brkbstnc 17.02.2019 12:15:45
) her insanın ihtiyaçları başkadır ben maddi ve kariyer olarak vasatın üstü olsam da gelecek ve huzur kaygısı durumlarım var. orda da bana referans olabilecek üst düzey şirket yöneticilerine ulaşma şansım var. o yüzde en kısa sürede almanca öğrenirsem kapılar açılacaktır. zaten ingilizcede bildiğim için az buçuk dil mekaniğini tanıyorum. talha55 17.02.2019 12:37:40
Alıntı yapılan: brkbstnc - Şubat 17, 2019, 12:15:45 ÖS
Herkese selamlar,
Arkadaşlar yaklaşık olarak 1 yıl içinde aile birleşimi ile Almanya' ya geleceğim fakat bazı hususlarda endişelerim var. Çok kısa Türkiye' de ne yapıyorum ondan bahsedeyim.
Mezuniyet yüksek lisans, iyi derecede ingilizce, Coca-Cola da satış departmanında çalışıyorum. fena sayılmayacak bir maaşım var. Şirket aracı bedava, sağlık sigorta falan filan işte. Yani demek istediğim Türkiye' de işsiz kalmam biraz zor kendimize yatırımı eh işte denecek kadar yaptık geçmişte.
Kız arkadaşım Stuttgarta yaşıyor durumumuz da karar aşamasında benim tarafımdan açıkcası bende sosyal haklarım, hayatın ilerleyen dönemleri gibi durumları düşünerek Almanya'ya yerleşeceğim fakat kendi mesleğimi yapmam gerek. Satış alanı içinde iyi derecede Almanca gerektiğine eminim. Zaten bunu oraya yerleşirsem global şirketlerde yapacağım için imkanlarda iyi olacaktır. Türkiyeden giden bir arkadaşım (orda doğup büymüştü zaten) yine coca colaya girdi ve 3000 euro + araç bedava içeçek emekli aylığı gibi bir çok imkanı var. merak ettiklerim.
1- almanca öğrendiğim süreçte ki bunu ciddi üstüne düşerek yapacağım devlet bana ne gibi destek olacak
2- part time çalışıp 1 yıl boyuncada kursa devam etme gibi imkan oluyor
3-iyi bir seviyeye gelirsem orda da ücretsiz yüksek lisans yapabilir miyim?
4 işin özü şu ki burda statüm iyi oraya gelip 1.5 yılı kafadan silmeyi ve dili öğrenmeyi kafaya koydum alman hükümeti bu tarz durumlarda ne gibi destek sağlıyor.
Sizlerden ricam boşver durumun iyiymiş manyakmısın gelme falan gibi sohbetlere girmeyelim) her insanın ihtiyaçları başkadır ben maddi ve kariyer olarak vasatın üstü olsam da gelecek ve huzur kaygısı durumlarım var. orda da bana referans olabilecek üst düzey şirket yöneticilerine ulaşma şansım var. o yüzde en kısa sürede almanca öğrenirsem kapılar açılacaktır. zaten ingilizcede bildiğim için az buçuk dil mekaniğini tanıyorum.
Teşekkürler şimdiden cevap yazan arkadaşlar için
istanbuller 18.02.2019 01:45:29
NoFeaR 18.02.2019 14:44:58