sinem2311
18.06.2018 15:19:12
mrb bnim sorum su. almanyada yasiyorum 6 yasinda kizim var bu sene eylulde okula baslicak . fakat ailevi sorunlarim var .kizimla birlikte turkiyeye gitmek istiorum. orda okumasini istiyorum .esimle ayri degilim ama aramiz iyi degil.burda barinamiyoruz.burdada kalamiyorum.kimse yok turkiyeye gitmem lazim cocugunda orda okumasi lazim . acaba islemler nasil oluyor bilgisi olan varmi acaba. esten ayri olmadan cocukla birlikte gitsem okul icin gerekli olan almanada veya turkiyede neler acaba bilgisi olan varmi
fuk_18
18.06.2018 16:45:04
esinden izin kagidi almadan cocugu zaten cikartamazsin yurt disina, ikinci olarak türkiye gittiginde okula baslayabilir tabiki, bu okula basladigini dair belgeyi almanya gönderirsin sorun olmaz cocuk parasi kesilir ama hic bir sekilde cocuga yardim yada para alamazsin
KaLpSiz
19.06.2018 11:28:27
Selamlar esinizle aranizdaki sorunu biz bilemeyiz. Ama esinizden habersiz cocugunuzla yurtdisina cikamazsiniz. Bir sekilde gidersenizde turkiye ile almanyanin anlasmasi var. Esiniz cocugu kacirdi diye yetkili makamlara basvurursa ne kadar surer bilmem ama cocugu kacirdi diye sizden alirlar babasina verirler oturumuzun yanacagi icin cocugu gormeye almanyaya da gelemezsiniz. Tavsiyem turkiye su anda karisik durumda cocugunuzun gelecegi icin almanya daha iyi olacaktir. Ve sunuda unutmayin esiniz cok kotu biri olsa bile bir cocugu babadan ayirmak kanunu gectim Allah katindada buyuk bir suctur. Evliliginiz yurumuyorsa ayrilin. Ama cocugu kacirmak cozum degil. Allah yardimciniz olsun
sinem2311
19.06.2018 16:38:07
Cocugu kacirmak.gibi bi durum soz.konusu degil ben tam.olarak anlatamadim. Esim burda malesefki kumar illetine bagimli oldu vari yogu kumar cocuk parasina kadar harciyo. Artik mahfolduk kayinvalimle yasiyorum o.kadinda mahfoldu. Bizim.dusuncemiz su . ayrilma degil sadece turkiyeye gidip orda baslamak istiyoruz herseye. Esimde buralarda durmayip mecbur gelicektir kimsemiz yok burda zaten.baska bi yol bulamiyoruz guselce anlattij olmadi bagirdik olmadi olmadi yani.elde avucta parada birakmadi biseyler kenara.koyalim dedik burda pazarlarda biseyler yapip satiyoruz onu bile haberimiz olmadi yerini bulup aldi.buyuzden boyle bi soru sordum ayrilmadan cocukla birlikte turkiyeue .gitsem acaba bi sorun cikarmi diye .bu sene okula baslicak cocugumuz baslamadan hemen burda turkiyeye gidip.kayit ettirmek istiyodum
fuk_18
19.06.2018 20:55:39
yukarda yolunu yazdim o sekilde ancak mümkün olabilir dediginiz sekilde