Legrunt1
15.10.2016 23:26:19
Herkeze selam arbesama yeni yazıldim 3 ay yasagim vardı kendim cikmistim 2 ay oldu yani ve bana 500 ve 670 yolladı ve bu ayda 400 yollicak yanlız kirami 2 ay yatirmamis ve bu yüzden ev sahibim privat bir kağıt imzalatip bu ay sonu cikartmak istio arbesamt bana ev bulurmu ve ne yapmam lazım
KaLpSiz
16.10.2016 00:42:02
Eh. Be kardesim bu.konuda. yorum yapamam senin durum farkli ama biraz mantikli hareket etseydin 3 ay paranin kesilecegini biliyordun kesin eee. Hasta raporu alip dursaydin isyeri seni.kendisi cikarirdi 3 ayda.paran.kesilmezdi sen bastan hata yapmissin
tugce_doerjer
16.10.2016 11:14:26
Kendiniz ciktiginiz icin arbeitsamt kiranizi yatirmaz maasinizi yatirmadiklari gibi. Artik ev arayacaksiniz yada oturdugunuz evin sahibiyle ara yol bulacaksiniz
Legrunt1
16.10.2016 15:04:28
Doğru fakat 3 ay yasagim geçti şuan normal yardım alıyorum ama kirami vermemesi normalmi onu öğrenmek istiyorum yada bi yanlislikmi oldu acaba yada farklı birseymi
tugce_doerjer
16.10.2016 21:15:55
Onu gidip sorucaksiniz nasil hesapladilar maasinizi bilmiyorum.
KaLpSiz
16.10.2016 22:54:19
Eger bir seneden.fazla calistiysan issizlik maasi alirsin o para ay.sonu gelir. Soyle ornek.vereyim 2 kisilik bir ailesin gecimin icin 1300 euro.gerekiyor hersey dahil kira vs. İssizlik maasi 1000 euro aliyorsan 300 euro da jobcenter.gonderir vs 1300 euro yani.iki kisi icin.yoksulluk siniri.deniyor sanirim ona tamamlaniyor. Net bir aciklama yapayim daha anlatici olur 300 euro jobcenterden eylulun sonunda gelir ama.bu para ekim icindir. İssizlik maasi ise ayni sonu.gelir yani issizlik maasin 1000 euro tabiki alicaksan ekim icin. Ekim ayinin sonunda gelir. Herkes karistiriyor bu para.durumunu kira yardimi vs jobcenterden ay.basinda.gelir ama issizlik parasi ay sonunda gelir. Senin kafanin karisik olmasi bundan kaynaklaniyor ay.sonunu bekle. Hem kasim icin 300 euro ve.ekim ayinin issizlik parasi ay.sonu.gelicek 1300 alicaksin
tugce_doerjer
16.10.2016 23:14:10
Kalpsiz eminmisin sen bu hesaplamada? ben okula giderken arbeitslosengeld I aldim ama bana kimse tekrardan yoksulluk siniri icin hesaplama yapmadi. Ayni sekilde arkadaslarimda da ayni issizlik maasi aldilar ama kimseye tekrardan jobcenter bir para vermedi. Ayrica bu maasi belli bir süre alicak sonra maasi bitiyor eger o zamana kadar is bulamazsa o zaman harz4 alacak jobcenterdan ama arbeitsamtdan maas alan tekrar birde jobcenterdan maas aldigini hic durmayim acikcasi.
KaLpSiz
17.10.2016 00:11:08
İssizlik maasi ALG 1 ve bu maasi 6 ay alan var 1 sene alan var ne kadar alacaginda maasina bagli . Eski maasinin %60 yada %70 ne.denk geliyor ben mesela 890 euro ALG 1 aliyordum. Bana para yeterli gelmezse Alg 2 ye yani eski tabirle harz lV basvurun dendi. 890 euro arti ustunu jobcenter tamamladi iki kisi icin ( kiz arkadasimla yadiyorum )1267 euro gerekiyor.gecine bilmesi icin. Yani Alg 1 890+ Alg 2 377 =1267. Bunu art.niyetli calisanlar.soylemiyorlar bilmeyipte bir kac ay bu paraya basvurmayanlar var. Bu eksta parada basvurdugun gunden.itibaren geriye donuk odeme yapilmiyor bir onceki yazidaki 1300 euro bu ornek.bir sayiydi. Az once yazdiklarim gercek rakamlar en azindan.benim.bulundugum eyalette.oyle. agentur.fur arbeit issizlik maasi öder job center ise sosyal yardimda bulunur bunlar ikisinin ayni oldugunu.dusunuyor.cogu kisi ama bunlar ic.ice ama birbirinden bagimsiz calisirlar. Bu.iki parayi alanlar mesela turkiyeye izine gidince iki yerede ayri haber vermek zorunda ornek olarak. Umarim aciklayici anlatabilmisimdir
telasli
17.10.2016 15:22:41
Valla ben hiç anlamıyom bu para işlerini.
tugce_doerjer
17.10.2016 19:37:37
Valla bana da kimse söylemedi issizlik maasi aldim kimse de yetismiyor git jobcentera basvur demedi. Iyi oldu ögrendigim sagolasin
KaLpSiz
17.10.2016 23:23:07
Rica ederim tugce.
Telasli almanyada en.onemli is para.isi anlamaya.basla bence.
tugce_doerjer
18.10.2016 12:07:59
Aynen biranda yerle bir oluyor insanlar burada ve o zamanda kimsesi olmuyor yaninda. Para herseyden önemli almanyada, aileden bile önemli bazilari icin. Para olunca gerisini önemsemiyor insanlar ne yazikki. O yüzden de aile yapilari bitmis durumda, yaslilar bakim evlerinde, gencler uyusturucunun pencesinde cünkü materyalist bir yapi var burada,. Paran yoksa gelen giden celme takiyor sana daha da perisan olman icin.
Legrunt1
18.10.2016 18:12:34
Cvp için herkeze teşekür şimdi olay şu tam anlamıyla ben işten kendim çıktım bazı arkadaşlar Krank bas kovul dedi malesef dinlemedim insanlık bende kalsın dedim almanyada 14 ay kagitli calismisligim var. 3 ay yasagim geçti ve 2 aydır yardım alıyorum ilki 500 ikincisi 670 ve bu ay sonu 400 gelicek tek yaşıyorum ve kiram 2aydir kesin yatirilmadi kendimde talsayt çalışıyorum eşim ve çocuklarım türkiyede daha gelmediler. Arbesamta gittim anlattım durumu bu sana yetmez dediler jopcentere yonlendirdiler bu hafta gidicem ev sahibine durumu anlattım fakat illede param diyor beni ilgilendirmiyor diyor bi kagit imzalattı ay sonu çıkmam için ve bu kağıdı gotrursem Arbesamta bana hemen ev bulup bu para olayinida tam haleder dedi bende inandım ve 10 günüm var ne yapicami bilmiyorum benim merak ettiğim 2 aylık kirami oderlermi ve yeni ev bulurlarmi kış ortasi sokakta kalmayayim bide

)
tugce_doerjer
18.10.2016 18:24:10
evi siz bulacaksiniz size uygun dairenin metrekaresini ve en fazla ne kadar ödeyeceklerini söyliycekler sizde ev arayacaksiniz,sonra da yaptiginiz kira sözlesmesini götürüp teslim ediceksiniz,böylece her ay kiraniz bankaya yatacak. Jobcenter size ev bakmaz.
geriye dönük ödeme yaparlar eger hesaplamada yanlislik yaptirlarsa eger sizin sucunuzsa yapmazlar ödeme size
Legrunt1
18.10.2016 19:15:48
Bildiginiz kiralık ev sitesi varmı acaba