terrarium
20.11.2016 12:55:19
Herkese merhaba arkadaşlar,
ben Nisan'dan beri Almanya'da yaşıyorum. Bildiğimiz 3 yıllık Aufenthaltstitelerlaubnis kartım var (bu süreyi uzatmak için gereken oryantasyon kursu ve B1 dil kursu/sınavını çoktan geçtim 3 yıl sonraki görüşmeyi bekliyorum) herneyse, bilindiği gibi pasaportumda nisandan kalma 3 aylık almanya vizesinden başka güncel bir vize yok (bu da zaten buraya gelip kayıt olmak içindi)
şimdi ben Türkiye'ye ailemi ziyaret etmek için 1 haftalığına izmire gitmek istiyorum, dönüşte havaalanında, sadece, güncel turistik ya da blabla vizesi olmayan pasaportumu ve Almanya'nın bana vermiş olduğu Aufent. Kimlik Kartını göstererek sorunsuzca Almanya'ya evime geri dönebilir miyim? sınırda herhangi bir sorun olur mu? yani bilmeyen birine denk gelip "yohh ğardaşım vize göstereceğn vizeeğğ" diyecek biri çıkar mı? işim evim ailem hayatım herşeyim almanyada çünkü, özellikle bu son Ohal durumundan ötürü falan da paranoyaya bağlamıştım.
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
tugce_doerjer
20.11.2016 15:29:26
Artik pasaportlara vize basmiyorlar ki. Kartinizi ve pasaportunuzu göstericeksiniz ve geciceksiniz,hepsi bu. Pasaportunuzun süresi oldugu sürece ve kartinizda yaninizda oldugu sürece istediginiz kadar giris cikis yapin kimse birsey diyemez