ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Nikahı Türkiyedemi yoksa Almanyadamı yapmalı

Sayfa: [ 1 ] 2

volkan33 15.12.2016 20:03:29

Merhaba arkadaşlar;

Konu başlığında yazdığım gibi nikahı Türkiyede mi yoksa Almanyada mı yapmalı artı eksileriyle yazabilirsiniz.Örnek verecek olursam evrakları toplarken yaşanan sıkıntılar veya vize bekleme süreci vs gibi.
Lütfen Fikir beyan ederek değilde bizzat yaşanmış yani Tecrübe sahibi arkadaşların kendi süreçlerindeki tecrübelerini aktararak değerli yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden tşkler

Sevgi ve saygılarımla

yeniceri57 15.12.2016 21:10:17

acikcasi ben nikahi almanya da yaptim. hic bir degisikligi yok. ama karsi taraf alman vatandasi ise hic aile birlesim vizesidir ugrasmadan direk oturuma basvuru yapabilirsin diye biliyorum. tabii yaniltmak istemem bana zamaninda keske basvursaydin dediler bana oluyormus ben bilmiyordum. bilsem nikahtan sonra direk oturuma basvururdum. bence onu bir arastir eger bu olay karsi tarafin ikametettigi eyalette oluyorsa direk islemleri o sekilde devam ettir.

selametle

volkan33 16.12.2016 17:48:52

Tam olarak anlamadım.Almanyada nikah yaptıktan sonra Türkiyeyemi döndünüz?

tugce_doerjer 16.12.2016 23:15:57

Almanyaya nikah icin turistik vize alip geleceksiniz zaten,nikahdan sonra vizenizin süresi bitmeden dönmek zorundasiniz,ayrica türkiyeden bir sürü evrak topliycaksiniz. Esinizin alman olmasinin tek yarari esinizden ev yada is bilgilerini istemezler, türk vatandaslarindan kira kontrati,maas bordrosu falan isteniyor ek olarak. onun disinda Almanyada yada Türkiyede nikah kiymanizin cok bir faydasi yok. Almanyada kiyilirsa nikah burda direk gecerli olur Türkiyede kiyilan nikahi burada kayit yaptirmaniz gerekir ki oda cok uzun bir is degil.

Yenicerinin söylediginde hata var,ne olursa olsun ister evlenerek ister  cocuk üzerinden olsun aile birlesimine basvurmadan oturum izni alamazsiniz. Oturum almaniz icin aile olmaniz lazim adi üstünde aile birlesimi vizesi. Oturum dedikleri aile birlesimi vizesidir.

yeniceri57 16.12.2016 23:46:49

cümlemi éksik yazdigimdan kaynakli yanlis anlamissiniz. nikah öncelikle almanya da alman vatandasi birisiyle oluyorsa türkiyeden turistik vize alip gelen kisi evlilik belgeleriyle birlikte türkiyeye dönmeden nikahin yapildigi günden itibaren 90 gün icerisinde aile birlesimi vizesine almanyadan basvurulabiliyor ki bu sekilde almanyadan vize alan arkadasim var tabi durumu nedir ne degildir tam bilmiyorum. bana anlattigi sekli bu oldugundan ve her eyalette farkli kanunlar ya da farkli uygulamalar oldugu icin bi arastirmanda fayda var kardesim.

selametle

Beyaz 17.12.2016 21:06:43

turiristik C vizeyle Almanyaya gelip nikah yapip yabancilar subesine gittiginde hic bir sekilde oturum islemi yapilmiyor. Sana Türkiyedeki Almanya konsoloslugundan aile birlesim D vizesi ile geldiginde islem yapilabileci söyleyecekler. Bizzat denedim bu yolu olmuyor.
Ha söyle olur, Almanayada nikah yapacagina dair aile birlesim  vizesi alirsan eger geri dönmessin.
Her halükarda konsolosluktan aile birlesim vizesi gerekiyor.

Beyaz 17.12.2016 21:21:56

Turistikle gelip nikah yapip, yabancilara basvurup kalirim diye bir ihtimal kesinlikli yok arkadaslar. vaktiniz ve paraniz gider sonuc sifir. Böyle bir ihtimali gündeme bile getirmeyin. Banada olabiliyormus denemek lazzim dediler. vaktim ve param uctu. inanmayin. avukat halledere de inanmayin.Hepsini bizzat denedim.
Normal yol varken, olmayacak atraksiyona gerek yok :D

volkan33 18.12.2016 00:14:50

Öncelikle cevaplar için tşkler.
Benim şubat ortasına kadar geçerli 10 gun daha schengenim var.Almanyada nikah işlemlerini elimdeki schengen bitmeden ayarlayabilirsem sorunsuzca gidip nikah yapabilirmiyim yoksa konsoloslukdan nikah için gidicem diye yeni vizemi talep etmeliyim?

Beyaz 18.12.2016 02:39:02

Slm dostum. Su düsündügün tüm ihtimalleri bende saatlerce günlerce aylarca cok uzun dusunmustum. Ben olsam ; Önce a1"i halledip.  Nikahi yapmadan önce vize randevusuna bas vururdum. Cünkü vize randevusu iki, uc ay sonraya veriliyordu. Randevuyu alip bir kenara koyarim. Sonra bu arada nikahi hallederdim. Almanayada nikahin dez avantaji ise, senden basvuruda bir evrak isterse konsolosluktan Evragi temin etmen zor oluyor. O yüzden evraklari tam alip, öyle git ki; Benim evlenme ehliyet belgesinde karsi tarafin bilgileri tam olmadigi icin alman nikah kayit memumuru kayiti yapmadi. Konsolosa gittim onlarda sen burda yasamiyorsun bu evragi veremem dedi. Konsolosla  gorusup zorla ikna edip almistim. Nikahi yaptim. Ve yabancilar subesine gittim. Yabancilar senin vizen c turistik vizesi bu yüzden oturum basvurunu alamayiz, ülkene git aile birlesimi yani d vizesiyle gel dedi. (* turistikle orda nikah yapip kalirim ihtimali yok*)  Avukata gittim oda bisey yapamayiz dedi. Neyseki önceden aldigim randevu vardi 15 gün sonraya...  Randevudan bir kac gun önce randevuya geldim. Tabiyki randevudan sonra iki bucuk ayda onaylanmasiyla gecti. Shengen vizemde gun vardi bu sureninde cogunu almanyada gecirdim. Almanyada nikah kolay eger evraklarin tam ise. Nikahi nerde yaparsan yap önce randevu al derim.
Nikahi almanyada yapacam diye vize olayinin bekleme sürenin uzunlugunu ve zorluk durumunu yasayan arkadaslar yazarsa da iyi olur. Inanki dez avantajini bilmiyorum. Yani nikahi yapip basvurmayla, nikahi almanyada yapacam diye vize alma arasinda zorluk varmi bu cok dusundugum konuydu Konsolosluk daha fazla zorlar mi acaba diye .
kolay gelsin. Bence 10günlük vizenle evlenme basvurusu ve nikahi zor yetistirirsin. Yani basvurcaksin haftaya nikah randevusu bile verse günün zor yeter belkide yetmez. Evraklari gondersen imza atman lazim bir kagida. imzanin aynisini esin atabilecekse sorun yok ;)

Beyaz 18.12.2016 03:07:22

40-Almanya'da Evlenmek veya Almanya'daki Eşin Yanına Gidebilmek için Aile Birlesimi Vizesi [pdf, 267.81k];

https://www.tuerkei.diplo.de/contentblob/4524210/Daten/6834373/40aehegattennachzug.pdf

KaLpSiz 18.12.2016 11:57:43

Evlendikten sonra turistik.vize zor oluyor diye duydum cunku gidip donmeyecegini dusunuyorlar

tugce_doerjer 18.12.2016 14:47:30

Resmi nikahdan sonra kesinlikle turistik vize alamazsiniz öyle bir hataya girmeyin. Bakin evlendikten sonra basvurabileceginiz tek vize aile birlesimi vizesi gerisine basvursaniz bile ret yersiniz. Aile birlesimi vizesinin isleyisini zaten forumda okumussunuzdur, turistik vize diye bir sansiniz kalmiyor evlendikten sonra cünkü almanyaya giris yaparsaniz eger geri dönme gibi bir zorunlulugunuz kalmiyor esiniz kefil olup sizi orada tutabilir devlet bunu önlemek icin turistik vizeyi vermiyor evli ciftlere. sans birakip basvurabilirsiniz turistik vizeye kaybedeceginiz sadece para ve zaman olur bosuna kayip. Bu konuda gercekten aile birlesimi disinda baska bir sansiniz yok malesef

tugce_doerjer 18.12.2016 17:56:47

Siz istediginiz belgeyi sunun ben evlendim sadece noel tatili icin gelmek istedim ki 4 senedir istanbulda oturuyorduk ikimizinde 4 senedir ayni yerde calistigini evimizin isimizin oldugunu sigortamizin yattigini ise geri dönmemiz gerektigini gösteren belgeyi bankada parayi herseyi gösterdik ki benim esim Alman. haftalarca cevap vermediler daha sonra ret yedim sebep!!! geri dönecegime inanmiyorlarmis.

Evlenmeden gitmek isterseniz eger daha kolay size esiniz davetiye yollayacak o davetiye ile turistik vizeye basvurucaksiniz tabi istedikleri evraklari hazirlayip bankaya kalacaginiz süre icin yeterli parayi koydukdan sonra. en fazla 1 hfta icinde turistik vizeyi alirsiniz. 3 aylik vize veriyorlar ilk basta ve sorunsuz cikis yaparsaniz ileriki basvurularinizda daha kolay sonuc aliyorsunuz. ayni seyi ben kardesime yaptim.davetiye yolladim geldi kaldi gitti,simdi yine gelmek istiyor sadece gidip yabancilar subesinden davetiye cikaricam o kadar,eminim ki yine vize alicak cünkü ilk giris cikisda sorun yasanmadi.

Davetiye yollamak icin yabancilar subesine gidicek esiniz, maas bordrosu son 3 ay, aylik düzenli ödemelerini gösteren banka dekontolari ( kira,nebenkosten,sigorta,kasko gibi) yani aylik gelirini ve giderlerini belgeliycek,kalan parayi da hesaplayacaklar böylece sizi davet edip edemeyecegini ögrenmis olursunuz. Ben sachsen da oturuyorum burada 1920 euro gibi bir para kazanmaniz lazim davetiye icin, 1 kisi davet edebilmek icin, her eyaletin isleyisi farkli.

Beyaz 18.12.2016 18:00:39

Slm. Sskli bir iste calisiyorsan sorun yok derim. Sana önemlisi olan tavsiyem  °°otel ve ucak rezervasyonu °°Sadece rezervasyonu ;) sunarak basvurman. Akrabalarini  yada  nisanlini karistirmaman.

Beyaz 18.12.2016 18:19:47

Hatta Nikah yapmadan once türistik vizeye basvursan boylece tamvukkatli nufus kayit örneginde de nisanlinin bilgileri cikmayacak ve konsolosluk acisindan arkadaslarin bahsettigi supe durumuda kalmaz bence.

Sayfa: [ 1 ] 2