milen22
10.12.2016 21:32:37
Arkadaslar merhaba direk soruma geciyorum
Ben almanyda yanlizim cift vatandasim. Bulgaristan ve turk
Turk kimligimde evliyim fakat bulgar kimlikte bekar ama suan jobcentere yazildim
Yazilmadan once turkiyedeki aileme cocuklarima para yollamistim bunlari geri alma ihtimalim varmis
Veya vergiden mi dusuyorlarmis ispatlarsam bu konuda bilgisi olan varmi ve cocuklarim icin yardim alabilirmiyim
Geriye donuk ( cocuklarim ve esim turkiyede olasina ragmen )
milen22
11.12.2016 00:13:26
Ayrica. Jobcenter krefeld sayfasinda soyle bir yazi var dogrumu ve alabilen varmi
N
Notfälle (Acil durumlar)
Özel yaşam koşullarında acil durumların savuşturulması için ayni veya parasal bir ödeme, bir kredi şeklinde verilebilir. Bu kredi daha sonra aylık düzenli ödemenin ödenmesi esnasında kesinti şeklinde itfa edilir (ödenir)
tugce_doerjer
11.12.2016 23:20:27
Almanya disinda yasayan aileniz jobcenter i ilgilendirmez, normalde 21 günden fazla yurtdisinda yada eyalet disinda kalirsaniz bile issizlik maasiniz geri dönmenize kadar kesilir, türkiyede yasayan ailenize almanya niye para versin ki?Vergiyi bilemem nasil islem yaparlar sonucta evliyseniz ve cocugunuz varsa vergi kademeniz degisir mi bilmem, mantikli düsünürseniz almanyada yasamayan ailenizi alman devleti yok sayar, normalde olmasi gereknde bu zaten...