atknemn 07.12.2019 13:26:47
Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 06, 2019, 08:37:55 ÖS
Aklıma takılan bir soruyu daha paylaşmak istiyorum. Şu an konsolosluğa verdiğim adreste kalmıyorum mecburi olarak taksime yakın bir lokasyondayım, acaba adres değisikliği yapmam veya konsolosluğa gidip teslim almam mümkün mü? Bir bilgisi olan var mı bu konu hakkında? Almanya onayladı ama konsolosluktan bilgi sahibi değilim, pasaportumu sorgulattım henüz kargoya verilmemis herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım pazartesi gününe kadar konsolosluk calısmıyor. Acaba değiştirme veya gidip teslim alma şansım var mı merak ediyorum. Bilen biri paylaşabilirse çok sevinirim tesekkürler
Mervewehrlin 07.12.2019 13:39:19
Alıntı yapılan: atknemn - Aralık 07, 2019, 01:26:47 ÖS
merve hanım ben a1 sınavında ups kargo ya yanlış adres vermiştim, daha sonuç çıkmadan ups aradım ve adresi gelmesini istediğim başka adres ile değiştirtmiştim .. sizde öyle yapabilirsiniz sanırım bi görüşün isterseni
MustafaD 07.12.2019 15:55:13
leowoman 07.12.2019 16:42:27
Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 07, 2019, 02:26:58 ÖSDikkat edersiniz ki üslubumda ve kurduğum cümlelerde size ya da her hangi birine karşı olumsuz hiç bir ifadede bulunmadım.bulunmam da zaten.ben yetiştirildiğim aile, aldığım eğitimler, mesleğim, bildiğim diller itibariyle kendini çok iyi yetiştirmiş ve yetiştirmeye çabalayan bir bireyim. Sizin vize bekleme süreci haricinde oradaki yaşantınızda şahit olduğunuz bazı kişileri göz önüne alarak genellemelerde bulunmanız ve insanları kategorize etmeniz beni çok rahatsız etmişti sadece onu dile getirdim. Kendinizi yanlış anlattığınızı ifade edip özür dileyeceğinize kalkıp saldırgan ifadelerle konuyu başka yönlere doğru çekmeye çalışıyorsunuz.
5 yıl yaşamaya yada ülkenin dilini tamamen öğrenmeye gerek yok. Neyin ne olduğu zaten anlaşılıyor. Ben uzun süre başka ülkelerde de yaşadım. O yüzden siz yazdıklarımı iyi okuyun. Kimsenin evliliğiyle ilgili yorum yapmadım. Sadece evlenip sonu kötü bitince suçlu Almanya gibi yorum yapan arkadaşların yorumlarını dikkate almayın dedim. Genelde burada doğan Türkler ile Türkiye'den gelen Türkler arasında bile dağlar kadar fark oluyor. Hatta burada doğan Türklerle anlaşmak bir Alman ile anlaşmaktan çok daha zor. Hepimiz biliyoruz zaten bunları Türkiye'ye gelen akrabalarımızdan daha önce yaptığımız seyahatlerden. Bu bir ''fact''. İçimde bir nefret yok. Sadece forumda çok fazla negatif yorum var. Bende o yüzden sinirleniyorum. Beğenmiyorsan geri dönersin. Yada hiç gelmezsin. Bakın siz bile buraya geliyorsunuz. Almanya'yı kötüleyen yorum görmekten bıktım usandım. Norveç yada Amerikadan buraya gelip eleştirsen anlarım. Türkiye'den gelip burayı eleştirenlere bende gıcık oluyorum. Sizin bana gıcık olduğunuz gibi.
atknemn 08.12.2019 12:45:03
Alıntı yapılan: atknemn - Aralık 05, 2019, 06:04:27 ÖS
yok henüz gitmedi bişey merakla bekliyoruz .! böylesi durumlar sanırım çapraz sorguya çıkıyor işin ucu
leowoman 08.12.2019 13:45:14
atknemn 08.12.2019 20:49:44
Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 08, 2019, 02:31:59 ÖS
Kira sozlesmesi ve maas bordrosunu neredeyse herkesten istiyorlar. Uste yazmistim ama baska konulardan araya kaynamis. Genelde bilgiler guncel olmayinca istiyorlar. Bu bir problem degil. Mektup esinize sizin soyadinizla gidiyor cunku siz basvuru taptiktan sonra esinizin soyadi yabancilar subede degisiyor o yuzden kadinlari sizin soyisminizle mektup yolluyorlar. Buda bir problem degil.
Yabancilar sube saat 8.30'da aciliyor galiba her yerde boyle. Emin degilim.
Almanya ve Turkiye arasinda 2 saat fark var. Esiniz 8.30 oraya gittiginde Turkiye'de saat 10.30 olacak.
Esiniz istedikleri belgeleri eksiksiz gotursun. Hatta yaninda nihak yada dugun fotolariniz varsa onlarida gotursun. Almanca bilmiyorsa Almancasi cok iyi olan birini gotursun yaninda.
Bu gorusme cok onemli gecen bir arkadas gorusmede uyusmazlik oldugu icin ceviri yuzunden vizesine red aldi.
Kolay gelsin umarim kolay gecer.
Mervewehrlin 09.12.2019 13:07:22
Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 07, 2019, 02:30:44 ÖS
Yabancılar şubenin onay vermesinden 1 veya 2 hafta sonra basılıyor vize genelde. Konsolosluğu arayıp sorabilirsiniz. Ama kargoya verilmeden bir bilgi verirler mi bilemiyorum.
Artık aynı adreste yaşamamanız problem olmaz. Telefon numaranıza mesaj gelir gelmez kargoyu takibe alın. Kargo hangi şubede ise sabah dağıtıma çıkmadan şubeye gidip alabilirsiniz. Dağıtıma çıkarsada şubeden şöförün numarasını isteyin belli bir yerde yakalayıp alma şansınız var.
Mervewehrlin 09.12.2019 21:37:12
leowoman 09.12.2019 21:48:18
Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 09, 2019, 09:37:12 ÖSŞu anda şahane duygular içersinde olmalısın🙂👍hayırlı olsun. Çok tebrik ediyorum.
Arkadaşlar sonunda !!!!
Kargom 3'te konsolosluktan teslim alınmış !!!!
Suan topkapıda gözüküyor!!
Yarın uyanır uyanmaz subeyi yakalayabilirsem kargoyu subeden teslim alacağım.
20 kasım vize basvurusu
25 kasım ek belge talebi
27 kasım yeniden ek belge talebi
5 aralık vizem onaylandı
9 aralık vizem kargoda yarın elimde olur
Allah bekleyen herkese tez vakitte vizesine kavusmasını nasip etsin insAllah
Mervewehrlin 09.12.2019 23:02:13
Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 09, 2019, 09:45:20 ÖS
Hayırlı olsun 19 gün çok iyi bir süre. Gerçekten hızlı oldu işiniz. Mutluluklar.
Mervewehrlin 09.12.2019 23:04:08
Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 09, 2019, 09:48:18 ÖS
Şu anda şahane duygular içersinde olmalısın🙂👍hayırlı olsun. Çok tebrik ediyorum.
Yeni hayatında iyi şanslar ve mutluluklar diliyorum 🍀
selimqk57 10.12.2019 11:01:23
Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 09, 2019, 09:37:12 ÖS
Arkadaşlar sonunda !!!!
Kargom 3'te konsolosluktan teslim alınmış !!!!
Suan topkapıda gözüküyor!!
Yarın uyanır uyanmaz subeyi yakalayabilirsem kargoyu subeden teslim alacağım.
20 kasım vize basvurusu
25 kasım ek belge talebi
27 kasım yeniden ek belge talebi
5 aralık vizem onaylandı
9 aralık vizem kargoda yarın elimde olur
Allah bekleyen herkese tez vakitte vizesine kavusmasını nasip etsin insAllah
leowoman 10.12.2019 11:13:36
selimqk57 10.12.2019 11:18:22
Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 10, 2019, 11:13:36 ÖÖ
Mervewerhlin nickli kişinin vizesinin hemen onay almasının gerekçelerini önceki sayfalarda konuştuk. O sayfaları okursanız anlayacaksınız sürecinin neden bu kadar hızlı atlattığını. Ben 4 kasımdan beri bekliyorum.eşim yabancılar şubesine gitti. hiç bir bilgi vermediler. Bekleyin buraya gelip bizi sıkıştırmanız sürecin uzamasına sebep olur dediler.
Buradaki konsolosluğu 90 gün dolmadan arama hakkımız yok. Ne mail atabiliyoruz ne de telefonla ulaşabiliyoruz.Sadece bekliyoruz.Hayırlısı..