ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: A2 motor ehliyetine umschreibung yapmak ve CE ehliyeti

Sayfa: [ 1 ]

istanbuller 19.12.2016 18:15:38

Herkese selamlar,
B tipi ehliyetimi aldım. Ama Türkiye'deki ehliyetim B/A2 idi sizce A2 yi de umschreibung yapabilir miyim? Yoksa alınması zorunlu olan sürüş dersleri yüzünden ücreti çok şişiyor.
Bir de aramızda Almanya'dan C1 ve C1E tipi ehliyeti olan arkadaşlarımız var mı?  Süreç nasıl işliyor.
Teorisi ve pratik sınavları nasıl? B1 seviye ile zorlanır mıyım? Ne kadar süre ve para gerekli?
Konu hakkında yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar ve selamlar.

kaanK 20.12.2016 14:11:03

Bende seninle aynı durumdaydım. B'yi değiştirdikten sonra süresi dolmadan A2'yide değiştirdim. 450-500€ gibi bir masrafı oldu. Sonra pişman olmaktansa değiştirmekte fayda var.
B sınıfını değiştirmek için başvuru yaptığım zaman A2'yide değiştireceğimi söylemiştim ve B sınavında A2 ile ilgili ilave birkaç soru daha çıktı. Ayrıca sınav ücreti ödememiştim.

istanbuller 06.01.2017 13:19:57

Selam Kaan, Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende yakında değiştireceğim , kışın A2 dersleri olmuyormuş Mart'ta başlıyormuş dönem. Dediğin gibi sonradan pişmanlık yaşamak istemem.
Bana da masraf olarak 500 € çıkardılar.
Tekrar teşekkürler

Sayfa: [ 1 ]