Oberfranken 09.07.2020 00:30:30
Karsimdaki cakallar beni yolabilecegini sanmislardi mahkeme sureclerinde 5.000 Euro harcadim ama 8000 Euro geri aldim.Dragorex 09.07.2020 01:36:32
KaLpSiz 09.07.2020 11:46:25
Oberfranken 09.07.2020 13:07:32
Alıntı yapılan: Dragorex - Temmuz 09, 2020, 01:36:32 ÖÖ
Çok teşekkürler tecrübenizi paylaştığınız için. İnşAllah daha mutlu günleriniz olur sağlıkla ve huzurla
Ben de kısmetse 2 hafta sonra Berlin'e gidiyorum eşim ve çocuğumla. En büyük korkum iş bulamamak, kiramı ödeyememek.
Almanca seviyem A2 şu an. Bir avantajım var o da İngilizcem iyi. C1 sertifikam var. Ama kimine göre İngilizce Almanya'da işe yarar kimine göre yaramaz. Gider gitmez bir işe girmek istiyorum. Sizce hemen bir leih firma ile irtibata mı geçmeliyim? Yoksa kendim mi iş aramalıyım? Yemek sipariş firmasında bisikletle dağıtım yapan kuryelerden olmayı da düşünüyorum ilk etapta. Ama o işe girmek bile zorlaşmış artık iki kere mülakat yapıyorlarmış.
Dragorex 09.07.2020 15:19:02
Slymnn 09.07.2020 17:02:58
Slymnn 09.07.2020 17:12:42
Slymnn 09.07.2020 17:17:44
KaLpSiz 09.07.2020 18:56:20
Slymnn 09.07.2020 20:11:04
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Temmuz 09, 2020, 06:56:20 ÖSmerhaba zaten şuan amacım bir süre burada çalışıp geri dönmek vatanıma benim 8 seneden beri gelme imkanım olduğu halde hep karşı çıktım eşime fakat çocuk olunca birde üstüne işsizlik sorunu çıkınca gelmek zorunda kaldım. Evet dedikleriniz de kesinlikle haklısınız burada kimseye güvenmeden kendi çabamla iş bulup ailemle bolca vakit geçirme amacındayım bende umarım bundada başarılı olup ülkeme geri donerim
Şu konudada bilgi vermek istiyorum ben yaklaşık 9 senedir avrupadayim 7 senedir de almanyadayim. Bu sure zarfında fabrikalarda çalıştım paket dağıtımı yaptım vs ama bu sure zarfında işsiz kaldığımda mini job 450 euroluk işlerde de çalıştım ne yazikki 2 seneden fazladır hastayım emekli olabilecek kadar.. Ama alacağım maaş çok çok düşük almanyada yeterli olmayacak kadar. Eğer günün birinde turkiyeye dönme niyetiniz varsa 10 sene yada 20 sene sonra hep full çalışın. Bende 65 yada 67 yaşıma kadar yaşamam ne emekliliği diyip geçiyordum. En azından malulen emekli olduğunuzda alacağınız para türkiyede gül gibi gecindirir insanı.. İnsanın başına ne geleceği bilinmez hastalık bu. İnşAllah turkiyeye dönüp bu lanet memleketteki cahil yalancı çıkarcı insanlardan da kurtulacağımiz günler gelecek.. Son tavsiyem daha önce yazdım mı bilmiyorum burada doğan insanlardan uzak dur imkanın varsa tr den gelenlerden de uzak dur.. Eşinle varsa çocuğunla zaman geçir en azından psikolojin bozulmaz. Şimdi belki bu yazıyı okuyup bana hak verenler olacak yada ne alakqsi var diyenler olacak.. Tecrübeyle sabit almanyada sana en zararı dokunacak insanlar yabancılar dır (Türk Kürt Arap) bunlardan uzak dur.. Allah yolunu açık etsin
Oberfranken 09.07.2020 22:38:43
Alıntı yapılan: Dragorex - Temmuz 09, 2020, 03:19:02 ÖS
Yanıtlarınız için çok teşekkürler.
Ben de Türk dönercilerde falan çalışmayı düşünmüyorum. Ama çalışma saati esnekliği sebebiyle Lieferando denilen online yemek sipariş firmasında kurye olarak en azından düzenimizi oturtana kadar çalışmayı düşünüyordum.
Peki Almanya içinde güvenilir, insanları fazla sömürmeyen bildiğiniz bir Leih firma var mı?
Oberfranken 09.07.2020 22:49:23
Alıntı yapılan: Slymnn - Temmuz 09, 2020, 05:12:42 ÖS
Tabi ki benim durumum biraz daha farklı eğer elinizde burada geçerli bir meslek var ve Almanca bilginiz yeterli ise direk çalışıp ekmeğinin peşinde koşmak daha mantıklı. Benim gibi dil bilmeden iş hayatına başlarsanız arkadaşlarında dediği gibi buradaki Türkler sizi yolar bunun çok örneği var. Oberfrankenin verdiği bilgiler ve aktardı izlenimler çok değerli bizim gibi Almanya'ya yeni yerleşen ve yeni bir hayata başlayan insanlar için çok önemli . Teşekkürler paylaştığın bilgiler için
Slymnn 10.07.2020 00:55:35
Alıntı yapılan: Oberfranken - Temmuz 09, 2020, 10:49:23 ÖSevet çok doğru söylüyorsun zaten gerek bu forum olsun gerekse Türkiye'den Almanya'ya göç edip tecrübelerini paylaşan kişiler sayesinde bizimde az çok bilgimiz oluyor bazı şeylerden bu çok iyi birşey. Bu bilgiler sayesinde burada doğup büyüyen ve sizin Türkiye'den geldiğinizi duyunca üsten bakmaya çalışan sizden faydalanmaya çalışan insanlara karşı ezilmiyor aksine kendi rotanızı kendiniz çizebiliyorsunuz. Ne demişler hayat paylaştıkça güzeldir bugün siz bize birikimlerini anlatıyorsunuz umarım yarın öbür gün bizde diğer arkadaşlara anlatırız. Şuan tek amacım burada başarılı olmak ve kimseye muhtaç olmamak 🙏
ben bu forumdan zamaninda cok faydalanmistim. Uzun süre is güc derken girememistim halen aktif kullanildigini görünce bir hayat update yapmak istedim. Buradan tanistigim cok güzel insanlarda oldu. Forumlarin amaci zaten bu herkes tecrübesini,dogrusunu yanlisini paylasirsa insanlar kendi hayatina göre o tecrübeleri degerlendirebilir. Hepimiz gurbette yasiyoruz ve asagi yukari ayni yollardan geciyoruz birbirimize destek olmazsak burada yasayan kendini Türk sanan firsatcilardan farkimiz kalmaz.
istanbuller 11.07.2020 02:16:53
Oberfranken 11.07.2020 02:42:21
Alıntı yapılan: istanbuller - Temmuz 11, 2020, 02:16:53 ÖÖ
Merhaba,
Ben söylediğiniz yada ima ettiğiniz tüm o start-up işlerini yapmış biri olarak. Yeni gelenler için Lieferando'nun daha iyi olacağını düşünüyorum. Lieferando ( maaşlı sigortalı bir iş sozialversichert ) eğer full time (40 saat ) yaparsanız ortalama bir maaş kazanabilirsiniz, ama bana stresli geldi ve çok yoruldum arabayla yapmama rağmen.( bu arada rekorum haftada 36 saat) Minijob olarak ta yapabilirsiniz 450 euro baremine gelince otomatik durduruyorlar. Zaten günde 2 saat çalışsanız ayda rahatlıkla 450 ye gelebilirsiniz.
Amazon Flex yapmak için kleinunternehmen (küçük işletme) açmanız gerekiyor. (yasal mevzuatlar ve muhasebeci konusunda yeni gelenlerin biraz başını ağrıtır. Mesela aylık ortalama 450 euro net kazancın üstünde 200 euro sağlık sigortanızı ödemeniz gerekir. arabayla ilgili tüm masraflar da size ait ) ayrıca Amazon size çalışmak için çok ta seçim şansı vermiyor. Geçen hafta sadece 3 kere iş alabildim 3 saatten toplam 9 o da maximum. Yani Amazon flex daha çok ekstra bir iş gibi düşünülebilir.
Sanki Lieferando daha bir yeni gelenlere uygun bir iş gibi gözüküyor kanımca.
Tabi en önemlisi ilkin ehliyeti değiştirmek B1 i seviyesi almanca öğrenmek. Bu işlerde pişip ilk bir seneye ehliyeti ve B1 i sığdırabilirseniz bence önünüz açılır ister B2-C1 devam eder isterseniz de devlet yardımlı Ausbildunglara (meslek yapmak dedikleri) kolaylıkla kabul alıp devam edebilirsiniz.
Umarım yazdıklarım size bir parça fikir verir.
Yeni gelenlere şimdiden başarılar diliyorum. Hepimizin yolu açık olsun.
Saygılar.