ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanca kurs sorunu

Sayfa: [ 1 ]

munihdogan 26.04.2018 19:23:42

Selam arkadaslar bilgisi olanlardan bilgi alabilirmiyim
Jopcenterden yardim aliyorum mecburi almanca kursuna gidiyorum benim mecburen 1yil kurs görmem gerekiyomus uyari geldi gidemedigim günlerde sorum su almanca kursina gitmessem ve ya atilirsam ne gibi sorunlar yasarim nasi kurtulabilirim kurstan hicbisey anlamiyorum hoca alman türk olsaydi anlayabiliyordum bilundugum yer münihin bi köyü bilgisi olan yasayan yazabilirmi lütfen simdide. Tesekkurler

titanm4a1 26.04.2018 20:35:49

Alıntı yapılan: munihdogan - Nisan 26, 2018, 07:23:42 ÖS
Jopcenterden yardim aliyorum mecburi almanca kursuna gidiyorum benim mecburen 1yil kurs görmem gerekiyomus uyari geldi gidemedigim günlerde sorum su almanca kursina gitmessem ve ya atilirsam ne gibi sorunlar yasarim nasi kurtulabilirim kurstan hicbisey anlamiyorum hoca alman türk olsaydi anlayabiliyordum bilundugum yer münihin bi köyü bilgisi olan yasayan yazabilirmi lütfen simdide. Tesekkurler

Sana kişisel tavsiyem yeme içme almanca öğrenmeye bak. İlerde çok pişman olursun yoksa. Türk hoca ararsan işin zor, zaten bildiğim kadarıyla derste seninle Türkçe'de konuşamaz, yasak. Yok illa gitmeyeceğim diyorsan bazılarına iş bulduğu taktirde kurs muafiyetini kaldırıyorlar. Git bi sor bakalım.
Ama kursa gitmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Adamlar ne güzel yol parasına kadar ödüyor. Ben cebimden ödeyip gittim.

suluboya 28.04.2018 02:19:06

Cok problemli birisin. isin gücün dalavere.
Sen bu kafayla gidersen fazla barinamazsin buralarda.. Disini sIk ve
Git adam gibi almanca ögren. Almanca ögrenmezsen nasil calisacaksin?esine yazik günah ya.
Senin gibi birine nasil katlaniyor hala anlamadim.Allah' önce sabir sonra da akil fikir versin.
Bunlari kendinle yüzles diye yazdim.Bosu bosuna bana kizma.
Kolay gelsin.

muhendus 29.04.2018 18:09:38

Merhaba, durumu şöyle söyleyeyim önce jobcenter size ceza olarak sosyal yardımınızı keser, bu da sırtını jobcenter a dayayıp yaşayan ve buna rağmen onların gerekli gördüğü kursu yapmayanlara güzel bir ceza.

Almanya'da kalmak ve gelecek kurmak istiyorsan bu dili öğrenmelisin, erkek adamsın sağda solda ACİZ kalmaman için öğrenmelisin. Bunu jobcenter zorlamasa da öğrenmelisin. Başına Allah korusun acilir hal gelse eczaneden ilaç alabilmek için öğrenmelisin.

Ne güzel bir imkan vermişler kursunu, kitabını, defterini, yol paranı ödüyorlar daha ne istiyorsun? Türk öğretmenden Türkçe konuşarak Almanca öğrenilmez. Zorla kendini, anlamak için çaba sarfet, youtube da onbinlerce video var onları izle. İnternette bir sürü Türkçe almanca konu anlatımı var, sen yeter ki öğrenmek iste bu forumda var, gel burada bilenlere sor, herkes dili döndüğünce anlatsın. B1 seviyesine gel ki "insan" gibi yaşa şurada.

munihdogan 23.05.2018 07:32:32

Ben hep gidiyorum kursa ögrenmeye gayret ediyorum maksatim direkt kurs degilde calisarak ögrenemezmiyim diye bi düsüncem vardi tabiki dediklerinizi yapmaya calisiyorum beyler ha bu arada sende nabtin kardes ya bi almanca yüzünden bosasin hatun bizi senin hanimin böylesi seyler olsa diyelim hemen seni bisasinmi yani katlanmak diye bi tabir bu muhabbette olmamali tavsiyen agirda olsa eyvAllah ama böyle konular adami öldürmez ben orta derecede biliyorum zaten cok asiri bilmem sartmi kimse %100 bilmiyo sonucta saygilarla...

BombPlanted 23.05.2018 14:23:33

Ben de hangi dil kursunu tavsiye edersiniz gibisinden soruyorsun sandım başlığı görünce, ben eğitim amacıyla gitmek istiyorum. Üniversite öğrencisiyim Türkiyede. Alman üniversiteleri B2 C1 seviyesinde dil bilmedikçe okulunda okumana izin vermiyor önce dil bildiğine dair belge istiyor. Ne güzel işini de bulmuşsun hanımın da yanında devlet ücretsiz kurs imkanı sunmuş sen nasıl gitmem derdindesin, ben vizem çıkıp da kursa başladığımda ne kadar bilsem kâr gözüyle bakıyorum evden ders çalışıyorum gittiğimde bildiğim konu işlenirse başka kelimeler öğrenmeye vaktim kalsın diye. Ne bileyim çok farklı yerlerden bakıyoruz sanırım.

suluboya 25.05.2018 14:51:18

Alıntı yapılan: munihdogan - Mayıs 23, 2018, 07:32:32 ÖÖ
Ben hep gidiyorum kursa ögrenmeye gayret ediyorum maksatim direkt kurs degilde calisarak ögrenemezmiyim diye bi düsüncem vardi tabiki dediklerinizi yapmaya calisiyorum beyler ha bu arada sende nabtin kardes ya bi almanca yüzünden bosasin hatun bizi senin hanimin böylesi seyler olsa diyelim hemen seni bisasinmi yani katlanmak diye bi tabir bu muhabbette olmamali tavsiyen agirda olsa eyvAllah' ama böyle konular adami öldürmez ben orta derecede biliyorum zaten cok asiri bilmem sartmi kimse %100 bilmiyo sonucta saygilarla...
Kendi kendine olmuyor iste. Yabanci dil ogrenme olayi farkli.
Sen guzelce almancani gelistir imkanin varken. Yas ilerledikce ogrenme istegin azalir ve ogrenemezsin.kolay gelsin.

munihdogan 05.06.2018 07:02:25

Cok saolun dediklerinizi yapiyorum ve yapmaya devam edicem saolun

Sayfa: [ 1 ]