ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Kursun 3. günü bitti sorularim var

Sayfa: [ 1 ]

telasli 03.11.2016 00:43:29

Konular hizli geciliyor. Öglen 13:45 de basliyor 17:00 de bitiyor hafta ici hergün kursum var. 17 martta kurs bitiyor sinav tarihi belli degil. Sinifta 13 kisiyiz ben haric hepsi suriyeli. A1 den beri ayni baslamislar. Ben A2 de onlara katildim. Sorum su, yeni gördügüm kelimeleri nasil türkce anlamini ögrenecem? Telefona 2 tane sözlük indirdim ama karsiliklari alakasiz yada benzeri anlami cikabiliyor. Buda bende cümle icerisinde bozukluk yaratiyor kafam karisiyor. Fakat suriyeli arkadaslarin masAllahi var bayagi hakim olmuslar almancaya. Hocayla cok guzel anlasabiliyorlar. Yani gozle gorulur bir sekilde benden cok iyiler. Ben onlar kadar cümle kuramiyorum yada zorlaniyorum. Hic karsilasmadigim kelimeleri bile cümle icerisinde kullaniyorlar. Sanirim onlar uzun süredir burda ve almanlarla ic iceler. Acikcasi zorlaniyorum alisamadim cünkü anlamadigim bir yeri sormak istiyorum ama onuda almanca sormam gerekiyor. Almanca soramiyorum ki tekrar söylesin hoca. Bende öyle akisina birakiyorum yada kacirmazsam not aliyorum sonra detayli bakiyorum. Hic gidesim yok ama baska carede yok. Bide devlet ödüyor kursumu. Esim sosyal yardim Aliyor. Is bulsam kursu biraksam nolur? Cezami öderiz?

KaLpSiz 03.11.2016 01:44:04

Konsolosluk bile mukemmel almancan var demis sen anlasirdin rahat cozersin dert etme :)

telasli 03.11.2016 11:32:01

Su yukarda ki et parcasi nasil engelleniyor?

yeniceri57 03.11.2016 12:39:23

malesef kursu birakamiyorsun telasli. b1 almak zorundasin süresiz oturum icin. bunun icinde kursa gitmen lazim. devlet suanda senin kursunu ödedigi icin birakmazsin eger direk birakirsan da cezasi var. sebebsiz 1 gün bile gitmezsen o 1 günün parasini senden almaya calisirlar. saatleride calismana uygun degil ya mesela benim kursum sabah 8:30 bis 12.30 uhr. bende ögleden sonra calisiyorum. 13:00 bis 20:00 uhr arasi.

pons un sözlügünü kullaniyorum ben. gayette hosuma gidiyor. hemen hemen bütün kelimeler var. öneririm. telefon uygulamalari translate falan bunlar biiraz sikinti cünkü tam tercümesini yapamiyor. cok sikinti cektim bende. bir harfi kücük ya da büyük yazman almanca da bazen tüm cümlenin anlamini degistiriyor.

yavas yavas anlamaya calis. soracagin birsey oldugunda da sor sessiz kalma kesinlikle cevap verecek mecbur.anlamadigin yerde mutlaka hocaya tekrar ettir.

selametle

tugce_doerjer 03.11.2016 14:06:08

Anlamadigin birsey oldugu zaman hocaya muhakkak sorman lazim ki yarim yamalak almanca bile sorsan hocan sorunu anlar konuyu tekrarlar. Oraya ögrenmek icin gidiyorsun mecbursun soru sormaya konuyu anlamaya. Eger b1 sinavini gecemezsen tekrar kursa gidersin bu da tekrardan issiz kalmak okula gitmek demek. Ne kadar cabuk b1 alirsan o kadar cabuk hayata baslarsin almanyada yoksa isin cokzor. Anlamadigin konulari burda da sorabilirsin elimizden gelen yardimi yapariz hem diger almanca ögrenen üyelerede örnek konular olmus olur.

KaLpSiz 03.11.2016 17:08:04

Telasli ozelden kufur etme o dedigini kim yapiyor biliyorsun konusturma beni. Oturum icin evlendigini yazilarini okuyan anlar. Sonucta kizmi almadi 12 yas buyuk biriyle evlendin :)

telasli 03.11.2016 19:11:31

Yeniceri tugce cok sagolun

telasli 04.11.2016 17:25:33

Artikeliyle birlikte veren bir almanca türkce ceviri programi lazim arkadaslar bilen varmi?

fuk_18 05.11.2016 00:19:48

basdan dedim a1 den basla diye yanlis anladin bunu kast ediyordum 4 ay geriden basliyorsun neyse cabuk alisirsin merak etme

KaLpSiz 05.11.2016 17:24:51

Bunuda yanlis anlamasin :)

tugce_doerjer 06.11.2016 12:43:52

Sözlükler var artikeller ve cogul hallerini de gösteren,sözlük en iyisi inan bana. Karistirdikca kelime aradikca baska kelimelerede gözün takiliyor ve zamanla aklinda kaliyor. Internette artikelli hallerini arastirman lazim her kelimeyi ayri ayri. En güzeli dedigim gibi büyük bir sözlük almak. Artikel konusu cok önemli,artikelleri anlamadikca ismin hallerini anlayamazsin ve konusurken yanlis konusursun. Isi bastan ciddiye alman lazim yoksa ileride cok sorun yasarsin bu artikeller yüzünden

beklemeyapma 06.11.2016 15:30:38

Kelimeleri en iyi öğrenme yöntemi, resimlerle öğrenmek. Mesela aklınızda tutamadığınız kelimeleri Google görsellerden aratın. Karşınıza çıkan resimleri, kelimelerle eşleştirin. Örneğin " Beziehung". Arama yaptığınızda karşınıza el ele tutuşan bir Çift çıkar. Sözlük olarak benim tavsiyem "Pons". Ama yinede birden fazla sözlük kullanmakta fayda var ve Almancadan-Almancaya sözlüklerede göz atabilirsiz. Yeni sözcükleri kendi kendinize Almanca açıklamaya çalışmakta yaralı olabilir ve farklı anlamlarda cümle kurmaya çalışmakta faydalı olabilir. En önemlisi aktif bir şekilde kullanarak kalıcı olarak kelimeyi öğrenmek mümkün. Artikelleride öğrenmek gerçekten zor bizim için, farklı bir garamatik yapısı olduğu için. Kendinize dört farklı renk seçebilir, der die das ve çoğul için, kelimeleri renklendirerek hatırlamaya çalışabilirsiniz...

Cipet 07.11.2016 04:37:15

Merhabalar ,
Size nacizhane tavsiyem : "Visuelles Wörterbuch Türkisch-Deutsch - Über 12.000 Wörter und Redewendungen "  Fotografli sözlük olabilir.
buda  ISBN: 9783831090600 kodudur.
Icinde yaklasik 15-16 farkli temada kelimeler mevcut.
Ben B1 sertifikasini yakin zamanda almis biri olarak diger bir tavsiyem ise, her  konuyu kavrayarak devam edin. Hersey temeller üzerine kuruluyor.Temeliniz saglam olusmazsa tahminimce Ocak sonu Subat basi gibi kurstan koparsiniz.Kolayliklar dilerim.

telasli 07.11.2016 22:29:14

Ilker kardesim sözlügün resmini koyabilir misin buraya

Sayfa: [ 1 ]