ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile Birleşimi Hakkında sorum var

Sayfa: [ 1 ]

schatzman 08.11.2016 16:53:09

Herkeze Merhabalar

Eşim ile geçtiğimiz Ağustos ayında 2 yıllık birlikteliğimizi bir ömür boyu devam ettirmek adına evlendik

Eşim Almanyalı bir hanımefendi

Kendisi geçtiğimiz 2 yıl boyunca Almanyada yaşamak istemediğini belirterek Türkiyede yaşamak konusunda israr etti bende doğal olarak buna herhangi bir itiraz etmedim

Düğünümüzden Sonra Eşime Türkiyede oturma izni vs çıkardık ancak 2 hafta önce Kendisinin hamile olduğunu öğrendik ve kendisi son 5 aydır Türkiyede ancak artık Almanya ya dönmek istiyor.

Türkiyeye gelmeden önce almanyada abmeldebestätigung yaptı

şimdi geri dönerkende anmeldung yapması gerekiyor

benim sormak istedigim soru şudur arkadaşlar eşim hamileliğinin 7. ayına kadar türkiyede kalmak istiyor bu da önümüzdeki Mart ayına mütakip
bir zaman dilimi var arada

Aralık ayında weihnacht için almanyaya gideceğiz bu süre içerisinde anmeldung u yapıp benim ile birlikte Türkiyeye döner ise
Aile Birleşimi başvurusunu yaparken ben herhangi bir sorun ile karşılaşırmıyım

diğer bir konu ise Almanyada anmeldung yaptıktan sonra hamile olduğu için eşim doğal olarak çalışamayacak

ve adres olarak ta kayınbabam ve kayınvalidemin evini göstereceğiz

Daha önce öğrendigim ve araştırdığım kadarı ile Almanya Alman vatandaşlarından aile birleşimi süresinde herhangi bir  maddi yada gelir beyanı istemiyor diye biliyorum

varsa bir yanlışım düzeltiniz.

son sorum ise aile birleşim başvurumu Çocuk üzerindenmi yapmalıyım veyahut normal olarakmı başvurmalıyım

konu ile ilgili yardımcı olabilecekler var ise herkese teşekkürlerimi iletiyorum.

tugce_doerjer 08.11.2016 18:51:47

aile birlesimine cocuk üzerinden basvurun daha cabuk ve kesin sonuc alirsiniz,. Esinizin almanyada oturduguna ve geri döndügüne dair bildirim yapmasi gerekiyor ama sunu unutmayin hava yollari 7. ayda ucuslari doktor izni ile kabul ediyor hatta cogu havayolu doktor izni olsa bile ucusa izin vermiyor. Ayrica cocuk Türkiyede dogdugu icin almanyada sorun yasarsiniz. Yerinizde olsa cocugu almanyada dogurmasini saglarim esimin,hem issizlik maasi alir,hem cocuk dogudugu zman cocuk parasi alir,hem de sizlere kalmak icin kira yardimi alir esiniz,öbür türlü cok sorun yasarsiniz. Bende ayni sekildeydim esim türkiyede benle yasiyordu ama vizeye basvurmadan önce almanyaya dönüs yapti. Zaten vize en uzun 8 haftada cikiyor cocuk üzerinden basvurunca. Iyice düsünüp karar verin ki bir zarara ugramayin ileride

schatzman 09.11.2016 14:09:07

Tesekkür ediyorum

Sayfa: [ 1 ]