Rotkaeppchen
10.12.2006 01:04:00
merhaba ben eğer bilginiz ve gideniniz varya Almanya ya aupair olarak gitmeinin faydalrını öğrnemek sitiyorum. gerçektenbi faydası varmı yada nekadar etkili bu yaz gitmeyi düşünüyorum ama güvenemiyorum sonuçtyepyeni bir aile yepyeni bir kültür yepyeni bi yaşam bunlara adapte olmak nekdar zor yada kolay bunları öğrenmek istiyorum. umarım aranızdan bunları cevplayacak bi kaç kişi bulabilirmmm
Nazire
10.12.2006 22:56:11
Hallo Rotkäpchen
aupair-madchen olarak, Ailenin biraz ev isleriyle ilgileniyorsunuz, (fazla is degil), cocuklarla ilgileniyorsunuz, yani kendi ailenizde ki gibi, ayriyetten, aylik harclik Aile size veriyor, bunun haricinde, Almanca kursa gönderiyorlar, Vize bir sene, kendine ait bir oda, ve haftada bildigim kadariyla bir gün de selbestsin, iyi bir Alman ailesine denk gelirsen fazla ev isi yapmassin, fakat bazilari temizlegici gibi de kullaniyor. Bu bir seneden sonra burda kalma imkanin yok. 25 yasina kadar basvurulmasi gerekiyor. Bilgileri konsoluslukdan alabilirsin.
Rotkaeppchen
11.12.2006 23:33:49
tşk ederim nazire peki hiç çevrende aupiarlık yapmış arkadaşın yada tanıdığın var mI? ben 4 ay kalmayı düşünüyorum ama minumum 6 ay diyorlar yaz tatili için düşünüyorum çnküü. Birde birsürü acenta var bunun için hangisi en güvenilir bilemiyorummm

nkafam karışıkkkk
könig
13.12.2006 19:03:12
Merhaba Rotkaepchen ben sana bişey diyeyim boşver almanyayı amacın ne bilmiyorum dil öğrenmek falansa almanca için 6 ay kısa bence ve bu kadar Türkün içinde dahada zor öğrenmek iş falansa almanyada iş sıkıntısı yüksek düzeyde o da olmaz bence hiç maceraya atılma derim akıl vermiş gibi olmayayım kusura bakma dostum ama benim düşüncelerim böyle...öğrencimisin yoksa başka bi amaçlamı geleceksin onu bilsem daha iyi yazabilirdim samimi düşüncelerimi paylaştım seninle...
Rotkaeppchen
14.12.2006 02:28:11
hyır amacaım gezemk deil ben pratik amaçlı gitmek istiyorum evet öğrenciyim mütercim tercümanlıkta okuyorum (alm.) o yusden fikir ednimek istiyorum.
derwisch
14.12.2006 13:15:34
selam,
n'olur bagislayin dostum. Dayanamadim. Ben de yazarken hatalar yapiyor ama bunlari okuyup okuyup düzeltiyorum. Müsaadenle düzelteyim. Yani eminim sizde dogrusunu biliyorsunuz ama...
Hem bu siteyi takip eden, bir seyler ögrenmeye calisan tanidigim Alman arkadaslarim var. Bu yazim sekli onlari da sok eder...
"Hayır amacim gezmek degil. Ben pratik (yapma) amaçlı gitmek istiyorum. Evet öğrenciyim, mütercim tercümanlıkta okuyorum (Alm.).O yüzden fikir edinmek istiyorum."
AtLantis
25.03.2007 17:43:55
Arkadaşlar Benim yaşım 14 İzmirde Oturuorum ailemle 4 kişi vize almak istioruz babam emekli annem ressam abim üni okuyo bende seneye liseye geçiom öğrenci vizesimi alacaz benle abime be biz orada ev tutmak istioruz bayaa okudum cok konsoluslukta cok soru soruolarmıs amacının ogrenmek icin bize6 ay yetmez daha fazla kalmak istiorum orada dilde okurum yardım
AtLantis
25.03.2007 17:44:26
Yardımcı olursanız Sevinirim şimdiden Tşkler
NalanW
26.03.2007 22:24:30
Selam Rotkaeppchen biraz gec olu ama yinede bilgi vermek istedim,aupairlik isini sana hazirliyan firmanin cok cok güvenilir olmasi gerekiyor cünkü almanya ve hollandada buraya cocuk bakimi icin alinip sonrada baska türklü islerde calistirilan ve buna zorlanan binlerce kiz var...nerdese her sene bunlarin tv programalri geliyor,dikkatli olmani tavsiye ederim..Sevgiler
nalan ve nazıre hanım özellıkle sızlere sormak ıstıyorum..ben evlendım ve vızemın çıkmasınıbeklıyorum....çıktıktan sonra berlıne gıdeceğim...ama orada benı bır turkve bır bayan olarak benı nelerın beklediğini bılmıyorum....dıl kursuna gıdıyorum...a1 bıttı...b1 deyım...oraya gıttığimde ıkıncı sınıf ınsan muamelesı gormek ıstemıyorum..sosyal ortamda bulunmak istıyorum...sizce benı orada neler beklıyor?
yeterartik
20.11.2007 03:49:20
Almanyanin....
Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.
1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.
2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.
Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.