Herkese merhabalar,
Bugün ilk mesajımda da belirttiğim gibi Ankara elçilikte aile birleşimi görüşmesine girdim. Açıkcası görüşme düşündüğümden kısa sürdü, girişte saatimi ve telefonumu almışlardı o yüzden tam dakikası dakikasına süresini bilemiyorum ama yaklaşık 10-15 dk kadar sürdü. Türk kökenli olduğunu düşündüğüm bir bayan görevli denk geldi, benim ve eşimin ilk evliliği olup olmadığını sordu, akraba olup olmadığımızı sordu, nasıl ve nerede tanıştığımızı sordu, sonra da Almanca kendimi tanıtmamı istedi. Ben kendimi kısaca tanıttıktan sonra "bende birkaç soru sorayım size Almanca" dedi ve eşimin adını, kahvaltılarda genelde ne içmeyi tercih ettiğimi ve bugün havanın nasıl olduğunu sordu, cevapladım. Evrakları inceledi. Parmak izi almak için makineye parmaklarımı koymamı istedi.
Son olarak ben görevliye 2 soru sordum,
1) Eşim Temmuzda olacak düğünden sonra Almanya'ya tek başına dönmek istemiyor, bu aile birleşimi sürecini eğer mümkünse hızlandırabilmenin bir yolu var mı dedim.
Cevap olarak, burada kendilerinin yapmaları gereken işlemleri tamamladıktan sonra evrakları Berlin'e Dışişleri Bakanlığına yollayacaklarını, oradan da bakanlığın ilgili yabancılar bürolarına ileteceğini, bunun biraz zaman alabileceğini belirtti, eşimin ilgili yabancılar bürosunu önden arayıp bizim bir başvuru yaptığımızı ve buna dair kendisinden istenilen herhangi birşey varsa yapmaya hazır olduğunu iletmesinin faydalı olabileceğini belirtti.
2) Kendisine 2 yıllık schengenim olduğu için gerekli olursa yurtdışına seyahat edebilmek adına pasaportumu alıp alamayacağımı sordum.
Cevap olarak, bunun mümkün olduğunu, salı ve perşembe günlerinde saat 14:00 - 16:00 arası gelirsem pasaportumu isteyebileceğimi söyledi.
Teşekkür ettim ve çıktım.

Artık süreci beklemekten başka bir şey kalmadı benim için.
Sorusu olan arkadaşlarıma bildiğim kadarıyla cevap vermeye memnuniyetle çabalarım. Herkese başarılar diliyorum.