ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile birleşimi yardımmm!!!Çifte vatandaş

Sayfa: [ 1 ]

chiuva 16.10.2017 11:59:17

Merhabalar;

Nişanlım şuan askerde,Mart'ta gelicek inşAllah.Bir ay sonra izin alıp geldiğinde nikahımız yapılacak.Ben de a1 için almanca öğreniyorum bu süreçte.Nişanlım çifte vatandaş,yani hem alman hem Türk.Evlenip beraber oraya yerleşip orada çalışmayı düşünüyoruz.İkimizde üniversite mezunuyuz.Nasıl bir yol izlememiz lazım yada nişanlım tek başına Almanya'ya gitmeden bu işi halledebilir miyiz? Bu işin bir kolaylığı yada yolunu bilen varsa lütfen yardım edin

fuk_18 16.10.2017 13:58:54

sanirim nisanliniz suan türkiyede yasiyor askere gitti alman vatandasligi var oncelikler almanyaya gidip orda ikamet adresi almak zorunda, sizde a1 aldikdan sonra aile birlesimi icin basvuruda bulunabilirsiniz, sizin islemler daha kolay olacak türk vatandasi olarak evlenin ama bunu alman konsoloslugunada bildirin mutlaka nisanlinin alman vatandasligida var ve insAllah 2000 den önce gecen kisilerdendir yoksa cift vatandaslik yasak onun icin

chiuva 16.10.2017 15:44:40

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 16, 2017, 01:58:54 ÖS
sanirim nisanliniz suan Türkiyede yasiyor askere gitti alman vatandasligi var oncelikler almanyaya gidip orda ikamet adresi almak zorunda, sizde a1 aldikdan sonra aile birlesimi icin basvuruda bulunabilirsiniz, sizin islemler daha kolay olacak türk vatandasi olarak evlenin ama bunu alman konsoloslugunada bildirin mutlaka nisanlinin alman vatandasligida var ve insAllah 2000 den önce gecen kisilerdendir yoksa cift vatandaslik yasak onun icin

alman kimliği mevcut zaten o konuda sıkıntımız yok evlendiğimizi konsolosluğa hemen bildiricez,ablası daha önce 6 ay yaşadı döndü,kimlikte sıkıntısı yok ama ne kadar zaman ayrı kalmamız gerekicek,ev ayarlama işlemleri orada uzun sürer mi? yani biz ayrı kalmamaya yada en az sürede bir araya gelmeye çalıştığımız için bu kadar üstünde duruyorum.Ablası da oraya yerleşicek onun yanında gösterebiliyormu?

fuk_18 16.10.2017 22:05:50

olur ablasinin yaninda gösterebilir tabiki alman vatandasi sorun olur demedim, 2 3ay sürebilir ayri kalmaniz yada gelir gider

yeniceri57 16.10.2017 22:30:18

Esiniz alman vatandasi oldugundan once Almanya'da o bir adres vermek zorunda oraya yerlesmek zorunda. Siz alman vatandasi olmadiginiz icin aile birlesim vizesine basvurmak zorundasiniz. Bu da en fazla 90 gunluk bir surede sonuclanir. Daha az da olabilir ama en fazla 90 gun surecek sekilde. Ama benim anlamadigim cifte vatandas olayi yok suanda. Tam bu konuyu bilmiyorum. Eger alman vatandasiysa 6 ayda bir giris cikis yapmasi gerek almanyaya vatandasligi oldurmemesi icindiye biliyorum.

fuk_18 17.10.2017 01:33:54

yanlis bildigin nokta su alman vatandaslarinin giris cikis yapma gibi bir olasiligi yok o sadece Almanya'da yasayan yabanci uyruklu kisilerin almanya disinda 180 günden fazla kaldiginda oturum haklari kayboluyor, ama avrupa birligi vatandasi istedigi kadar istedigi ülkede kalabilir

buna alman vatandasi da dahil ama su var eger kisinin mavi karti yok ise Türkiyede sadece 3 ay kalabilir tek alman vatandasi olanlarin icin gecerli bu ama türk vatandasligindan izin ile cikmis bir alman vatandasi ise o kisi mavi kart alma hakkina sahip ve mavi kart ile istedigi kadar Türkiyeye kalabilir süresiz olarak

alman vatandasligina 2000 yilindan sonra gecmisse zaten yasal olarak suc islemis konumunda cifte vatandas olarak ama 2000 yilindan önce gecmisse cifte vatandaslik mümkün

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Ekim 16, 2017, 10:30:18 ÖS
Esiniz alman vatandasi oldugundan once Almanya'da o bir adres vermek zorunda oraya yerlesmek zorunda. Siz alman vatandasi olmadiginiz icin aile birlesim vizesine basvurmak zorundasiniz. Bu da en fazla 90 gunluk bir surede sonuclanir. Daha az da olabilir ama en fazla 90 gun surecek sekilde. Ama benim anlamadigim cifte vatandas olayi yok suanda. Tam bu konuyu bilmiyorum. Eger alman vatandasiysa 6 ayda bir giris cikis yapmasi gerek almanyaya vatandasligi oldurmemesi icindiye biliyorum.

chiuva 17.10.2017 07:51:26

konsoloslukla en son görüştüğümüzde evliliğinizi bildirin, sonra da aile birleşimi için başvurunuzu hallederiz demişti. Yani ben bu durumları pek fazla bilmesem de ülkede istediği kadar girip çıkabileceklerini isterlerse yaşayabileceklerini söylemişlerdi. Babaları alman, vatandaşlıkları oradan geliyor.

Sayfa: [ 1 ]