Herkese Merhaba,
Teori sınavını geçtikten hemen hemen 2 ay sonrasında bugün tazetaze

Pratik sınavınıda geçmiş bulunmaktayım

Türk ehliyetimin süresinin Ağustos ayında dolmasından ötürü yaklaşık 3,5 ay ehliyetsiz kaldım. Çünkü burada süreç inanılmaz yavaş işliyor.
Yeni başlayan arkadaşlara önerilerim:
Teori için:*Mümkünse sınavın olduğu aplikasyonu daha Almanya'ya gelmeden alın, yada gelenler çalışmaya ilk günden başlayabilirler. ( Kişisel olarak 1000 soruyu ezberlemem günlük işlerimin haricinde günlük ortalama 1 saat çalışmaya 2 ayımı aldı. Bu kişiden kişiye değişebilir.
-Çöze çöze öğreniyorsunuz özellikle kreuzung ları yol birleşimleri ve tüm önceliklerin ne anlama geldiğini canlı trafikte anlamaya çalışın. Soruları çöze çöze gördükleriniz pekişiyor ve trafikteki araçların nerde durup nerede yol verdiklerini zamanla anlayabiliyorsunuz.
Pratik sınav ile ilgili:* Ne olursa olsun sürüş dersi alın. Ben biliyorum demeyip 10 adet sürüş dersi aldım. Bazılarına çok gelebilir ama gerek almanca dil seviyem gerekse sınav yapılan yolları tamamen öğrenme amaçlı geniş geniş hem sınavda süreceğim arabanın tüm özelliklerini öğrendim hem de bolca pratik yapma şansım oldu.
* Kendisine şahsım adına müteşekkir olduğum Moderator Ufuk arkadaşımızın
Alman Ehliyetini Almak Icin Yapilmasi Gerekenler Ve Türkce Calisma Kitabi ... - Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular - 1 adlı yazısından çok çalıştım. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim.
Kendi pratik sınavım 25 dakika gibi sürdü. Sorunsuzca geçtim. Umarım yakın zamanda ehliyet almak isteyen ve sınavı olan arkadaşlara bir nebze de olsun yardımım dokunmuştur.
Bu arada sormak istediğim bir şey var; Ehliyet almak için verilen kağıtla Stadthaus'dan termin almak zorundamıyım yoksa yarın sabah direkt alabilir miyim? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar buradan yardımcı olabilirse sevinirim.Herkese selamlar,
Saygılarımla