ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile Birleşimi Eşin Türkiye'de Olması

Sayfa: [ 1 ]

cabin 13.01.2017 18:30:13

Merhaba,

7 Aralıkta tüm gerekli belgeler ile başvurumu yaptık. Okumuş olduğum örneklerden biraz farklı bir durumumuz var, bu yüzden danışmak istedim. Eşim türk değil, türkçe bilmiyor normalde almanyada çalışıp berlinde yaşıyor. Çocuğumuz yok. Mayıstan beri ikimizde türkiyedeyiz. Ailem içerisinde ciddi bir sağlık problemi olduğu için ikimizde bu süreci burada aileme destek olarak geçirdik. Eşim burada olduğu için tabi çalışmıyor.
Vizem çıktıktan sonra beraber almanyaya gitmeyi düşünüyorduk. Nomalde başvuru sonrası almanyadan eşler çağrılıyor, belge götürülüyor vs. fakat başvuru gününde eşimin burada olduğunu konsolosluğa belirtmiştim. Ailesinin adresini verdiğimiz için mektup ile çağrıldığında gerekli olursa görüşme için gidip gelecekti. Almanyada henüz bir bildiri gönderilmedi.

Birkaç gün önce beni konsolosluktan telefonla arayıp eşimin burda olup olmadığını, ne yaptığını ve ne kadar süredir burada olduğunu sordular.
Durumu açıkladım, arayan kişi oldukça anlayışlıydı. Geçmiş olsun dedi yapabileceğimiz birşey olup olmadığını sordum, yok dedi.
Bildiğimiz ve okuduğumuz kadarıyla alman vatandaşı kişiler çalışmasa bile diğer eşin ülkesinde barınıp geçinecek imkana sahip olmadığında almanyaya eşi almak zorunda oldukları yasalarında yazıyor. Eşim türkçe bilmiyor, burada uzun süre yaşamadı ve şuan çalışma izni bulunmuyor.

Daha önce gördüğünüz örneklerde eşin çalışmaması direkt bir red sebebi oldu mu? ve eşin almanyada görüşmeye gitmeden vizenin alınabildiğini duydunuz mu?

White nigga 15.01.2017 12:22:03

İnsAllah cikar ama zor bizde ayni sekilde basvurduk birsuru hikaye iki ay sonra basvurumu geri cektim

Sayfa: [ 1 ]