ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: BOSANMA

Sayfa: [ 1 ]

JohnCarter 22.07.2018 03:27:32

Merhaba ben almanyaya yaklasik 6 ay once geldim. Esim alman son 2 aydir evde artik 2 arkadas gibiyiz benden bosanmak istiyor. Olmadi yapamiyorum pismanim diyor baska bisi demiyor. Psikolojim bozuldu turkiyeye de donmek istemiyorum. Burda kisa suredir varim. Almanyada kalmam ivin hic bir hak hukukum yok mudur? Boyle bi sorunu yasamis bi arkadas yada bilgisi olan varsa lutfen yardimci olabilir mi. Ne yapmam gerekiyor  Cok acil cevap lutfen  :(

titanm4a1 22.07.2018 17:54:43

Alıntı yapılan: JohnCarter - Temmuz 22, 2018, 03:27:32 ÖÖ
Merhaba ben almanyaya yaklasik 6 ay once geldim. Esim alman son 2 aydir evde artik 2 arkadas gibiyiz benden bosanmak istiyor. Olmadi yapamiyorum pismanim diyor baska bisi demiyor. Psikolojim bozuldu turkiyeye de donmek istemiyorum. Burda kisa suredir varim. Almanyada kalmam ivin hic bir hak hukukum yok mudur? Boyle bi sorunu yasamis bi arkadas yada bilgisi olan varsa lutfen yardimci olabilir mi. Ne yapmam gerekiyor  Cok acil cevap lutfen  :(

6 ay çok kısa bir süre maalesef. Eş almansa en az İki yıl boyunca evli kalmak ve aynı evde 2 yıl boyunca yaşamış olmak gerekiyor. 2 yıldan az eşinle birlikte yaşadıysan bu sefer şöyle bir alternatif var. Bir iş yerinde halihazırda kesintisiz olarak 1 yıl çalışmış, ve bir sene daha sözleşme yapmışsan, bu durumda oturum alınabiliyor. Buda seni içinde olduğun  durumdan kurtarmıyor malesef. Son çare çocuk, çocukta yoksa malesef imkansız. İnternete araştırdım eşten şiddet görme gibi durumlarda bu şartlardan hiçbiri sağlanmasa da mahkeme kararı ile oturum uzatılabiliyormuş.

JohnCarter 22.07.2018 20:42:53

Is bulamadim malesef. Carem yok anlasilan 😞 tsk ederim

Morslipdon 14.09.2018 14:55:01

Alıntı yapılan: JohnCarter - Temmuz 22, 2018, 03:27:32 ÖÖ

valla malesef durum zor gibi gorunsede imkansiz degil calismadigin icin sosyal yardim aliyorsundur muhakkak oda senin basta hesabin olmadigi icin esinin hesabina geliyordur bosanma durumlari su sekilde 1 sene ayri yasamaniz lazim ikametgah olarak suan sana 1 senelik oturum verilmistir yeni kanuna gore yabancilar dairesinde memurun demesi b1 sertifikayi alirsan devletin yolladigi kursu tamamlayip 6 oldu diyosun 7 aylik bi kurs sureci toplami 1 senen dolmadan 2 ay once zaten yeni vize icin basvuru yapiyosun b1 sertifikan varsa suresiz alabiliyosun 2 sene evli kalmak gibi bir zorunlulugun yok esine soyle de tamam ayni evde yapamiyoruz ben gidim baska biyere ama vize alana kadar ikametgahim bu adreste dursun aksi taktirde anlasmali evlilik olarak gorulup esinde ceza alabilir sosyaldan para aldiginiz icin bunlarida belirt  bende senin durumuna yakinim cunku ;)

Sayfa: [ 1 ]