kesoy
25.11.2016 00:59:15
Herkese merhabalar
Eşimle evlenmeye yılbaşında karar verdik.Tabi bu süreç biraz uzadı Ekim'e kadar.Ekimde 22 de evlenip 14 Kasım'da Alman konsolosluğundaki görüşmemi geçirdim.şu anda vizemin gelmesini bekliyorum.Deneyimlerimi bir videoda birleştirdim,belki işine yarayacak arkadaşlar olabilir.
Video linki;
https://www.youtube.com/watch?v=t4lf5zV5YyA
telasli
25.11.2016 23:25:41
Dostum en son yapilacak islemi yani randevu alma kismini en basta yapilacak islem olarak söylemissin. Randevu almadan önce en önemlisi A1 sertifikasidir. Ki daha bir cok evre var böyle öncelikle olan.
kesoy
28.11.2016 02:16:08
randevu verme süreleri çok uzun olduğu için benim gibi henüz evlenmeyip bu işe baş koyacak arkadaşlar için ne kadar erken randevu alırlarsa o kadar iyi.şu anda arasam bana en erken 3 ay sonraya randevu verecekler.benim önce söylememin nedeni evlendikten sonraki bekleme süresini minimuma indirgeme...
A1 konusuna gelince,benim videodaki amacım yorum eklemeden sadece gerekli belgeleri listelemek idi.
yorum için teşekkürler
telasli
28.11.2016 19:33:07
Dostum o ilk randevuyu üc ay sonraya verme devri 2010 larda falandi simdi öyle birsey yok ki eger benim basima geldi diyorsan istisna olmus sana. Olaki herkesin kapasitesi farkli a1 alir veya alamaz alamadigi ani düsün randevu gitti cöpe o da kaldi ki daha nikahlanmadan randevu alin diyorsun herkesin durumu farkli evlilik yolunda hersey dört dörtlük gidecek diyede birsey yok bir kagit gecikir bise olur belli olmaz. Önce evlilik sonrasi Allah kerim. Randevu alma olayi bunlarin arasinda en basit evredir. Bilmiyom sen videonun basindan sonuna kadar randevu deyip durmussun ne yasadiysan artik randevuyla alakali. Burayi okuyacan olan bu yola yeni cikmis arkadaslara sesleniyorum. Siz önce nikahinizi yapin kardesim sonra kurstu sinavdi kagitlardi bir kosturmacaniz olacak. A1 icin sinava girdiginiz gün randevunuzu 1 ay kadar sonraya alin (arkadas abartiyor 3 ay sonraya diye birsey yok) almanyaya yeni gelenlerdenim ki daha 1 hafta önce arkadasimin konsoloslukta randevusu vardi 15 gün sonraya aldi randevusunu hatta. Dedigim gibi 3 ay 5 ay sonraya veriyor diye bise yok. Max 1 ay sonraya verir. O da basvuracak kisi icin en uygun gündür.
telasli
28.11.2016 19:34:58
Hadi hayirli olsun
kesoy
28.11.2016 20:33:20
hocam şimdi bu şekilde diyerek ( 2010larda kaldı,3 ay bekleme gibi birşey yok) beni yalancı konumuna koymuş oluyorsun.ağustosta aradım,kasım 14 e verdi...yıl 2016.ben kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.benimki istisnai bir durum olmuş olabilir.
teşekkür ederim
posmasterr
28.11.2016 21:41:53
Konsolosluk yoğunluğuna göre işlemler değişir. Bana İzmir 4 ay sonra randevu verdi ama ben İstanbulu aradım 1 ay sonraya verdi ani ikamet değişimiyle İstanbula uzandım. O zaman ki yoğunluk durumu farklıdır.
KaLpSiz
29.11.2016 01:11:32
Kardes sen.takma telasliyi.biz alistik o herseyi herkesten iyi.bilir. soru.sorar cevaplarsin ve sonra kendi sordugu soruya cevap.verir o oyle degil boyle der anlayacagin acayip bir.insan onun.yorumlarimi okumasan hic birsey kaybetmis.olmazsin
yeniceri57
29.11.2016 17:40:57
ben de yeni geldim sayilir yaklasik 6 ay oldu. benimde 3 ay sonraya vermisti randevuyu idata belliki telasliya denk gelmis erken tarih ya da yogunluk olmayan bir zamana denk gelmiste olabilir. video da haklisin randevuyu ne kadar erken alirsan o kadar iyi olur bencede. nikah kagit isleri en kolayi. a1 almak en zoru bence.
emegine saglik güzel bir video olmus.
Beyaz
29.11.2016 22:00:03
3 ay
erddinc
01.12.2016 14:25:29
Arkadaşların dediği doğru sen takma onu bi ara da her şeyi bildiğini sanıp her konuya yorum atıyordu . Bırak konuşan konuşsun . Kelin ilacı olsa başına sürermiş . Benim randevum izmirden almıştım 3 aya yakın bi tarihe vermişti ara ara arayıp soruyordum erken tarihi bir kere aradığımda denk gelmişti bir randevusunu iptal etmişti 1,5 aya yakın erkene almıştım. Bu forum dediği gibi alıştı onun boş yorumlarına