ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Hastalik ve suresiz oturum

Sayfa: [ 1 ]

KaLpSiz 23.07.2018 11:04:10

Selamlar bir konuda ben acmak istedim. Suresiz oturum hakkim gecen seneden itibaren mevcut.oturumum 29 eylulde bitiyor alman vatandasi cocuktan dolayi otururumum.suresiz vize icin voll calismak cocuk icin unterhalt odemek vs gerekiyor bunuda biliyorum. Bende boyun fitigi oldugu icin gunde 4 saatten fazla calismam yasak. Bende saatte 80 saat calisarak bu sureyi eksiksiz tamamliyorum. Kiz arkadasimla yasadigimizdan dolayi onda su anda issiz oldugu icin devlettende bir miktar yardim aliyoruz. Gesundheitamt a kontrole gittim oradaki doktorun verdigi kagitta  gunde 4 saatten fazlla calisamaz yaziyor. Oturumum bittigi zaman suresiz verin bana demeyi dusunuyorum. Internette hic bir sey bulamadim. Bu konuyla ilgili. Sonucta benim. Herhangi bir kabahatim yok calisiyorum ve hastayim raporlarim var. Olay o kadar ciddiki simdi istesem aylarca krank alirim calismama bile gerek yok ama genede iyi. Niyetli calismak istiyorum. Bu konuda deneyimi olan arkadaslarin bilgilerine ihtiyacam yok. Krankheit raporlarla beraber suresiz almami saglar mi simdiden tskurler

Baybars 24.07.2018 02:44:11

merhaba

senin durumunla ilgili konu direk yasanin icinde var, assagida linki daha dogrusu yasayi ekleyecegim

saglik durumunda belgeli ise zaten bu sartlar aranmayabilir, ayrica sarta arasinda vollzeit calismak gerekmiyor, emekli kasasina odemede bulunuyor olmali deniyor, bunun yaninda sosyal yardim almiyor olacak da var ama yinede saglik problemi yuzunden bunlarida arayamazlar normalde  konuyla ilgili link

https://dejure.org/gesetze/AufenthG/9

ilgili cümle su yasada:

Von diesen Voraussetzungen wird abgesehen, wenn der Ausländer sie wegen einer körperlichen, geistigen oder seelischen Krankheit oder Behinderung nicht erfüllen kann

KaLpSiz 24.07.2018 07:50:46

Tskurler. Oturum. Uzatmaya gittigimde yanimda gotururum bu konunu gosteririm eger sorun. Cikartirsa avukatla hallederim belge lazimdi o da sayende var tskur ederim

1963 25.07.2018 00:05:16

merhaba kalpsiz arkadas anladigim kadariyla sen cocuk uzerinden aile birlesimi yaparak gelmissin buraya ve sonrada bosanmissin eger durum böylesse seninle ayni durumda olan arkadasim var ve cocugu 18 yasina girene kadar süresiz oturum alma hakki yok bosandigi icin 1 yil oturum alabiliyor sana hatirlatmak istedim tabiiki senin durumunu tam olarak bilmiyorum

KaLpSiz 25.07.2018 07:59:41

1963 selam kardesim. Orada bir yanlis var. Alman vatandasi cocugu olanlar cocuklariyla iliskileri kesilmedigi taktirde 3 sene sonra suresiz alabiliyor ben kendimde sordum yabanci daireye 2 sene once aynisini soylediler. Kanunlardada bu mevcut senin arkadasinin cocugu turk vatandasidir belkide bilmiyorum.senin o arkadasin 8 sene almanyada oturumlu kaldiktan sonra vatandasligada basvurabilirdi.

KaLpSiz 04.09.2018 22:52:31

Bilgi amacli yazmak istiyorum hasta olmam birseyi degistirmedi bende avukatla ugrasmak istemiyorum devletten yardim almayip unterhalt odemem lazim cocugum icin 154 euro 3 senelik oturum verdiler. Sene sonuda  suresizi alicam insAllah jugentamt ise gelirin yetersiz odemek zorunda degilsin dedi. Tabiki ben nedenini soylemedim. Ama freiwillig odeyecegim.

Sayfa: [ 1 ]