Waitingwaiting
17.01.2021 02:30:01
Merhabalar,
Dün bana yabancılar dairesinden bir mektup geldi ve 7. Madde den dolayı ülkeyi 30 gün içinde terk etmemi istiyorlar. 12.05.2017 de bir almanla evlendim ama aralık ayında ayrıldık ve ben eve çıktım. Yabancılar dairesinede bunu bildirdim ve oturumum hakkında görüşmek için maille randevu almak istediğimi yazdım. Sonra elime bu mektup geçti anlamıyorum 31. maddeye göre Almanya'da kalma hakkım varken nasıl böyle birşey yapabilir ki? bu gönderilen mektup her ayrılana mı gönderiliyor Yeni Oturuma başvurulsun diye? Pazartesi günü avukata gidicem ama çok korkuyorum aranızda bununla ilgili birşey bilen varsa nolur cevap yazsın.
https://www.enterle.com/kisisel-teknolojik-araclar-nelerdir-kisisel-teknolojiler-ve-ozellikleri/
volkan33
17.01.2021 17:56:07
Öncelikle geçmiş olsun,verdiğin billgiler çok kısıtlı, daha fazla ve detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırız.
Misal eşin türk asıllı alman mı, ne zaman ve nerde evlendiniz, sen almanyaya hangi tarihte geldin ve ilk evi hangi tarihte terk ettin, ayrıca eşin senin için herhangi bir suç duyurusunda bulundu mu? bunun dışında şuan çalışmaktamısın yada devlet yardımı alıyormuydun? b1dil sertifikan var mı? biraz uzun oldu ama bu soruların cevaplarını bilmeden sana yardımcı olamayız.
Waitingwaiting
17.01.2021 21:28:17
öncelikle çok teşekkür ederim cevap yazdığın için, hiç farketmedim eksik yazdığımı. Eşim Alman, türk asıllı değil. 17.05.2017 de Almanya'da evlendik ve ben evi resmi olarak 07.12.2020 de terk ettim. Bildiğim kadarıyla bir suç duyurusunda bulunmadı ama boşanma avukatına 1 yıldır ayrıyız demiş ama öyle değil eylül ayında karar verdik ayrılmaya ama sonra tekrar denedik olmadı aralıkta tamamen ayrılmaya karar verdik. Şuan çalışmıyorum Aralık 20 de iş sözleşmem bitti işsizlik maaşına başvurdum ama hala sonuçlanmadı. Devlet yardımını ilk geldiğimde almıştık sonra almadık hiç. Abiturumu Nachholung yaptım c1 oluyor sanırım o ama b2 Sertifikamda var.
volkan33
18.01.2021 13:23:44
Rica ederim.Durumun biraz karışık. normal şartlarda bir Alman ile 2 sene evli kalıp +vollzeit çalışıyor olma durumunda eşden bağımsız oturma izni, 3 yıl evli kalındığında (+vollzeit iş+b1) Süresiz oturum ve hatta vatandaşlığa başvurma hakkı doğuyor.Sanırım sen nikah kıydıktan sonra Türkiye'ye gittin.Aile birleşim vizesi ile tekrar geldin? Bu durumda Türkiye'de geçirdiğin süre bu saydığım 2veya 3 yıllık sürece dahil edilmiyor. Ama yinede her türlü 2 yıl beraber yaşama şartını yerine getirmişsin ancak çalışmadığın için ve olası eşin seni (örnek: Almanyada oturum alabilmek için benimle evlenmiş yada beni dövüyordu vs.) şikayet ettiği için böyle bir yazılı yurt dışı kararı gelmiş olmalı. Durumunun aciliyetinden dolayı özelden yazdım sana.
Morslipdon
21.01.2021 13:15:58
7ci maddenin icerigi nedir acaba , esim alman bende 2yil 2 aydan sonra getrennt leben yaptik ikamet degistim fakat avukat vs ayrilik islemleri yapmadik yeni oturum basvurusu icin mayisda gidicem, 4 aydir voll calisiyorum b1 sertifikam var, bosanma olmadan ayri yasamada süresiz ve alman vatandasligi basvurma gibi hak oluyormu bilgisi olan varmi ?
KaLpSiz
23.01.2021 20:58:28
Saçma bir durum açıkçası akıl sır ermiyor zaten 2 ay önce başka yere tasinmissin yeni meldebescheinung var bu bile kanittir 2 seneden fazla yaşadığınıza kafamı buluyor bu dingiller 😂sana zart atıyorlar yersen diye.. avukat bul biraz paran gidecek ama yapacak birsey yok bir mektup yazsin bu kişiler iki ay önce ayrı yaşamaya başladı kanıt ise meldebescheinung diye.. Sonrasinda özür dileriz hata yapmışız diye cevap verir dert etme esin alman vatandaşı 2 sene aynı evde yaşadıktan sonra eşten bağımsız vize alabiliyorsun gonderemezler... 6 saatten fazla çalışamaz ve ağır işlerde çalışamaz diye raporum emeklilik şansım olmasına rağmen vollzeit ise başlayıp hasta hasta da olsa vatandaslik alıp kendimi sağlama almak istiyorum bunlara güven olmaz... Not:suresiz oturumum var
Nesibi
25.01.2021 10:09:34
Bende birsey danismak istiyorum. Bosanma davasi acildiginda sürec devam ederken evlilik üzerinden süresiz oturuma basvuru yapilabiliyormu? Yok sa esten basimgiz olarak mi devam edilmeli?
KaLpSiz
25.01.2021 14:41:14
Nesibi kardeşim eşinle evini ayırdığinda yani ikametini başka yere taşıdığında o andan itibaren evlilik bitmiş gibi muamele görürsün.. Senin sormak istediğini anlıyorum ama o dediğin mümkün değil. Evi ayirdiktan sonra işlemler herhangi bir Türk vatandaşı için nasıl ilerliyorsa senin içinde öyle ilerler. Suresiz için 5 sene emeklilik kasası ödeme VS vs.. Söyle bir örnek vereyim sana bir almanlar 3 sene evli kalman gerekiyor vatandaşlık yada süresiz için... Sen 2 sene bir almanla evli kaldın evleri ayırdın normalde 1 sene sonrasında suresiz yada vatandaşlık alma hakkın dogacakti.. Ve sen eşinle barıştin tekrardan evliliğinizi yürütme ve birlikte yaşama kararı aldığınızda mantıken 1 sene daha birlikte kalırsak 3 sene doluyor vatandaş olurum diye düşünüyor ama malesef öyle değil o zaman gene 3 sene sıfırdan başlıyor. Örnek olması açısından yazma gereği duydum istisnalar olabilir ama istisnalar biliyorsunuz kaideyi bozmaz sistem böyle işliyor.. En az oturumlu 2 sene aynı evi paylaştıysan ve bunu meldebescheinung vs kanitlayabiliyorsan eşten bağımsız oturum hakkın var...
Nesibi
25.01.2021 19:31:23
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Ocak 25, 2021, 02:41:14 ÖS
Nesibi kardeşim eşinle evini ayırdığinda yani ikametini başka yere taşıdığında o andan itibaren evlilik bitmiş gibi muamele görürsün.. Senin sormak istediğini anlıyorum ama o dediğin mümkün değil. Evi ayirdiktan sonra işlemler herhangi bir Türk vatandaşı için nasıl ilerliyorsa senin içinde öyle ilerler. Suresiz için 5 sene emeklilik kasası ödeme VS vs.. Söyle bir örnek vereyim sana bir almanlar 3 sene evli kalman gerekiyor vatandaşlık yada süresiz için... Sen 2 sene bir almanla evli kaldın evleri ayırdın normalde 1 sene sonrasında suresiz yada vatandaşlık alma hakkın dogacakti.. Ve sen eşinle barıştin tekrardan evliliğinizi yürütme ve birlikte yaşama kararı aldığınızda mantıken 1 sene daha birlikte kalırsak 3 sene doluyor vatandaş olurum diye düşünüyor ama malesef öyle değil o zaman gene 3 sene sıfırdan başlıyor. Örnek olması açısından yazma gereği duydum istisnalar olabilir ama istisnalar biliyorsunuz kaideyi bozmaz sistem böyle işliyor.. En az oturumlu 2 sene aynı evi paylaştıysan ve bunu meldebescheinung vs kanitlayabiliyorsan eşten bağımsız oturum hakkın var...
Cok tesekkür ederim. Cok güzel aciklamissiniz:) tekrar tesekkürler
Morslipdon
09.07.2021 14:23:19
Alıntı yapılan: Morslipdon - Ocak 21, 2021, 01:15:58 ÖS
7ci maddenin icerigi nedir acaba , esim alman bende 2yil 2 aydan sonra getrennt leben yaptik ikamet degistim fakat avukat vs ayrilik islemleri yapmadik yeni oturum basvurusu icin mayisda gidicem, 4 aydir voll calisiyorum b1 sertifikam var, bosanma olmadan ayri yasamada süresiz ve alman vatandasligi basvurma gibi hak oluyormu bilgisi olan varmi ?
Evet yeni bir bilgiyle geldim 2 yil ayni evde ikamet ettikten sonra yani esiniz yada siz getrennt leben yaptiginizda sizi resmen bosanmis olarak saymiyolar evliliginiz sonuc olarak yani o 3 yillik süre devam ediyor süresiz oturum alabiliyorsunuz kalan sartlari yerine getirdiginizde iyi memurlar denk gelmesi dilegiyle herkese
Kartalca
11.07.2021 15:30:56
Alıntı yapılan: Morslipdon - Temmuz 09, 2021, 02:23:19 ÖS
Evet yeni bir bilgiyle geldim 2 yil ayni evde ikamet ettikten sonra yani esiniz yada siz getrennt leben yaptiginizda sizi resmen bosanmis olarak saymiyolar evliliginiz sonuc olarak yani o 3 yillik süre devam ediyor süresiz oturum alabiliyorsunuz kalan sartlari yerine getirdiginizde iyi memurlar denk gelmesi dilegiyle herkese
Ne demek istediğini anlayamadım...şunu mu demek istiyorsun boşanma davası sonuçlandığı güne kadar evli kaldığın gün olarak mı sayıyorlar?
Morslipdon
17.07.2021 18:15:25
Alıntı yapılan: Kartalca - Temmuz 11, 2021, 03:30:56 ÖS
Ne demek istediğini anlayamadım...şunu mu demek istiyorsun boşanma davası sonuçlandığı güne kadar evli kaldığın gün olarak mı sayıyorlar?
Yani söyle direk bosanma olmuyor almanyada 1 sene ayri yasadiktan sonra bosanma davasi acabiliyorsun. Bu durum icin gecerli yani ben 2 sene 2 ay ayni evde kaldim alman esimle sonrasinda ikamet degistim esim getrennt leben (ayni evde yasamiyoruz artik diye)diye bildirdi ben oturum almaya gittigimde memur bana süresiz oturum verdi evliliginiz 3 seneyi doldurmus dedi halbuki 2.senede ayirmistik biz evleri senin durumda dava acilmis siz 1 sene bekleme esigini gecmissiniz biraz farkli gibi oyüzden yanlis yönlendirmiyim seni
Monte Kristo Kontu
21.02.2022 03:08:40
Alıntı yapılan: Waitingwaiting - Ocak 17, 2021, 02:30:01 ÖÖ
Merhabalar,
Dün bana yabancılar dairesinden bir mektup geldi ve 7. Madde den dolayı ülkeyi 30 gün içinde terk etmemi istiyorlar. 12.05.2017 de bir almanla evlendim ama aralık ayında ayrıldık ve ben eve çıktım. Yabancılar dairesinede bunu bildirdim ve oturumum hakkında görüşmek için maille randevu almak istediğimi yazdım. Sonra elime bu mektup geçti anlamıyorum 31. maddeye göre Almanya'da kalma hakkım varken nasıl böyle birşey yapabilir ki? bu gönderilen mektup her ayrılana mı gönderiliyor Yeni Oturuma başvurulsun diye? Pazartesi günü avukata gidicem ama çok korkuyorum aranızda bununla ilgili birşey bilen varsa nolur cevap yazsın.
Son durum nedir kardeş, bende senle aynı kaderi paylaşıyorum. Ne oldu oturum alabildin mi?