ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Onaylanan Vizenin Gecikmesi

Sayfa: [ 1 ]

mugur9 24.10.2016 15:34:21

Merhaba arkadaşlar,

12 Ekim'de eşimin vizesi burdaki yabancılar ofisi tarafından onaylandı. Ama İstanbul konsolosluğu hala pasaportu postalamamış durumda. Defalarca aradık açmıyorlar, iki kere mail attım, ikinci mailde kızdırdım sanki biraz ünlem işareti falan koymuş 90 gün sürebilmektedir diyor. Her zaman verdikleri standart cevap yani. Bu sıralarda başvuran ve aynı durumda olan var mı? Daha önce İstanbul'daki konsolosluktan pasaportun gönderilmesini bekleyen var mı? Acaba bu kurumun normal işleyişi midir bu?

tugce_doerjer 24.10.2016 18:56:31

Bir tek sizin vizeniz yok ki ugrastiklari onay gelir gelmez vizeyi basip yollasinlar pasaportu, biraz sabir,bekliyceksiniz mecbur ki fazla sorun cikarirsaniz daha da geciktirirler vizeyi gercekten 90 gün bekletirler. Bir kac gün fazla bekleyin daha iyi

waym 21.12.2016 14:04:53

Merhabalar. Çok benzer bir durumu ben de yaşıyorum, sizinkinde bir gelişme oldu mu?

13 Aralık'ta yabancılar dairesinde onaylandı vizem fakat konsolosluğu her aradığımda başka şeyler söylüyorlar. İstanbul'daki Alman Konsolosluğu'na ulaşmakta sorun yaşamıyorum, başvurumu no'mu söylediğimde gayet güzel ilgileniyorlar ama her defasında başka şeyler söylemeleri ister istemez strese sokuyor tabii insanı. 13 Aralık'ta yabancılardan onay aldığımı söylediğimde telefona bakan hanımefendi 10 güne gelir vizeniz dedi. Bugün yani 21 Aralık'ta aradığımda da başka bir hanımefendi, başvurum için şubat ayında aramamı söyledi. Yabancılardan onaylandığını ve bana 10 güne gelir dendiğini söylediğimde "benburada bunu görüyorum, başka bir şey söylemem" deniliyor... Bilemiyorum, forumlardan benzer deneyimleri okumaktan başka yapacak bir şeyimiz yok tabii.

iyi günler.

Sayfa: [ 1 ]