ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Jopcenterden yardim aliyorum nekadarlik maas alirsam yardim hic kesilmez

Sayfa: [ 1 ]

munihdogan 07.03.2018 06:06:12

Jopcenterden
Ev kirami sigortalarimi
Giderlerimi aliyorum ortalama ev kirasi haric 700-900€ geliyor
Mesela girecegim isten 450€ alirsam yardim kesilirmi yada ev kiramla beraber 1500€ geliyo yardim benim ise girdigim zaman massim 1500-1700olursa yardim kesildi diyelim ek olarak ev kirasina yardim yaparlarmi yapsalar ne ladar tahmini yasayan bilgisi olan varsa bilgi verebilirmi tesekkurler

fuk_18 07.03.2018 16:27:58

senin isden gelen ekstra parayi keserler yani 450 daha az alirsin job center dan

tugce_doerjer 07.03.2018 21:40:59

maasin 1500 1700 olursa tabiki yardim kesilir. Daha ne yardimi bekliyorsun ki? ne kadar maas alirsan o kadari yardimdan kesilir.

KaLpSiz 08.03.2018 01:51:57

Selam kardesim yani bu yorumu yapmazsam icime dert olacakta. Allah gozunu doyursun. 1500-1700 maas alirsan birde jobcenterdan kira yardimimi almak amacin. Ayiptir ayip bu sorman bilgisizlikten degil. Ac gozlulukten. Ilk soruna gelince 900 euro aliyorsan jobcenterdan gelirin ne kadarsa yardimdan kesilir. Ornek 900 aliyorsun 450 gelirin var 450 euro daha yollarlar o parayi tamamlarlar. Jobcenterdan aldigin para kadar veya daha fazla gelirin varsa yardimin kesilir. Sunuda dusunebilirsin 450 luk ise neden gireyim calismasamda devlet o parayi veriyor. Bu da senin kararin.

munihdogan 09.03.2018 02:51:08

Lan sindi sövsem dert sövmesem gene dert diyorumki maasim 1300 gibi bi rakam olursa heralde yani maas 1700olursa almama gerek kalmaz yardim yazdigimiza pisman ediyonuz bazen haa bilip bilmeden damgalama ac gözlü sensin

KaLpSiz 09.03.2018 12:00:56

1500-1700 alsam + kira yardimi yaparlarmi dedin. Yazdigini tekrar okursan sevinirim 1500-1700 alan adama kira yardimi neden yapsinlar?

munihdogan 10.03.2018 02:07:07

1500-1700€ maasin 500-700 kadari emeklilik vs icin kesilmiyomu kardesim kalan para ne 1200-1300 ona göre sordum ben o yüzden belki 100belki300 verecekler yada vermeyecekler cevap bu merak ettigim konu nerden nereye geldi bosuna yorum kirliligi yaptik bence bosver en iyisi herkesin durumu iyi anlasilan almanyada..

suluboya 11.03.2018 16:05:28

Alıntı yapılan: munihdogan - Mart 10, 2018, 02:07:07 ÖÖ
1500-1700€ maasin 500-700 kadari emeklilik vs icin kesilmiyomu kardesim kalan para ne 1200-1300 ona göre sordum ben o yüzden belki 100belki300 verecekler yada vermeyecekler cevap bu merak ettigim konu nerden nereye geldi bosuna yorum kirliligi yaptik bence bosver en iyisi herkesin durumu iyi anlasilan almanyada..

Bence durumu en iyi olan sensin.baksana, hollanda inegi gibi jobcenter i sagdigin yetmiyomus gibi bir de calisan ve alinteriyle para kazananlara is bulsan bile "ne kadar aylik alirsak jobcenter yardimi kesilir" gibi sorular soruyosun.hata sende degil, seninle evlenip almanyaya getirende..

Cipet 15.03.2018 19:33:47

Merhabalar,
Soruya verilen cevaplarda sinirlenen arkadaslar bence hic kizmayin. Cünkü bu ve bu zihniyette olan binlerce insan zamaninda buralarda hem kacak calismislar hem de devletten yardimlarini kesmemisler. Ekmek elden su gölden misali artan fazlaliklarla Türkiye'de ev, arsa,nakit para v.b yatirimlarda bulunmuslar.1 Ocak 2018 de yürürlüge giren Ortak bilgi paylasimi kanununda foyalari ortaya ciktiginda da simdi yandim Allah diye kivraniyorlar.Yanlis anlasilmasin lafim sadece vergisiz calisip, üstüne devletten hertürlü destegi alanlar icin. Ben de Türkiyeden geldim.3 seneden az biraz fazla burdayim.2 senelik is hayatim ve arada kalan 1 senede de "Ehliyet+Telc B1+Telc B2 ve son Olarak Oracle Java Prof. Sertikalari" tamamladim.B1 kursunun yarisini cebimden ödedim.B2 icin cok defa yalvardim nerdeyse.Esim hastahanede yogun bakim hemsiresi ve ben de yazilim isleriyle ugrasiyorum.Gece gündüz demeden calisiyoruz ve kanunlarin belirledigi vergileri ödüyoruz.
Bu kurallarin ve insani insan yapan davranislari gectim.Manevi taraftan dinimizde bile yaradan benim karsima ne ile gelirsen gel kul hakki ile gelme diyor.Ama müslüman kul hakki demiyor.Tüm insanlik icin gecerlidir ve benim görüslerim budur.Soruyu soran kisi üstüne alinmasin konu ile baglantili oldugundan genel olarak buraya yazdim.
Tesekkürler.

tugce_doerjer 18.03.2018 11:42:23

Alıntı yapılan: suluboya - Mart 11, 2018, 04:05:28 ÖS
Bence durumu en iyi olan sensin.baksana, hollanda inegi gibi jobcenter i sagdigin yetmiyomus gibi bir de calisan ve alinteriyle para kazananlara is bulsan bile "ne kadar aylik alirsak jobcenter yardimi kesilir" gibi sorular soruyosun.hata sende degil, seninle evlenip almanyaya getirende..

Iste hep görmek ve duymak istedigim Türk insani. ayni sekilde geldik geleli calisiyoruz kazaniyoruz. Memlekette olsa calismayacakmiyiz? Para kazanmayacakmiyiz? Ben hep diyorum hata devletin. 1 sene harz4 ver sonra kes bakalim ne oluyor. Asgari ücret alti calisanlari denetle. 450euro is yapanlari denetle. Bizim verdigimiz essek yükü vergiyle millet gül gibi yasiyor arkadas. Bir tek türkler icin degil Almanlarda da cok var bu sekilde yasayan. Ben genel olarak yorum yapiyorum. Esim ve ben aylik toplam 1000 euroya yakin vergi veriyoruz.(Bu sadece maastan kesilen) arabaydi evdi oydu buydu sayarsak  hey anam hey.

suluboya 18.03.2018 15:57:29

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mart 18, 2018, 11:42:23 ÖÖ
Iste hep görmek ve duymak istedigim Türk insani. ayni sekilde geldik geleli calisiyoruz kazaniyoruz. Memlekette olsa calismayacakmiyiz? Para kazanmayacakmiyiz? Ben hep diyorum hata devletin. 1 sene harz4 ver sonra kes bakalim ne oluyor. Asgari ücret alti calisanlari denetle. 450euro is yapanlari denetle. Bizim verdigimiz essek yükü vergiyle millet gül gibi yasiyor arkadas. Bir tek türkler icin degil Almanlarda da cok var bu sekilde yasayan. Ben genel olarak yorum yapiyorum. Esim ve ben aylik toplam 1000 euroya yakin vergi veriyoruz.(Bu sadece maastan kesilen) arabaydi evdi oydu buydu sayarsak  hey anam hey.

90 milyonluk bir ülkede herseyi denetleyemezsin,bu sebeple cocukluktan baslayan sürecte anaokulundan itibaren insanlara iyi niyetli ve dürüst olmayi ögreterek baslatiyorlar hayata. ben kendim sahsen tr dogumlu biri olarak bu egitimden gecmedim ama calistigim sürece kendim ve ailem adina iyi bir hayat yasayabilecegimin farkindayim.Bunu da herkesten bekleyemeyiz.
Calismak özgürlestirir demis katilin biri.haksiz degil :-))

tugce_doerjer 18.03.2018 22:58:08

Alıntı yapılan: suluboya - Mart 18, 2018, 03:57:29 ÖS
90 milyonluk bir ülkede herseyi denetleyemezsin,bu sebeple cocukluktan baslayan sürecte anaokulundan itibaren insanlara iyi niyetli ve dürüst olmayi ögreterek baslatiyorlar hayata. ben kendim sahsen tr dogumlu biri olarak bu egitimden gecmedim ama calistigim sürece kendim ve ailem adina iyi bir hayat yasayabilecegimin farkindayim.Bunu da herkesten bekleyemeyiz.
Calismak özgürlestirir demis katilin biri.haksiz degil :-))

yok bak buna katilmiyorum cünkü almanlarda da cok var bu sekilde düsünüp yasayan bir tek bizde degil yani. Bir olayi anlatayim. Havuzdayiz sanirim 3 sene önce. Bende umschulung yapiyorum. Esimin arkadasi halis muhlis alman kendileri :D bugüne kadar 1 kere calismamis, sürekli harz4 alarak gecinmis, sanirim suanda 5 tane cocugu var. Su anda malulen emekli olmaya calisiyor bahanesi de alkolik olmasi !! Neyse bu arkadas hergün sabah gider havuza aksama kadar orda oturur. Bende okuldan gelmisim esim havuzda diye yanina gittim. Arkadasi önce yadirgadi okula gidip meslek yapmami, sonra da bana dedi ki: Bosver ya ne okula gidiyorsun,meslek yapicaksin da ne olacak, basvur harz4 al otur evde. Is basvurusu icin nasil kötü cv yazilir ögretirim. Bol bol basvuru yaparsin ama ise almazlar. böyle gecinir gidersin :D
yani isin özü hangi irka yada milliyete yada dine bagli oldugun önemli degil. her millette var bu olay. Bizim ülkede yok cünkü sosyal yardim yok :D Olsa sanirim 81 milyonun 60 milyonu evde oturur  :zopa:

suluboya 19.03.2018 21:05:29

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mart 18, 2018, 10:58:08 ÖS
yok bak buna katilmiyorum cünkü almanlarda da cok var bu sekilde düsünüp yasayan bir tek bizde degil yani. Bir olayi anlatayim. Havuzdayiz sanirim 3 sene önce. Bende umschulung yapiyorum. Esimin arkadasi halis muhlis alman kendileri :D bugüne kadar 1 kere calismamis, sürekli harz4 alarak gecinmis, sanirim suanda 5 tane cocugu var. Su anda malulen emekli olmaya calisiyor bahanesi de alkolik olmasi !! Neyse bu arkadas hergün sabah gider havuza aksama kadar orda oturur. Bende okuldan gelmisim esim havuzda diye yanina gittim. Arkadasi önce yadirgadi okula gidip meslek yapmami, sonra da bana dedi ki: Bosver ya ne okula gidiyorsun,meslek yapicaksin da ne olacak, basvur harz4 al otur evde. Is basvurusu icin nasil kötü cv yazilir ögretirim. Bol bol basvuru yaparsin ama ise almazlar. böyle gecinir gidersin :D
yani isin özü hangi irka yada milliyete yada dine bagli oldugun önemli degil. her millette var bu olay. Bizim ülkede yok cünkü sosyal yardim yok :D Olsa sanirim 81 milyonun 60 milyonu evde oturur  :zopa:

Sayin Dörjer;
Kötüden örnek olmaz(-: ama yine de böyle insanlar elbette var, alman devletinin verdigi 40 milyar euro bütce fazlasini unutmayalim..bu parayi bi yerlere harcamali. önce insan (-:
verdiginiz örnekte adamin 5 cocugu var demissiniz. 5 cocugu varsa, zaten malulen emekli olmasi gerekir :-pp  adam o cocuklari büyütesiye kadar oooo neler yasadi kimbilir..
Hartz4 alanlara karsi önyargili olmak istemem,eger buna cidden ihtiyaci olanlar varsa sözüm yok, ama bir de iste dediginiz gibi kasaba kurnazlari olunca, calisanlarin gücüne gidiyor.. hak veriyorum..

fikrimizi empoze etmek adina kavgaya var misiniz? (iste bu da benim görmek istedigim yurdum insani :-)))) )

tugce_doerjer 21.03.2018 15:01:09

Alıntı yapılan: suluboya - Mart 19, 2018, 09:05:29 ÖS
Sayin Dörjer;
Kötüden örnek olmaz(-: ama yine de böyle insanlar elbette var, alman devletinin verdigi 40 milyar euro bütce fazlasini unutmayalim..bu parayi bi yerlere harcamali. önce insan (-:
verdiginiz örnekte adamin 5 cocugu var demissiniz. 5 cocugu varsa, zaten malulen emekli olmasi gerekir :-pp  adam o cocuklari büyütesiye kadar oooo neler yasadi kimbilir..
Hartz4 alanlara karsi önyargili olmak istemem,eger buna cidden ihtiyaci olanlar varsa sözüm yok, ama bir de iste dediginiz gibi kasaba kurnazlari olunca, calisanlarin gücüne gidiyor.. hak veriyorum..

fikrimizi empoze etmek adina kavgaya var misiniz? (iste bu da benim görmek istedigim yurdum insani :-)))) )

ahahahh iyimis :D  yaril:)

Giland 06.07.2018 02:23:49

Arkadaslar bilgi vermek amacli bir kac birsey yazicam.
Ortalama brüt maasin 2000 € ise Familienkasse den forumm alip doldurup 200 € kira yardimi 170 € cocuk yardimi alabilirsiniz. Cocuk 7 yasina geldiginde veya üstündeyse 205 € oluyor.
Ikinci olarak harz4 da olan bir hakkiniz daha var ki bunun icin is bulmaniz gerekiyor. Bunu adi Einstiegsgeld anliyacaginiz sekilde yazayim calismaya tesvik etmek icin motivasyon parasi. Bunu memurunuz ile görüsmeniz gerekiyor. Insafina kalmis lakin hakkiniz var.
Ayrica kendiniz is bulursaniz ve isiniz gelis gidis 40 50 km mesafede ise. Ve toplu tasima araclari ile ulasim zor ise JobCenter size Autogutschein veriyor. He buda memura bagli. 750 € ile 3000 € arasi verme yetkileri var memurun insafina bagli.
Benim memurum vermemek icin 4 adet randevuyu iptal etti. En son memurumu degistim elimde hazir is yerinin vertrag i var ama arabasiz gitmem mümkün degil o sekilde yardimci oldular. Einstiegsgeld alaydik daha iyidi gerci  kop:)
Eyalet eyalet degisiirmi bilmem sanmiyorum ama NRW de böyle haklar var. Google den arastirabilirsiniz.
JobCenter dasiniz paraniz yok ama eve esya almak istiyorsunuz. Esya derken firin buzdolabi gibi acil ihtiyac olan seyler icin Jobcenter size 5000 € ya kadar kredi verebiliyor. Tabii ki yine memura bagli.
Ama Ben 3.5 sene Jobcenter da kaldim. Allahim kimseyi muhtac etmesin. 5 para etmez insanlara isiniz düsüyor. Izin icin sürün, hic birsey de taksit imkanin yok kredi imkanin yok ne bileyim daha bir sürü sey. Umarim en kisa sürede gönlünüze göre is bulup calisirsiniz. 18 senedir burada olan ve 1 gün dahi calismamis bir arkadasim var. Adama is bulduk 1 gün gitti ertesi gün hasta oldu adam. 18 senedir burada Almancanin A sini bilmiyor. Böyle olmayin kendiniz icin. Hoscakalin.

Sayfa: [ 1 ]