terrarium
01.09.2017 15:54:59
Herkese merhabalar,
Nisan 2016'da Almanya'ya tasindim ve Haziran 2016'da Türkiye konsolosluguna gidip adresimi buraya aldirdim.
E-Devlet'ten baktigimda Haziran 2016'dan beri adima GSS borcu islenmekte. Yani borcun baslangic tarihi "60/1(g) Gelir Testine Tabi Olanlar" bilgisiyle Haziran 2016.
Almanya'da calismaktayim. E-Devlet'te ikametgah bilgilerimde Almanya'daki adresim cikmakta ama GSS borcu toplam 517 TL olmus.
Bu durumu Türkiye'ye gitmeden Almanya'dan cözebilir miyim? Bu konuda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim, simdiden cok tesekkürler.
Herkese hayirli bayramlar.
muhendus
01.09.2017 16:19:10
Hayırlı bayramlar hocam. Konsolosluğa bir telefon açıp sorun isterseniz, en doğru bilgiyi onlar verir, borcu da iptal etmenin yolunu söylerler yada yaparlar.
Gemini
02.09.2017 23:12:47
Temmuz arkadaş merhaba. Yaşamış olduğun durumu bende yaşadım ve ben şubatta işi bırakmıştım evlilik dolayısıyla haziran itibariyle Türkiye'de gss üzerinden borçlandırıldığımı öğrendim. Bu ne biçim iştir diye eşime yakınırken tesadüfen yanında daha önce bu konuyu çözmüş biri konuşmalarımıza kulak misafiri oluyor. Ben işi bıraktıktan sonra Türkiye'de sağlıktan yararlanmak içim eşim Almanya'dan sigortaya başvurmuştu benim Türkiye'de onun üzerinden sigortalı olabilmem için. Türkiye'yle yazışma yaptı buradaki sigorta kurumu. Sonuç olarak işim oldu ve Almanya üzerinden sigortalı oldum ve bana Türkiye'de SGK da Yupass dedikleri bir numaraya verdiler bununla Tr de ücretsiz doktora gidebiliyordum. Konuyu uzatmadan bize daha önceden tecrübeli olan kişi dediki sen zaten Yupass'lısın ve sigortan eşin üzerinden ödeniyor seni ayrıca bir daha gss üzerinden borçlandıramazlar benimde eşimi borçlandırmışlardı gittim SGK ya itiraz ettim sildirdim sende öyle yap dedi. Gittim SGK ya dedim ben yupasslıyım beni gss den borçlandıramazsınız. Hiç sorun çıkarmadan geriye dönük borçlarımı sildiler ancak sizin dediğiniz gibi Almanya'da bulunduğumuz yere en yakın Türk konsolosluğundan da adres değişikliği yaptırmamız gerektiğini söylediler. İsterseniz sizde elinizdeki adres değişikliğiyle Tr ye dönünce sgk ya gidip borcunuza itiraz edin. Sorun olmayacaktır. Umarım yardımıcı olabilmişimdir