ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Bugün geçmiş olduğum pratik sınavı ile ilgili kişisel tavsiyeler

Sayfa: [ 1 ]

istanbuller 15.12.2016 02:38:11

Herkese Merhaba,
Teori sınavını geçtikten hemen hemen 2 ay sonrasında bugün tazetaze  yuppi:) Pratik sınavınıda geçmiş bulunmaktayım alkis:)
Türk ehliyetimin süresinin Ağustos ayında dolmasından ötürü yaklaşık 3,5 ay ehliyetsiz kaldım. Çünkü burada süreç inanılmaz yavaş işliyor.
Yeni başlayan arkadaşlara önerilerim:

Teori için:
*Mümkünse sınavın olduğu aplikasyonu daha Almanya'ya gelmeden alın, yada gelenler çalışmaya ilk günden başlayabilirler. ( Kişisel olarak 1000 soruyu ezberlemem günlük işlerimin haricinde günlük ortalama 1 saat çalışmaya 2 ayımı aldı. Bu kişiden kişiye değişebilir.
-Çöze çöze öğreniyorsunuz özellikle kreuzung ları yol birleşimleri ve tüm önceliklerin ne anlama geldiğini canlı trafikte anlamaya çalışın. Soruları çöze çöze gördükleriniz pekişiyor ve trafikteki araçların nerde durup nerede yol verdiklerini zamanla anlayabiliyorsunuz.

Pratik sınav ile ilgili:
* Ne olursa olsun sürüş dersi alın. Ben biliyorum demeyip 10 adet sürüş dersi aldım. Bazılarına çok gelebilir ama gerek almanca dil seviyem gerekse sınav yapılan yolları tamamen öğrenme amaçlı geniş geniş hem sınavda süreceğim arabanın tüm özelliklerini öğrendim hem de bolca pratik yapma şansım oldu.
* Kendisine şahsım adına müteşekkir olduğum Moderator Ufuk arkadaşımızın Alman Ehliyetini Almak Icin Yapilmasi Gerekenler Ve Türkce Calisma Kitabi ... - Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular - 1 adlı yazısından çok çalıştım. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim.

Kendi pratik sınavım 25 dakika gibi sürdü. Sorunsuzca geçtim. Umarım yakın zamanda ehliyet almak isteyen ve sınavı olan arkadaşlara bir nebze de olsun yardımım dokunmuştur.

Bu arada sormak istediğim bir şey var; Ehliyet almak için verilen kağıtla Stadthaus'dan termin almak zorundamıyım yoksa yarın sabah direkt alabilir miyim? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar buradan yardımcı olabilirse sevinirim.

Herkese selamlar,
Saygılarımla

fuk_18 16.12.2016 01:22:03

telefonda ara erkenden ögren bazi trafik kurumlari randevu ile bazilari direk calisiyor yarin ara bi ögren ona göre gidersin veririsn belgeni alirisn ehliyetini parasini ödedikden sonra

istanbuller 16.12.2016 18:27:36

Teşekkürler Ufuk,

Bu sabah gidip ehliyetime aldım. Yardımların için tekrar teşekkür ederim.

Forumdaki tüm  arkadaşlardan da şimdi C1 yada C1E tipi ehliyet alma hakkında bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum.

Alım süreci teori ve pratik sınav hakkında.

Saygılarımla.

Sayfa: [ 1 ]