ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Stuttgart Almanca Kursu

Sayfa: [ 1 ]

Gudibagas 10.04.2017 15:19:24

Arkadaslar merhaba Almanya'ya geleli 7 ay oldu. Ekin ayinda IFA'nin intensive kursuna basladim. Mart ayi ortasinda basarili sekilde B1 e basladim ancak B1'de inanilmaz zorlanmaya basladim. Hergün 2 ünite ve 3 saat sirf ödeve ayrilan süre pratik yapamamaya baslamama neden oldu. Kurs degistirmeyi ve B1 i ucuz bir kursta tekrar etmeyi düsünüyorum. AGI vb.lerinin intensiv kurslarina giden arkadaslar var midir? Bana görüslerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Iyi günler.

titanm4a1 12.04.2017 01:47:10

Normalde oturumunu aldığında sana entegrasyon kursuna gitmen gerektiğine dair bir belge veriyorlar. Ayrıca yakınlardaki entegrasyon kurslarının bir listesinide. Böyle bir şey vermediler mi? Kurs olarak VHS yi tavsiye edebilirim, fiyatı makul seviyede. Entegrasyon ve B2 kursunu VHS de yaptım.  Zaten b1 sınavını kazandığında ücretin yüzde ellisi sana geri ödeniyor.
Kurs akışına gelince adı üstünde Intensivkurs. Normal o şekilde olması. Ama normal kurslarda da pek fazla bir şey değişmiyor. Almanca grameri türkçe ile alakasız, biz Türkler için bayaa zor almanca öğrenmek,  o yüzden ekstra çaba gerekli. Ben kurstan eve gelince internetten türkçe kaynaklardan faydalanıyordum tam olarak kavramak için. Ekonomik olarak sıkıntı oluyorsa jobcenter a başvurabilirsiniz, gerekli görürlerse finanse ediyorlar. şuan işsizim, eşim çalışıyor, fakat kursu ödeyecek durumumuz  olmadığından benim C1 kursunu Jobcenter ödüyor mesela. Entegrasyon kursunu ve B2 yi cebimden ödemiştim.

Gudibagas 12.04.2017 23:05:23

Merhabalar; yanitiniz ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim. Evet verdiler biz biraz daha tlch sınavına yönelik olsun dıye Ifa ve agı arasında gıttık. Herkes ıfa dıyınce onu sectik b1 e kadar cok memnundum belki hocalar vs değişti ıntesıv agır ama bu ıntesıvınde ıntesıvı oldu 3. Haftadayım kitapta 24 ünite var ve 16 sı bitti daha mayıs sonu bitecek kurs :cryla: vhs duydum denemeyi dünüşünüyorum. Cünkü ıfa ya ıntensiv ya da haftada 2 gün toplamda 8 saatlık kursları var. Bu da cok az benim için. Agı ye giden tanıdıgınız var mı ya da duydunuz mu bir kaç Türk arkadasla degısıklık ıcın arıyoruz. Cok teşekkür ederım ılgı ve bılgınız ıcın.

Sayfa: [ 1 ]