ve bu süreye uydugun taktirde Baglayici bir niteligi yok. Muhtumelen seninde iki hafta olacagini düsünüyorum. Zaten imzalayacagin bir kontrat oldugu icin o pragrafi göreceksin.
Selamlar...