telasli
01.10.2016 13:16:11
Arkadaşlar malumunuz tr zorunlu sigorta yapıp kendine borçlandırıyor. Artık almanyadayız sigortalıyoz. Tr deki zorunlu sigortayı nasıl durdururuz? Çünkü her ay devlete borç işleniyor
Erselo
01.10.2016 18:49:58
Gelmeden önce bildirebilirdiniz aslında. Eğer bildirmediyseniz burdan sigortalı olduğunuza dair kağıt götürüp sildirebilirsiniz. Ben geçen sene sigorta mudurlugune gidip yurtdışında yaşadığımı belirtip kapattırdım. Eskiye dönük olarak kağıt götürüp yazılan borçları da sildirecegim.
Beyaz
01.10.2016 22:16:50
konsolosluga ya da nufus dairesine rathaustan aldiginiz almanyada meldebescheinigung ikamet belgenizi vereceksiniz. onlarda ikamet adresinizi nufus sisteminde degistirecekler. (bu birinci asama)
Ssk ya gidip yada postayla (ailenizden bir fert bildirimi olurmu bilmiyorum ) nufus dairesinde yada konsoloslukta ...... tarihde adres degisimi yaptiginizi nufustan aldiginiz kagitla posta ya da elden vererekte durdurabilirsiniz. (ikinci asama)
not: 30 günü asmis geriye dönük adres degisikligi icin sanirim 50 tl ceza alirlar.
telasli
01.10.2016 22:48:36
Peki beyaz o kağıdı tercüme ettirecek miyim? Ben uzun bi süre tr ye gidemicem sanırım. O kağıdı aileme postalasam annem yada babam nüfusa gidip o kağıtla ikametimi değiştirseler daha sonra sigorta binasına gidip onunla durdurabilseler olur mu ben olmadan?
Beyaz
02.10.2016 00:37:10
ben subatta trde yaptim. ikkametimi nufusta degistirip, sskya gittimm. sskdaki memur sistemde gördü degisikligi ve durdurdu.
bencesen ilk önce adres degisikligini yap türk konsoloslugunda. Sonra ailen ssk`ya gidip sorsun onlar yapabilirmi.
posmasterr
02.10.2016 02:19:32
Benim 1 buçuk senedir işliyor her ay.Ha telaşlı bu arada af geldi gibi bir durum var o borçlara. AMA sadece faizini sıkıyorlar. Ana para duruyor ve taksitlendirme oluyor.ama sen x aydır burda olduğun için kadını al arkadaşın dediği yerden,git ikamet ı buraya aldır. Sonra ssk dan silerler.Birde konsolosluk ta ssk işlemleri olmuyormuş oyle hatırlıyor ordan da yapabilirsin.Yapmazlar ise tr den birinci derece akraban gitsin yapmaya.baktin dediler noter onaylı kağıt lazım, konsoloslukta noter kağıdı çıkar vereceğin kişi adına 20 euro civarı bisi tutuyor o kağıdı yolla kime verdi isen noter evragini o halleder.Mail atman yeterli zaten.hicbir kağıdı tercüme etmene gerek yok...yada posta yoluyla araştır. En güzeli ara ankara genel mudurlugu nu ssk nin onlardan net bilgi al.