Melekdly 21.03.2018 19:21:16
Alıntı yapılan: drsmbrusk - Mart 13, 2018, 06:08:55 ÖS
Münih
Genelde eşinizi çağırdıktan bir ay sonra pasaportunuz elinize ulaşır diyorlar.
muhendus 07.08.2018 18:49:47
Vize bekleyen 28.12.2018 21:52:05
Alıntı yapılan: muhendus - Haziran 07, 2017, 01:22:38 ÖÖMerhaba sizi 2018 vize bekleyenler form da yazdiklarinizi okudum vizeniz çıkmıştı sanırım hayırlı olsun suan bu sayfayi da bulamayabilirim ama bikaç sorum olacak benim de eşim augsburg da nasıl orası begendiniz m kursa hemen basladiniz mi ve Denklik konusunda ne yaptınız bilginiz var mı ben de öğretmenim ... is bulabilmek gerçek ten mi zor ve yeniden hayırlı olsun size
Bizim Neu-Ulm yabancılar şubesi hocam. 15 Mayıs'ta konsoloslukta görüşmeye girdiğimde gmrevli bana 2-3 haftada evrakların gider demişti, geçen hafta eşim aradı yabancılar şubeyi, "1 aydan önce gelmez, size mektup yollamamızı bekleyin" demişler. Bu hafta 4.haftası bakalım henüz ses yok. Gelecek hafta başı tekrar arar artık. İşlemler Berlin'deki kadar uzun sürmez diye tahmin ediyorum ama belli de olmaz, buranın memur sayısı da Berline göre azdır herhalde.
Hepimiz için tez zamanda hayırlı haberler gelir inşAllah'. Bizim düğün gelecek ay olacak, eşimi gelinlik giydirdikten sonra tek başına Almanya'ya yollamak istemiyorum. Allah' hepimizin yardımcısı olsun inşAllah'.
Vize bekleyen 28.12.2018 22:02:04
Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Aralık 28, 2018, 09:52:05 ÖS
Merhaba sizi 2018 vize bekleyenler form da yazdiklarinizi okudum vizeniz çıkmıştı sanırım hayırlı olsun suan bu sayfayi da bulamayabilirim ama bikaç sorum olacak benim de eşim augsburg da nasıl orası begendiniz m kursa hemen basladiniz mi ve Denklik konusunda ne yaptınız bilginiz var mı ben de öğretmenim ... is bulabilmek gerçek ten mi zor ve yeniden hayırlı olsun size
Alıntı yapılan: muhendus - Haziran 07, 2017, 01:22:38 ÖÖmerhabalar benim iletim i gorurseniz yazdığım sayfayi bulamıyorum , 2018 vize bekleyenler sayfasında varım oraya cevap yazmak isterseniz ordan okurum kusura bakmayın teknoloji garibiyim ... cevap vermezseniz de burda bikaç yazınızı okudum artık gidince gidebilirsem Sayet denklik ve çalışma hayatı hakkında bilgi edinir im iyi aksamlar
Bizim Neu-Ulm yabancılar şubesi hocam. 15 Mayıs'ta konsoloslukta görüşmeye girdiğimde gmrevli bana 2-3 haftada evrakların gider demişti, geçen hafta eşim aradı yabancılar şubeyi, "1 aydan önce gelmez, size mektup yollamamızı bekleyin" demişler. Bu hafta 4.haftası bakalım henüz ses yok. Gelecek hafta başı tekrar arar artık. İşlemler Berlin'deki kadar uzun sürmez diye tahmin ediyorum ama belli de olmaz, buranın memur sayısı da Berline göre azdır herhalde.
Hepimiz için tez zamanda hayırlı haberler gelir inşAllah'. Bizim düğün gelecek ay olacak, eşimi gelinlik giydirdikten sonra tek başına Almanya'ya yollamak istemiyorum. Allah' hepimizin yardımcısı olsun inşAllah'.
Vize bekleyen 15.01.2019 03:27:16
Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Aralık 28, 2018, 10:02:04 ÖSMerhaba siz de mi augsburg dasiniz ... yazınızı okudum beklediğiniz gb bir yermi nasıl orası .. hayat nasıl insanlar ... Eşim orda ben hala vize bekleyen..
merhabalar benim iletim i gorurseniz yazdığım sayfayi bulamıyorum , 2018 vize bekleyenler sayfasında varım oraya cevap yazmak isterseniz ordan okurum kusura bakmayın teknoloji garibiyim ... cevap vermezseniz de burda bikaç yazınızı okudum artık gidince gidebilirsem Sayet denklik ve çalışma hayatı hakkında bilgi edinir im iyi aksamlar
muhendus 17.01.2019 18:27:46
Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Ocak 15, 2019, 03:27:16 ÖÖ
Merhaba siz de mi augsburg dasiniz ... yazınızı okudum beklediğiniz gb bir yermi nasıl orası .. hayat nasıl insanlar ... Eşim orda ben hala vize bekleyen..
Vize bekleyen 18.01.2019 01:43:22
Vize bekleyen 19.01.2019 02:03:06
Alıntı yapılan: muhendus - Ocak 17, 2019, 06:27:46 ÖSMerhaba vize durumum karışık gb geliyor bana 1 Kasım da İzmir 24 kasim almanya ya gitti evrak 5 aralık eşim evrak teslim 17 aralık işlem başlamış ordaki y şube den ...Eşim dün bi mail attı cvb yok.. işlem başladı ne demek anlamadim. .. evrak teslim den sonra yada 17 aralık dan sonra en az 1 ay geçti ki ilk başvuru m dan itibaren Kasım birden yaklaşık 70 gün geçti ... çıkmayacak diye endişe ediyorum... yaslarimiz ayni ilkevlilik ve son inş amin... nerden haber alınır ne yapılır bilmiyorum ve gerçekten çok üzülüyorum. ..
Merhabalar mesajlarınızı sonradan gördüm. Augsburg nasıl bir yer sorusunun cevabı zor, ne beklediğiniz ve nereye göre kıyasladığınıza göre değişir. Augsburg Almanya için büyük sayılabilecek, biz Türkiye için küçük denilebilecek bir şehir. Bavyera eyaletinde Münih ve Nürnberg den sonra 3.büyük şehir ve aynı zamanda Almanyanın en eski 2.veya3. şehri.
Nereden mezunsunuz, hangi diplomaya sahipsiniz bilmiyorum, diploma denkleştirme işlemleri benim anladığım şehirden şehire pek değişen bir süreç değil. Ben mühendislik diplomamı Bonn'daki KMK yani Eğitim Bakanlığından denkleştirdim.
Öğretmenlerin denklik işleri mühendislerden farklı işliyor bildiğim kadarıyla, C1 seviyesinde Almanca isteniyor ve çoğu zaman üniversiteden fark dersleri almaları gerekiyor diye duydum. Bir de Bavyera eğitim işi en katı olan ve eğitim seviyesi en yüksek eyalet. Bazı durumlarda başka eyaletlerden diploma almış öğretmen, doktor, hemşire vs mesleklerde direkt çalışmaya izin vermediklerini ve bazı seminerlere katılmalarını ya da sınavla yetkinliklerini kanıtlamalarını istediklerini biliyorum.
Kursa başlama işi ilk gelişte biraz süre alıyor, yabancılar şubesine gidilince hemen randevu vermiyorlar, birkaç ay sonrasına genelde randevu veriliyor, sonra randevu günü gelince gidilip oturum başvurusu yapılıyor, dil kursuna gitmek için gerekli belge de oturum kartıyla birlikte sonradan geliyor. Bir de bu belgeyi aldığınız anda hemen o tarihlerde başlayacak olan bir kurs bulamayabilirsiniz, bir sonraki dönemi beklemeniz gerekebilir.
Bazı şeyleri ne kadar birileri anlatsa da yaşamadan ne olduğu tam anlaşılmıyor. Hayırlısı olsun, tez zamanda vizeniz çıkar inşAllah'.
Vize bekleyen 19.01.2019 02:35:10
muhendus 20.01.2019 15:04:10
Vize bekleyen 20.01.2019 22:37:59
Vize bekleyen 20.01.2019 22:41:00
Alıntı yapılan: muhendus - Ocak 20, 2019, 03:04:10 ÖSve tsk ederim size bikaç sorum olacak ama ... getireceğim evraklar orda is bulmama yardimci olur mu sizce bide benim durumum karşık gb geliyor bana musait zamnda yazar msn z size danisayim
Merhaba, yabancılar şubesinin e-posta adresini bilmiyorum malesef. 70 gün olmuş sizin başvurunun üzerinden ama araya noel ve yılbaşı tatilleri girdi, çoğu Alman bu tarihleri yıllık izinleriyle gün birleştirip uzattı. Kabaca o 70 günden 10 gün düşün en az, Aralık 15ten sonra hayat burada duruyor gibi birşey. Daha yeni yeni ortalık toparlanıyor. Biraz daha sabır, güzel haberler gelecektir yakında inş.
muhendus 21.01.2019 08:58:34
Vize bekleyen 21.01.2019 14:18:54
Vize bekleyen 22.01.2019 18:45:09