ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Entegrasyon kursu!

Sayfa: [ 1 ]

Nesibi 19.02.2019 14:22:36

Merhabalar yaklasik 2 aydir daha dogrusu süreli oturmami aldigimdan itibaren entegrasyon kursuna baslama cabasindayim. Fakat dogru düzgün kurumlarin aciklamamasi ve kendi aratirmalarimla basvurumu yaptim. Normalde süreli oturum kartini alan herkese bu hak taniniyor diye biliyordum ki bana hicbirsey soylenmedi ama ben genede arastirmalarim sonucu basvurumu yaptim ve red geldi. Sonra tekrar landrasamt da gidip bamf dan boyle red mektubu aldim nedeni dedim baska bir kisiye yönlendirdi. O kişiden randevu aldim fakat randevum da kabul olmadi. Bana gelen mail bu
Sie sind bereits im Besitz eines Aufenthaltstitels zum Familiennachzug. Aufgrund Ihres Studienabschlusses aus der Türkei  ist eine Verpflichtung zum Integrationskurs nicht erforderlich gewesen. Ferner erhielten Sie ohne die Verpflichtung zum Integrationskurs die Aufenthaltserlaubnis für drei Jahre, ansonsten wäre diese nur für 1 Jahr ausgestellt worden.

Vielen Dank für Ihr Verständnis. Zaten 3 senelik oturma almisimda yok turkiyede ki durumum yeterliymismiste bilmem ne benimde herkes gibi a1 sertifikam var. Almanca bilmiyorum. Calisiyorum ama minijob. Basina boyle olay gelen varmi?

Ohne idealien 21.02.2019 20:29:58

.

Nesibi 22.02.2019 08:32:44

Alıntı yapılan: Ohne idealien - Şubat 21, 2019, 08:29:58 ÖS
Eşinle beraber A1 sertifikan pasaportun ve oturum kartınla size en yakın Volkshochschule ye gitmelisin. Boş yerleri var ise hemen kayıt yaparlar. Yapman gereken sadece bu.
Oyle dediginiz gibi olmuyor iste onlarda bamf a yonlendiriyorlar entegrasyon icin. Suanda Volkshochschule den daha uyguna kurs buldugum icin oraya yazildim. Bu boylede devam edecek sanirim. Arbeitsamt ile iletisime gectim termin zamanim gelsin ordanda olup olmadigina bakicam olmuyorsada zaten mecbur ozel kurs a devam.

Sayfa: [ 1 ]