ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Jop center

Sayfa: [ 1 ]

şehidi şüheda 26.09.2017 16:43:30

Selam arkadaşlar 22 temmuzdab beri almanya berlindeyim bu geçen zaman diliminde kağıt kürek işleri canımı öyle bir sıktı ki anlatamam almanlara gıcık olduğumdan etrafı sevmemeye başladım daha yeni 3 yıllık oturum aldık eşimin üstüne sigorta kayıtı yaptırdık hala bekliyoruz hala halletmemiz gereken şeyler var evi bile yeni yeni tamamladık asıl mevzu şu eşim 1000 maaş alıyor . Kiramız 530 sıcak su dahil değil kursa yazıldım cebten ödüyoruz job center a gittik adam bizi kovacaktı resmen eşimin aldığı para bize yetmiyr üç ay olucak resmen yetmiyor adam hesap yapıyr bu yeter gitsin eşin çalışsın dedi ve üç ayı doldurmadan yardım alamazsınız dedi konuyu iyi bilen yardımcı olabilir mi acaba bu arada geldiğimden beri iş arıyorum türk işler dahil almanca istiyor ne yapacağımıda şaşırdım en sonunda kursa yazıldım care yok hala iş arıyorum yok yani parttime bile yok artık zor durumda kalıdım bilen yazabilir mi ne yapmalıyız .

kncinar 28.09.2017 00:03:52

İyi günler hocam dil kursuna cok erken yazılmışsınız biraz beklemeniz lazımdı sizi yönlendirecekler çünkü bu biraz zaman alır sizi yönlendirmeleri lazım zaten ve dil öğrenmek biraz zaman alır.eşinizin aldığı maaş üzerine en azından 300 - 400 euro daha yardım etmeleri gerekir diye düşünüyorum ama sizin jobcentera kayıt olmanız gerekli.Job centera kayıt yaptıramadınız anladıgım kadarıyla çünkü job centar size aufenstitel kartınız gelmesinimi söyledi?O kart olmadan kayıt yaptıramadınız sanırım.Öyle birşeyse durumunuz Rathausa gidip sizin evraklarınızla ilgilenen kişiyle konusun geçici olarak verdikleri (fiktionbeschinigundu sanırıım hemde yanlıs yazdım) kagıdın üzerine birseyler işaretliyor böylelikle o kagıt ile jobcentere kayıt yaptırabilirsiniz(şahsen ben bu şekilde yaptım).Ve jobcenterda sızınle ılgılenen kısı hızlıysa dıyeyım biran önce probleminiz çözümlenir.Ve hala probleminizi halledemezseniz awo gibi yardım kuruluşları var sizin haklarınızı savunan oralara müracaat ediniz derim.İyi akşamlar.

yeniceri57 29.09.2017 18:27:46

Selamlar kardes

Yasadiklarini hepimiz yasadik. Kolay degil Turkiye den buraya gelip sonra burda bir duzen kurmak. Biraz sabredeceksin. Biraz da kafaya takmayacaksin. Daha cok yenisin. Bu evrak isleri bitmiyor almanya da. Anlamaya calis. Evdeki tum evraklari oku anlamasanda oku. Ilerde faydasini gorursun. Normalde ben grldigimde ausländerbehörde bize bir belge verdi kursun ucretsiz olacagina dair. Bizde onu kursa verdik. Ben hic bir odeme yapmadan kursu tamamladim. Muhtemelen sen de boyle bir durum vardir. Ausländerbehörde yle bi gorus derim. Normalde anlattiklarina gore size wohngeld bile cikamasi lazim. Nasil yardim etmiyorlar ben anlamadim. Bu sure icerisinde bence jobborse den pek almanca istemeyen islere bewerbung gonder. Tabi once bu bewerbung isinden anlayan birisi varsa etrafinda once onunla konus. Bewerbungunu calisacagin ise gore ayarla mesela produktionshelfer mi basvuracaksin. Calistigin isyerlerini ona gore yaz. Napalim is bulamamaktansa biraz yalan olmasi kimseye zarar vermez.. Ben boyle dusunuyorum.tabi anlamadigin islerede basvuru gonderme az cok elinin yatkin oldugu yerlere bol bol bewerbung gonder elbet biri geri donecektir.
Sabret gececek bu gunlerde isten basini kasiyamacagin zamanlarda gelecek insAllah

Selametle

şehidi şüheda 07.10.2017 03:41:12

Bilgiler için teşekkür bu pazartesi tekrar gittik jobcenter a kaydımı yaptı şu anda evrak incelemesinde bir sorun yoksa hesap yapıcaklarmış sonrada yardım gerekiyor mu sylüyeceklermiş şu anda bekliyoruz bakalım ne cıkacak bir yandanda iş arıyorum zor durum yani huzurumuzda kalmadı hayırlısı artık....

muhendus 07.10.2017 15:22:08

Arkadaşlar merhabalar, bir sorum olacak, bu job center la arbeitsamt farklı yerler mi?

Biz perşembe günü arbeitsamt a gittik, sadece iş başvurusu kaydı aldılar, ne para puldan bahsettiler ne de diploma denkliği tercümesi vs işlerden. O konulara biz bakmıyoruz dediler, ben anlamadım şimdi ne olacağını.

Dil kursunun parasını ve yol parasını falan kim verecek halen anlamadık, yabancılar şubesi mi yoksa job center mı?

kamufle_2133 07.10.2017 16:08:43

Alıntı yapılan: muhendus - Ekim 07, 2017, 03:22:08 ÖS
Arkadaşlar merhabalar, bir sorum olacak, bu job center la arbeitsamt farklı yerler mi?

Biz perşembe günü arbeitsamt a gittik, sadece iş başvurusu kaydı aldılar, ne para puldan bahsettiler ne de diploma denkliği tercümesi vs işlerden. O konulara biz bakmıyoruz dediler, ben anlamadım şimdi ne olacağını.

Dil kursunun parasını ve yol parasını falan kim verecek halen anlamadık, yabancılar şubesi mi yoksa job center mı?

evet farklı yerler  görevleri başkadır arbeistam  iş bulmak işçi hakları meslek edinme  v.s gibi üzerine dir   jop center  sosyal güvenlik gibidir gelir düzeyine bakar ona göre işi olmuyana sosyal durumu düşüklere hesaplama yaparak onun geçini yapabilecek şekilde hesaplama yaparak para verir  tabi ağzından burnundan getirir başka seni sürekli görüşmeye çağırırlar ne iş yapacaksın iş buldunmu uğraşın varmı v.s fakat kursunu bitirine kadar seni rahat bırakırlar  yabancılar daireside genelde oturum sorunları üzerine oturum verme sınır dışı gibi v.s şeylerle ilgilenir ....   para pul işine jop center bakar         senin kursunu  b1 e kadar  yabancılar dairesi öder fakat jop center ilede bağlantılıdır eğerki yolun uzak ve kursa gideceksen jop center gitsen bile yol parası için seni yabancılar dairesine yönlendirecektir   senin  jop center ile olan işin işte haberleri olacak bir uğraşın olduğuna kurs yaptığına ona göre onlarda senin gelirine göre para verecekler  işin aslında bakarsan hepside devlet kurumlarıdır bir birine bağları vardır  bu durumda en çok işin jop center ile olacaktır umarım az bucuk yardımcı olmuşumdr.

yani özetlersek kurs parasını  yabancılar dairesi  öder jop center da bundan haberdardır ve sana haber gönderecek jop center kurs kayıt zamannda bir kursa kayıt olman için sana bir iki yer söylüyecekler yada kendin bulacaksın kursa başladıktan sonra paranı yatıracaklar kimin verdiğine takılma :) hepsinin ucu devlette bitiyor  kursun uzaksa ( en az evden  3 km uzak olması lazımdı sanırm ) yabancılar dairesine yönlendirecekler .diploma denkliğinide arbeistam yapmaz adamlar doğru söylemiş :) ayrı bir kurum var oda koln de falandı sanırım . iş içinde acele etme kursu bitirdikten sonra sen istemesende onlar zaten çalışman için zorluyacaklar meslek istersen seni mesleğe yönlendirecekler oda b1 bitirdikten sonra şu an  önüne odaklan b1 kursunu bitir hade kolay gele .

muhendus 13.10.2017 00:11:49

Alıntı yapılan: kamufle_2133 - Ekim 07, 2017, 04:08:43 ÖS

evet farklı yerler  görevleri başkadır arbeistam  iş bulmak işçi hakları meslek edinme  v.s gibi üzerine dir   jop center  sosyal güvenlik gibidir gelir düzeyine bakar ona göre işi olmuyana sosyal durumu düşüklere hesaplama yaparak onun geçini yapabilecek şekilde hesaplama yaparak para verir  tabi ağzından burnundan getirir başka seni sürekli görüşmeye çağırırlar ne iş yapacaksın iş buldunmu uğraşın varmı v.s fakat kursunu bitirine kadar seni rahat bırakırlar  yabancılar daireside genelde oturum sorunları üzerine oturum verme sınır dışı gibi v.s şeylerle ilgilenir ....   para pul işine jop center bakar         senin kursunu  b1 e kadar  yabancılar dairesi öder fakat jop center ilede bağlantılıdır eğerki yolun uzak ve kursa gideceksen jop center gitsen bile yol parası için seni yabancılar dairesine yönlendirecektir   senin  jop center ile olan işin işte haberleri olacak bir uğraşın olduğuna kurs yaptığına ona göre onlarda senin gelirine göre para verecekler  işin aslında bakarsan hepside devlet kurumlarıdır bir birine bağları vardır  bu durumda en çok işin jop center ile olacaktır umarım az bucuk yardımcı olmuşumdr.

yani özetlersek kurs parasını  yabancılar dairesi  öder jop center da bundan haberdardır ve sana haber gönderecek jop center kurs kayıt zamannda bir kursa kayıt olman için sana bir iki yer söylüyecekler yada kendin bulacaksın kursa başladıktan sonra paranı yatıracaklar kimin verdiğine takılma :) hepsinin ucu devlette bitiyor  kursun uzaksa ( en az evden  3 km uzak olması lazımdı sanırm ) yabancılar dairesine yönlendirecekler .diploma denkliğinide arbeistam yapmaz adamlar doğru söylemiş :) ayrı bir kurum var oda koln de falandı sanırım . iş içinde acele etme kursu bitirdikten sonra sen istemesende onlar zaten çalışman için zorluyacaklar meslek istersen seni mesleğe yönlendirecekler oda b1 bitirdikten sonra şu an  önüne odaklan b1 kursunu bitir hade kolay gele .

Hocam selamlar, bugün jobcenter'a gittik. Jobcenter da bize sadece hartz4 gibi yardımlarla ilgilendiklerini, diploma denkliği işlemleri ve dil kursunun yol parası gibi işlemlerle onların ilgilenmediğini söylediler.

Biz hartz4 yada başka bir sosyal yardım almak istemiyoruz. Sadece dil kursunun yol parasını, kısmetse kursu başarıyla bitirince bizim verdiğimiz paranın bir miktarını geri bize kim veriyorsa oraya başvurmak istiyoruz. Ayrıca diploma denkliği işlemlerinin masraflarını falan ödesinler (başvurusu, tercümeler vs 500 euroyu geçer diyorlar). Bunu da jobcenterin dediğine göre bize arbeitsamt yanlış bilgi vermiş, aslında bu işlerle onların ilgilenmesi gerekiyormuş ki işe girip çalışabileyim.

Açıkcası ben yine kim ne işe yarıyor tam anlamadım, adı jobcenter yani iş merkezi olan yer sadece işsizlik parası falan veriyormuş, çalışma bürosu olan arbeitsamt ta diğer işleri yapmalıymış ama geçen hafta gittiğimizde bize denk gelen görevlinin birşeyden haberi yoktu.  >:(

Bu arada bugün ilk kez Almanya'da havaalanı dışında bir yerde, jobcenter girişinde güvenlik görevlisinin içeri giren herkese üst baş kontrolü yaptığına şahit oldum, bir anlam veremedim.

White nigga 11.11.2017 13:47:18

Job center diploma ücretini öder yeminli tercumandan fiyat bildiren kagit alip vereceksin kuruma kontona para gönderilecek sende tercüme edilmis evraki getirip vereceksin tekrar onlar denklik icin bulundugun eyaletin ilgili kismina gonderiyorlar yalniz tercümanin da denklik icin yeterli olmali

muhendus 11.11.2017 16:14:54

Alıntı yapılan: White nigga - Kasım 11, 2017, 01:47:18 ÖS
Job center diploma ücretini öder yeminli tercumandan fiyat bildiren kagit alip vereceksin kuruma kontona para gönderilecek sende tercüme edilmis evraki getirip vereceksin tekrar onlar denklik icin bulundugun eyaletin ilgili kismina gonderiyorlar yalniz tercümanin da denklik icin yeterli olmali

Hocam bn job center dan hiçbir yardım almadığım için bana birşey ödemiyorlar. Bu konuyla ilgili Arbeitsamt la tekrar görüştük, benim için iş danışmanı atanan kadın ben işe girene kadar işe girmem için gerekli masrafları belli bir bütçe dahilinde karşılayacaklarını söyledi. Diploma denkliği işleri için de arbeitsamt ta yabancı diplomaları incelemekten sorumlu bir adamla konuştuk, o da baktı etti falan üniversitemin Almanya tarafından denk kabul edildiğini sistemden gördü, bize gerekli formları nereden dolduracağımızı söyledi, Bonn'da Eğitim Bakanlığı gibi bir kurum var, onlar inceleyip vereceklermiş denkliği, KMK diye bir kurum. Bunun içinde ben kendi iş danışmanım olan kadına bu işlemlerin yapılması gerektiğine dair bir mail atacağım ve o da uygun görürse (görecek zaten de prosedür gereği önce ondan onay almak lazımmış) tercüme ve diğer işlemleri başlatacağız.

İş danışmanım olan kadın bana "eğer bir firmayla iş görüşmesine gidersem ve o firma bana biz seninle çalışmayı isteriz ancak senin şu sertifikan yok" gibi bir şey söylerlerse bunu yazılı olarak onlardan istememi, arbeitsamt olarak o sertifikanın eğitimini de bütçe dahilindeyse karşılayacaklarını söyledi. Kadın biz senin işe başlayıp çalışabilmen için gerekli altyapıyı sağlayacağız dedi.

KaLpSiz 11.11.2017 21:56:46

Her sey zamanla hal olacaktir oyle kolay degil almanyada tutunmak  sen bence yat kalk dua et esin 1000 euro maas almasina ragmen su anda almanyadasin bu maasla kolay kolay kimse tr den esini getiremez tabiki esin alman degilse. Almanlari sevmiyorim vs diyorsun  tabiki iyileride var kotuleride ama sen biraz almancayi cozupte almanlarla calismaya basladiginda goreceksin ne cins olduklarini  hergun is yerinde kavga ediyorum. Bugunde 2 kisiyle tartistim kufur vs ettim. Adami cileden cikartiyorlar ilerde goreceksin bol sans :)

Sayfa: [ 1 ]