Ohne idealien
24.02.2022 16:02:06
Yeni hükümetle birlikte süresiz oturumda ve vatandaşlığa geçişte bir öncekine nazaran daha esnek kararlar alınacağı söylenmişti. Bununla ilgili bir gelişme var mı diye buradaki arkadaşlara sormak istedim.
Tam 5 buçuk yıldır almanyadayım. Alman vatandaşı bir türk ile evlenerek geldim. Bu süreçte süresiz oturumu alamadım. Çünkü ilk etap sosyal yardım vs. Daha sonra sosyal yardımdan çıkıp çalışmaya başladım. Bu sürede iki üç iş değiştirdim abrechnung falan derken bir sürü karışıklık oldu üstünede düşemedim. B1 aldım orientierungs kursumu yaptım. Şimdi ise gereken belgeler nedir diye mail attığımda benden pasaportun boş sayfalarına kadar istediler. Kontoauszügeler eşimden benden türlü türlü kağıtlar. Eşimle aramız iyi değil bu kağıtları istediğimde bir ton tantana çıkarıyor. Daha doğrusu süresiz oturum almamı istemiyor. Bu yılın 6. Ayında oturumum bitecek ve bana marttan önce randevu alamayacağımı söylediler. Bende mecburi süreli oturuma tekrar başvuracam. Çünkü 1 ay önce yeni bir işe girdim ve son üç aya ait abrechnung dolayısıyla yok. Bu arada 4 ay önce yeni bir eve taşındık. Ben şimdi evden ayrılsam tek yaşasam eşten bağımsız oturum alabilir miyim? Eşten bağımsızken süresiz oturum nasıl alabilirim?
Monte Kristo Kontu
04.03.2022 00:06:11
Aynı sorunları bende yaşıyorum, ger günüm cehennem sanki evde. Ama benim daha çok zamanım var bağımsız oturum için, sen çoktan süreyi doldurmuşsun. Süresiz oturumla bağımsız oturum ayrı şeyler, eşten bağımsız oturumu almışsın sen zaten
Monte Kristo Kontu
04.03.2022 00:11:05
Seni almanyadan hiç kimse gönderemez, yasal süreyi zaten doldurmuşsun, googleye alman yabancılar kanunu 31.madde yaz, orada senle ilgili madde var