Sonnen
27.10.2016 13:10:50
Merhaba ben 15 ssenedir Almanyada oturuyorum. Esimde alman pasaportu var. Biri 13 digeri 7 yasinda iki tane cocugum var cocuklarimin ikiside almanya dogumlu. Aramizdaki bazi sorunlardan dolayi esimle oturumlarimizi ayirdik yaklasik 1 yada 1.5 sene jobcenterdan gecindim. Esim sifirdan ev yaptirmak istedi. O dönemde hala ayri yasadigimiz icin tapuyu kendisinin üzerine yapti. Daha sonra tekrardan baristik ve yeni eve tasindik. 2 senedir beraber ayni evde yasiyoruz. Size sorum ise esim bana ev yapilirken ayri yasadimiz icin alman kanunlarina göre ayri göründügümüz icin bu evde hak sahibi olmadigimi söylüyor bu dogrumudur? ( Not: nikahtan hic bir zaman ayrilmadik) Bosanma gerceklesirse ev üzerinde hic bir hakkim yokmu?
fuk_18
27.10.2016 13:43:32
normalde resmi nikahli olarak kaldigin sürece edinilen mallar ortaktir, bunu alman kanunlariyla ilgilenen bir avukati arayip türk de olabilir ögrenebilirsin telefonda bilgi verirler bu sekilde bilgi ala bilecegin bir avukat temel nal yaz onun bürosundaki bu islerle ilgilenen avukat ile konusmak istedigini söyle baglarlar ona anlat sana telefonda bilgi verir
KaLpSiz
27.10.2016 18:01:51
Bu almanyada doganlar yada yetisenler.ne.akillli olaya bak ya

kardesim icin rahat olsun su anda evlisin ayrildiginiz zaman evin yarisini alirsin eger ilk. Evlendiginizde evlilik sozlesmesi yapmadiysaniz bosanma.durumunda yarisini alirsin ayri kalma suresinde.olsun.olmasin tapu onun ustune olsun olmasin farketmez sonucta.tekrardan birlesmissiniz bosanmadan. Eger ayrilma suresinde evi alsaydi ve sonra bosansaydiniz hak.iddaa edemezdin amaci turkiyeden.gelenleri koyun saniyorlar yol yordam.bilmez evi alirim havasindalar ama basaramaz. Zaten bosanma olursa mahkeme kagit gonderiyor ne malin mülkün paran varsa yaziyor kacirma vs gibi.bir durum soz konusu olamaz bunun.anlami Kisacasi evin.yarisi senin
Sonnen
27.10.2016 18:28:56
Cok tesekkür ederim verdiginiz bilgi icin icim rahatladi. Benim amacim para mal mülk degil sadece 15 senedir evli olup iki cocugum varken böyle hainlik düsünülmesi. Türkiyeden gelenleri gercekten kandirmak icin ellerinden gelenleri yapiyorlar malesef.
KaLpSiz
27.10.2016 20:16:32
Tam tersine mal mulk dusuneceksin.tabiki seninde.cocuklarinda.gelecegi var 15 seneni.vermissin. oyle herseyi.birakipta eyvAllah demek olmaz hakkindir.kardesim yedirme hayrini.gor