ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'da DOGAN COCUK ÜZERINDEN AİLE BİRLEşİMİ

Sayfa: [ 1 ]

Ayceda 18.01.2017 16:03:54

Arkadaslar forumda nerdeyse 3-4 gundur butun konulara girdim cıktım.
Almanya'da dogmus 1 kızımız var. Eşim ve kızım dönüs yapmıstı Turkıyeye.

Eşim ve kızım gideli Almanyaya 4 ay oldu. Ev tutuldu eşimde gider gitmez işe başladı.

Bende almanyaya gitmiştim aile birleşimi ile ama 2 ay içinde donus yapınca 3 senedırde lazım olmayınca Turkıyede unuttum herşeyı.

şimdi cocuk üzerinden aile birleşimi yapacagım.
Gecen hafta İzmirdeki Alman konsoloslukla gorustum sertıfa alcaksın dedıler. Bende kurs yerıne ozel derse basladım dun.
Bugun sabah eşim yenı evın adresı için polislige anmeldung yapmaya gıdınce orda sormus tekrar. Cocuk Alman vatandası sertıfıka gerektırmıyor basvuru yapıp gelsın demıs.

Biraz once İzmiri aradım 19.aramada dustu sonunda telefon.Kadın almanca bişeyler sordu aklımda kalanla cevap verdım.
Bana sertıfıka alcaksın dedı yıne. Bende  eşim kreisverwaltungsreferat a bugun sormus cocuk alman vatandası  sertıfıka almadan basvrusunu yapsın demısler deyınce kadın cocuk kac yasında dedı bende 4.5 yasında dedım, telefonda biraz bekletıp sonra evet gerek yokmus sertıfıka almaya dedı randevu alıp gelın dedı.

şimdi alsamda gıtsemmı sertıfıkayı almadan mı gıdeyım adamların bir dediği bir dediğine tutmadı.
Basından gecen arkadslar net şekilde yazarlarmı acaba. Sertıfıka şartı nedır cocuk alman vatandasıysa?

fuk_18 18.01.2017 18:12:30

tabiki a1 gerek yok cocuk uzerinden aile birlesimi yapabilirsin sen bakma senin o telefonda konutugun kadinda biliyor bunu ama basda ayak yapiyor sen bu kanunu bildigini söyleyince ceviriyor para zaman harcama direk randevu al git

Ayceda 18.01.2017 18:20:38

Ustad cevap verdıgın ıcın tesekkur ederım. A1 sertıfka gerekli degil  anladıgım kadarıyla ama konsoloslukda Almanca durumunu ögrenmek ıcınde sözlu tarzda sorular soruyorlarmı peki? Buna hakları varmı?

ahmet_antalya30 20.01.2017 04:43:28

kardeş ben de cocuk uzerınden basvurdum  içini ferrah tut  istenilen belgeleri eksiksiz gotur hıc bır sıkıntı almadan vıze alırsın.
a1 sertfikasına gerek yok
soru moru sormazlar almanca bana türkçe bile sormadılar :D
ıstenilen belgeler hersey sitede mevcut.
daha önce bosanmalar ve bosanmalardan cocuk olduysa durum çok karmaşik değilse sıkıntı yaratmayacaklar ama dediğim gibiyse  belgeler konusunda bıraz zorlayacaklar. ama enınde sonunda vizeyi vericekler oratada cocuk oldugu ıcın.
saygılar.

Sayfa: [ 1 ]