titanm4a1
02.04.2021 05:18:08
Merhaba arkadaşlar.
Ben bu sene başında kendi isteğimle kesin dönüş yaptım. Sorum şu: orda bir çevrem tanıdıklarım vs var, ayrıca schengenden yararlanıp avrupayı gezmek istediğimde turistik amaçlı alman vizesi için başvursam. Daha önce almanyada yaşamış olmamım bana vize konusunda yararı mı olur yoksa zararı mı olur?
Şimdiden teşekkürler.
KaLpSiz
08.05.2021 23:48:06
selamlar Bu sene basinda demissiniz yani 2021 senesinin basinda döndügünüzü varsayiyorum..kesin donus diyorsunuz yabanci daireye gidip oturumunuzu teslim mi ettiniz yoksa ben türkiyeye donuyorum diye kafaniza gore cikip türkiyeyemi dondunuz...oturum kartiniz yaninizdaysa geri iade etmediyseniz 6 ay almanya disinda kalmadiginiz icin oturumunuz gecerli almanyaya geri donup yerlesebilirsiniz calisabilirsiniz veya gezmeyede gidebilirsiniz
titanm4a1
26.05.2021 04:57:03
@kalpsiz
Cevap için çok teşekkür ederim. Aslında tamda dediğiniz gibi oldu. Yabancılar şubesine gittim dönmeden 2 3 hafta kadar önce. Corona yüzünden açık değildi. Açık olduğu saatte gittim ertesi hafta işten erken çıkıp. Randevusuz almıyoruz dediler bu seferde. Randevu için aradım bir kaç kez, ulaşamadım, en son mail attım derken araya Weinachten Silvester tatilleri girdi. Dönüş yapmadılar. Bende Abmeldung yapmadan (oturum kartı bende) eve sigortalara işe çıkış verip geldim 31 Aralıkta. Şubat gibi yanlış hatırlamıyorsam cevap yazmak akıllarına gelmiş olacak ki email atmışlar. Şu tarihte randevu oluşturduk, gelin kimlik kartınızı getirin diye. Bende şuan Türkiyedeyim, corona vs durumlarından dolayı gelemem, gelsemde 2 hafta karantinada kalacak yerim yok dedim. Onun üstüne cevap yok daha.
Oturumum 2023 e kadar, o tarihe kadar Seyehat edebilirim yani schengen bölgesinde?