ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: eşime mektup geldi Nelere dikkat etmeli ? acil lütfen

Sayfa: [ 1 ]

ahmet_antalya30 07.01.2017 19:46:50

Arkadaşlar  merhabalar.  5 aralıkta çocuk uzerinden basvurumu yapmıştım.
Cuma günü yani dün eşime mektup göndermişler. ( Mektubu 3 hafta önce göndermşler ama noel tatılı yılbası tatılı derken bukadar geç gelmiş  )
Mektupta  iş sözleşmesi  maaş  bardortu   kımlık kartı  pasaportuyla  telefonla randevu alıp geliniz demiş. Başka da ek belge istemediler ve beni Turkiyeden de hıc aramadılar.
Eşim yıllık sözleşmeli çalışıyor. 15 senedir aynı işte çalışıyor ( tanTur turizm rehberlik )
Sizce eşim yabancılar dairesine gitmeden önce dikkat etmesi gereken nedir ?
Sizler bu konuda daha önce tercübe almiş kişilerden bilgi rica ediyorum lütfen mumkunse.

Not : bu arada oraya gitmeden önce, Örneğin 2 yıllık oturum vizesi verdiler.
Oraya gittiğimde ilk işim ne olcak ? belediye işkur  işsizlik maaşı gibi   yerelere gidip kaydımı yaptırmalıyım ?
A1 sınavına girmedim ama a1 seviyesinde almancam var .
Saygılar herkese.

KaLpSiz 07.01.2017 22:18:09

Detaylara kafa yormaya luzum.yok kardesim esin 15 senedir ayni yerde calisiyor bu su anlama geliyor uzun surede.almanyada ve.cocuk alman vatandasidir.yani sorunsuz vizeni alirsin bosa stres yapma a1 belgesinede.gerek yok zaten bosa.para harcama

ahmet_antalya30 08.01.2017 06:10:06

selam kalpsiz kardeş. Yorumun ve ilgin için tşkler.
Peki vizeyi aldım ve almanyaya gittim   herhangi bi yere kayıt yaptırmalıyım ? belediye yabancılar dairesi muhtarlık falan ?

KaLpSiz 08.01.2017 08:47:27

O bilgilerin hepsi forumda mevcut almanyaya geldikten sonra o islemler kolay isler sen vizeni al.hayirlisiyla gerisi kolay. Almanyaya geldikten sonra eger forumda bu.bilgileri bulamazsan yazarsin detayli.bilgi.veririz

ahmet_antalya30 17.01.2017 19:00:52

cuma gunu eşim yabancılar dairesine gitmişdi. bugun vızem onaylanmiş. 
hayırlısı bakalım. ankarada basvurdumsum sizce nezaman gonderirler bana ?

Sayfa: [ 1 ]