ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Soyisim Değişikliği Yardım Lütfen

Sayfa: [ 1 ]

talha55 28.01.2019 00:07:52

Hepinize merhaba arkadaşlar,

Ben Türk vatandaşıyım ve eşim Alman vatandaşı. Almanya'da evlendik ve kendisi şu an Almanya'da üniversite son sınıf öğrencisi ve ailesi ile aynı evde kalıyor. Eşimin soyadına evlendikten sonra benim soyadım da eklendi. Şu aşamada sormak istediğim bir kaç soru var:

1- Berlin'de yeni Personalausweis (Kimlik) çıkarmak 3-4 hafta sürüyor. Ben Ankara'da vize başvurusunda bulunurken eşimin şu anki kimliğinin fotokopisini kullanabilir miyim yoksa yenisini aldıktan sonra mı başvurmak zorundayız? Kimlik fotokopisi basit bir fotokopi olabilir mi yoksa Beglaubigtekopie (Noter onaylı) mı olmak zorunda?

2- Alman vatandaşı olmasına rağmen finansmanla alakalı bir belge istemeleri durumunda, "Alman vatandaşıyım kardeşim ben, isteyemezsiniz." söylemleri ile Alman mecralar tabiri caiz ise geri vitese takmazlarsa nasıl bir yol izlemek gerekir? Kefil olma durumu nasıl oluyor?

3- Ben doktorum. Vize görüşmesine diploma fotokopisi gibi şeyler götürmeye gerek var mı? Başvuran kişiye ait iş, eğitim ve finansmanla alakalı belge istememeleri tuhaf geldi.

4- Almanya Thurnau'da bir dil okulundan çok yakın tarihli bir B2 Sertifikam var. Ama Goethe'den ne A1 ne de başka bir sertifika mevcut. Her ihtimale karşı Goethe A1'i de alayım diyorum. Siz ne dersiniz?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

talha55 28.01.2019 16:20:14

Bugün Ankara Almanya Konsolosluğuna telefonla ulaşmayı denedim ama olmadı. Vize bölümüne site içerisinden mail ile ulaştım. 1. Soruyu yöneltmiştim onlara ve cevap verdiler. Almanya'daki avukatın dediği gibi kimliği değiştirmeye şu aşamada gerek yokmuş.

Dil belgesi için de ayrı bir mail attım cevap bekliyorum.

talha55 29.01.2019 10:49:02

Tekrar merhabalar. Almanya'daki avukat kimliğin fotokopisinin noter onaylı olmasına gerek olmadığını basit bir fotokopi olabileceğini söylemiş eşime.

Bu sabah da Ankara Almanya Konsolosluğu Vize Bölümünden mailime cevap geldi. A1 üstü tüm sertifikaların geçerli olduğunu yazmışlar. Mailde dil belgemi Goethe'den almadığımı, Thurnau'daki DocAcademy'den aldığımı belirtmiştim. Maile dayanarak Almanya'dan aldığım B2'yi kullancam. İnşALLAH sorun çıkmaz.

muhendus 30.01.2019 21:59:40

Hocam zaten iyi düzeyde almanca bilgisine sahip olduğunuzu konsolosluk görüşmesinde kanıtlayabiliyorsanız sınav sertifikasına da gerek yok, bu konsolosluk sitesinin aile birleşimi ile ilgili bölümünde de yazıyor, A1 sertifikası işine takılmayın yani bence eğer B2 seviyesinde konuşup anlaşabiliyorsanız,

talha55 30.01.2019 23:01:33

Alıntı yapılan: muhendus - Ocak 30, 2019, 09:59:40 ÖS
Hocam zaten iyi düzeyde almanca bilgisine sahip olduğunuzu konsolosluk görüşmesinde kanıtlayabiliyorsanız sınav sertifikasına da gerek yok, bu konsolosluk sitesinin aile birleşimi ile ilgili bölümünde de yazıyor, A1 sertifikası işine takılmayın yani bence eğer B2 seviyesinde konuşup anlaşabiliyorsanız,

Evet o durumu biliyorum ama insan yine de tereddüt ediyor :) Cevap için teşekkür ederim.

Sayfa: [ 1 ]